11 éves kislánynak menstruáció?
Bocs a kérdésért, de a családon belül az egyik rokon kislánynak ma először megjött. 11 éves volt júniusban. Hát én meg se tudtam szólalni,mikor az anyukája mondta. Ilyen korán érnek a mai kislányok???????????????
Anyukák ti is jártatok így kislányotokkal? Mennyire gyakori ez? Mert a mi időnkben 13-14 évesen volt ez természetes.
(most ez nem kibeszélés-bár anoním az oldal, csak még nem térek magamhoz!!!)
Köszönöm..
Szia! Nekem is 11 évesen jött meg, és ennek már több mint húsz éve. Igaz, hogy az elsők között voltam az osztályomban (nagyon cikinek is éreztem), de azért volt más is, akinek ekkortájt kezdődött a ciklusa.
A vicc az, hogy én kb. ennyi idős koromig magasabb is voltam az átlagnál, és fejlettebbnek is tűntem, viszont gimire mindenki utolért, és ma már kifejezetten kislányos alkat vagyok, átlagos magassággal, szóval nem lettem „brünhilda”, aminek tűntem 5.-es koromban a többi kis pipaszárlábú lány között… akik közül sokan végül egészen nagydarabok lettek. :)
Én 29 éves vagyok, 12 éves koromban jött meg, de kb én voltam az osztályban az utolsó, akinek megjött, a legtöbb lánynak már megvolt 10-11 évesen.
Szóval nem tudom mennyi idős vagy, hogy a "te idődben" ez még extrémnek számított, de ez egyáltalán nem furcsa dolog, teljesen normális, átlagos időben jött meg a rokon kislánynak.
Egyébként anno a nagymamámmal beszélgettünk erről, úgy emlékszem, hogy ő azt mesélte, hogy neki is 11 évesen jött meg, és ezen már akkor sem akadt ki senki, szóval tényleg nem értem miért kell ezen csodálkozni :)
Nekem 10 éves jött meg először. Barátnőmnek 11. Ő félévvel idősebb nálam. És kicsit emiatt gyerekként 'féltékeny' is volt egy picit. Mármint volt, hogy erről beszéltünk akkor lehettem olyan 12 és akkor kioktatott, hogy nekem nem jöhetett meg akkor stb stb.
Unokahugom is kb. 11 volt, unokanővérem 15 azt hiszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!