Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lehülyéz mindenkit a 6 éves...

Lehülyéz mindenkit a 6 éves gyerekem, csapkodja az ajtót, elveszi a a játékokat a kistestvérétől és röhög rajta,10. jere sem fogad szót... Stb. szerintetek ezt hogyan kezeljem?

Figyelt kérdés
Mivel ütni ugye nem lehet a gyereket, nem merjük, de szinte semmi tekintèlyunk nincs szinte előtte már. Egyszerűen röhög rajtunk.Megoldas? Van egy 3 éves öccse, akinek tanitja a butasagait, mégis hogyan allitsuk le?
2013. aug. 4. 12:14
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
60%
Már bocs ha rácsapsz a kezére vagy a fenekére,vagy a szájára mivel semmi más nem működik nem fog belehalni,és az nem verés.Állíthatod még sarokba is.
2013. aug. 4. 12:23
 2/18 anonim ***** válasza:
60%

Célszerű ilyenkor büntetést adni neki. Állítsd sarokba, ültesd székre annyi percig ahány éves. Legalábbis nálunk ez van, és bevált módszer. Addig nem állhat ki a sarokból, vagy nem állhat fel a székből, amíg nem kér bocsánatot.

Viszont, amikor már hülyézik, és ennyire szófogadatlan, akkor bizony egy-egy csapás a fenekére, kezére vagy a szájára igazán nem számít verésnek. Amikor én gyerek voltam, a szüleim nekem is adtak egyet-kettőt a fenekemre és semmi bajom nincsen, ez nem számít verésnek. Ha másra nem hallgat, erre majd fog.

2013. aug. 4. 12:25
 3/18 anonim ***** válasza:
36%

Mondanám, hogy vágd jól nyakon, de é nagyon ellene vagyok még a kézrácsapásnak is, így inkább hagyd azt ki.

Szóval. Egyszerüen neveljed. Habár 6 évesen már nem túl kicsi, feltehetném a kérdést, hogy eddig ol maradt a nevelés, hogy eddig nem idegesítettek ezek a dolgok? de felesleges mert valószínü azt mondod, hogy eddig jó gyerek volt(pedig nem).

Egyszerüen neveled. Büntetés akkor jó dolog, ha van konzekvenciája. CSak úgy nem szabad büntetgeni, a büntetésnek nevelö hatásnak kell lenni, ezért mindig össze kell függeni a bünnel.

Ha többszöri figyelmeztetésre is csapkodja az ajtót, megmondod neki, hogy ha nem ahgyja abba, akkor pihenöre teszed. (ezt nevezik sokan bünti saroknak, vagy bünti kanappénak, pedig ez nem büntetés)Ez azért fontos, hogy kimozduljon abból amiben van. Valószínü ellenkezni fog egy 15 perces kanappén csendbe ülés miatt, de te is ülj vele elöször oda. Majd ha letelt a bünti(addigr agondolkodik, lenyugszik), jöhet, hogy oda megy az ajtóhoz és kinyitja és megpróbálja normálisan becsukni. Ha ez megy akkor el van felejtve az ügy. Legközelebbinél úgyan így tenni. Kb 2x fog még elöfordulni.

Elveszi a testvérétöl direkt a játékot vigye vissza és kérjen bocsánatot. Ha ezt nem akarja akkor egyszerüen megint mehet a kanappére gondolkodni egy félórát, majd ezek után kell vissza vinnie a játékot és bocsánatot kérni.

Sok szülö a sarokba állítja a gyereket mert azt hiszi az a büntetés, pedig az csak a kikapcsoló gomb, majd mikor vissza kapcsolódik kell konzekvencia, vagy is egy olyan büntetés ami össze függ a bünnel.

2013. aug. 4. 12:29
 4/18 A kérdező kommentje:
Régebben racsaptunk néha a fenekére, kezére, ha szofogadatlan volt, de a védőnő, gyerekorvos a sarga földig tiport minket, hogy a gyereket nem verjük, alapos fejmosast kaptunk érte. Azóta az istenért nem fogad szót, hát még, hogy a sarokba állítsuk....nem marad ott, rohog rajta.
2013. aug. 4. 12:29
 5/18 anonim ***** válasza:
53%

Nálunk van a házban egy olyan kisszoba, ahol csak egy kanapé van. Ha rossz a gyerek, akkor oda becsukjuk őt egy 10 percre, és amikor kijön bocsánatot kell kérnie. Eddig bevált, nálunk a hisztizés a sikítozás miatt van ez, szerintem jó megoldás lenne, ha egy szobába bevinnétek őt, ahol nincsenek játékok, és szépen otthagynátok egy darabig.

De én is megkérdezném, hogy eddig hol maradt a nevelés, de végülis már mindegy.

Szerintem amúgy a védőnő kicsit túloz, egy apró szájra ütés káromkodásnál nem számít verésnek.

2013. aug. 4. 12:37
 6/18 anonim ***** válasza:
65%
Kit érdekel a védőnő mi köze hozzá? Ez nem verés jó hogy nem a védőnő mondja meg mit csinálhatsz a gyerekkel.
2013. aug. 4. 12:37
 7/18 A kérdező kommentje:
Neveljük mi, csak mióta megvan a kistestvére egyszerűen irtó nehéz, nem fogad szót.
2013. aug. 4. 12:40
 8/18 anonim ***** válasza:
Nekem az 5 évesem detto ugyanezt csinálja. Az oviból hozza haza a sok szép dolgot. Minősíthetetlen dolgokat mond nekem, ütöget, újabban (puskázik). Én is kifogytam az ötletekből. Nem vagy egyedül! Bocs, hogy nem tudok segíteni, de érdekelnek engem is a válaszok.
2013. aug. 4. 12:40
 9/18 anonim ***** válasza:

mennyi tévét néz? mesefilmet? mennyi vad zenét hallgat? mennyi cukros üdítőt eszik? mennyi túrórudit, egyéb nasit eszik?

amerikai kutatások alapján összefüggés van. nem kell elhinni, de próbáld ki pár hétig, és figyeld a hatást.

határozottan fogd meg a kezét és indulj el vele egy másik céltárgy felé, adj neki feladatot, dicsérd meg ha jól csinál valamit.

ha meg is ütöd, csak akkor, ha te már lecsillapodtál, megnyugodtál, ne indulatból.

2013. aug. 4. 13:06
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Csúnya beszédért, ütögetését, én is büntisarkot - amíg bocsánatot nem kér - ajánlom. Ha meg elvesz egy játékot, figyelmeztesd, hogy ha nem adja vissza, ő is elveszít (elveszel tőle) egyet, ha csak röhög ezen, csináld is meg. Próbálj meg kitalálni olyasmiket, ami tényleg veszteség neki és csak akkor kaphatja vissza, ha bizonyítja, hogy megjavult. Előbb mindig figyelmeztesd, de ha nem hallgat rád, tartsd be könyörtelenül és mindig magyarázd el, mi minek a következménye és dicsérd meg, ha hallgatott rád.
2013. aug. 4. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!