Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ehhez a játszótéri szituhoz...

Ehhez a játszótéri szituhoz mit szóltok?

Figyelt kérdés

Kb 4-5 éves kislány főzőcskézik a homokban,mellett ül anyukája.Kisfiam(októberben lesz 3),aki nagyon nagyon szeret főzni odamegy,leguggol mellé,persze én is ott vagyok.Anyuka reakciója "Nehogy kikapd a kezéből a kanalat mint előbb a másik!" Erre fiam tényleg szépen megkérdezi, hogy megnézheti-e a merítőkanalat,ami éppen a homokban volt,a nagylány nem játszott vele.Semmi válasz, fiam még egyszer megkérdi,de már veszi is föl,erre anyuka húzza a száját.Én közben elkezdtem neki mondani, hogy menjünk mással játszani,na de tetszett neki a lány játéka.Bele is nyúlt a lány vödrébe,ő is szeretett volna kavargatni,és egy szót sem szólt a lány,de az anyja ráförmedt fiamra,hogy "nem értem miért nem lehet békén hagyni,hogy egyedül játsszon!Neked is van játékod,nem?Miért nem játszol azzal?!!"Megfogtam fiamat és elvittem onnan...

Én teljes mértékben tiszteletben tartom más tulajdonát és ezt tanítom a gyerekeimnek is, de a lánynak semmi ellenvetése nem volt,kisfiam meg tényleg szépen játszott volna mellette...huh kicsi hiányzott,hogy beszóljak,leginkább a stílusa dühített fel!

Mert ha azt akarja, hogy egyedül játszhasson a lánya és senki a közelébe se menjen,akkor minek hozza ki játszóra?

Egy másik apukának is beszólt...lánya egy spricnissel spriccelt, és lespriccelte az apuka kislányát.Apuka kérte,hogy ne menjen a lányára,mert mindjárt mandulaműtéte lesz és nem akarja,hogy baja legyen.Anyuka meg "nem értem mit kell kiakadni, 50 fokban nem lesz baja!"

Oké,tényleg nem lesz baja,de azért oda lehet figyelni...

2013. aug. 1. 14:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Az ilyennel felesleges vitába bonyolódni, vagy epés megjegyzéseket tenni neki, mert úgysem érti, ugyanis buta hozzá.

Én mindig úgy készülök a játszira, hogy viszünk egy vagon játékot. Persze a gyereknek mindig a másé érdekesebb. Ha látom, hogy valakitől el szeretne venni egy játékot, ami az övé, többnyire viszek neki a sajátunkból egyet helyette, és szólok a gyerekemnek, hogy kérje el szépen, ami kell. Vagy megkérdezem, hogy játszhat-e vele, elviheti-e. Sajna egy 2-3-4 éves gyereknek nem mindig lehet megmagyarázni, hogy az a másiké. Majd megtanulják előbb utóbb, de hogy ezen egyes szülők miért balhéznak, azt nem tudom. Én a szabad játékokra úgy tekintek, hogy közös. Bárki játszhat vele, a miénket is vihetik, azt sem várom el, hogy engedélyt kérjenek, hiszen természetes. De azt elvárom, hogy vigyázzanak rá.

Még valami: ennyi idős gyerekek szívesen játszanak csoportban, mert érdekesebb, mint anyu szoknyája mögött egyedül ücsörögni.

2013. aug. 1. 15:15
 12/17 anonim ***** válasza:
ritka egy idióta szülő lehetett.én sosem tiltom meg a kisfiamnak hogy valakivel játszon.tök mindegy hogy ismerem vagy nem,hogy gazdag vagy szegény.magyar vagy nem.soha nem szólnék ilyenért egy másik gyereknek.én mindig mondom a kisfiamnak hogy add oda hagy nézze meg a játékodat,vagy had játszon vele egy kicsit te otthon is tudsz vele játszani stb.kisfiam 2 éves és imádja a gyerekeket mindenkihez odamegy köszön,megsimogatja a gyerekeket,és nem sajnálja a dolgait.de ha annak a gyereknek ilyen az anyja akkor a gyereke is olyan lesz
2013. aug. 1. 15:31
 13/17 anonim ***** válasza:
8. vagyok. Nem értem, kérdező, mire reagáltál abból, amit írtam. Pont egyetértettem veled...
2013. aug. 1. 15:51
 14/17 anonim ***** válasza:
Nem neked szólt,hanem az utolsó elöttinek.....
2013. aug. 1. 15:59
 15/17 anonim ***** válasza:
Ja elolvastam, tényleg az lehet.:)
2013. aug. 1. 16:05
 16/17 anonim ***** válasza:

Anyuka valószínûleg még egy elôzô helyzet miatt volt frusztrált, és rajtad vezette le. Nem rád volt mérges, bárki más is lehettél volna.

Ez az a helyzet, amikor a szülô is óvodás szinten kezeli a problémát. Meg kell tanulni nem tovább vinni - és adni - a feszültséget. :)

2013. aug. 1. 16:35
 17/17 anonim ***** válasza:
Én már rájöttem, először mindig a szülőt kell csekkolni, abból általában megállapítható, hogy van-e esély közös játékra, vagy nem. Ha azt látom, hogy nem, akkor inkább finoman arrébb terelgetem a sajátom. Ilyenekkel nem érdemes vitázni, vagy a szintjükre lesüllyedni. Se neked, se a gyereknek nincs erre szüksége, ennyi :-)
2013. aug. 1. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!