Melyik az a név, amit semmi pénzért, soha nem adnál a gyerekednek?
Van valami oka?
Egy kicsit összekaptunk ezen a hétvégén, mert a férjem olyan nevet mondott, amitől én irtózom.
Semmi pénzért, soha, ezen még nem igazán gondolkodtam, nyilván a teljesen elvadult nevek.
De nem adnám ezeket sem: Vanessza, Erzsébet, Lili, Kíra, Maja, Kiara, Míra, Roxána stb.
Van pár:
Enikő,Éva,Judit,Kinga,Zsófia,Vanessza,Dzsenifer,Villő,Ilona,Zsuzsanna,Andrea,Hajnalka,Ibolya,Rózsa,Veronika,Bíborka,Boróka,Krisztina,Szilvia,Fruzsina,Bettina,Hella,Mónika
János,József,Károly,Dezső,Rezső,Dénes,Regő,Péter,András,Béla,Gáza,Kornél,Zsigmond,Koppány,Zsombor,Erik,Milán,Tamás,Áron,Ákos,Attila,Balázs,Botond,Tas,Előd,Álmos,Csongor,Szilveszter,Szilárd,Ferenc,Sándor,Pál,Iván,Richárd,Olivér,Barnabás,Norbert
jujj eszembe jutott még pár
Edina,Katalin(főleg azért mert sok embert így hívnak),Orsolya,Nikolett,Anikó,Lívia,Adrienn,Mátyás,Mihály,Zoltán
Fiú: Bence,Màté
Làny: Lili,Hanna
Mindenki ezeket a neveket adja,hihetetlen!
Én ezeket nem adnám semmiképp (és sajnos mindegyikhez tartozik is egy kisgyermek- boltban, játszótéren hallom, hogy hívják őket--- valami hátborzongató)
Dzsenifer, Dzsesszika, Ronaldó, Dzsennáró, Sanel (!szerintem ez a legdurvább), Alekosz, Alexandrosz, Dzsindzser, Dzsenet, Dzsamilla, Seherezádé, Szamanta, Zsüsztin
Ezekhez általában Kanalas, Orsós vagy hasonló vezetéknév van, így még "ütősebb" :)
Na és a növények: Málna, Eperke, Vadvirág, Cseresznye, Hanga, Fahéj, Levendula, Őszike, Verbéna, Tűzvirág
Egyéb: Áprilka, Beatrícse, Csepke, Külikki, Nimfa, Szellőke, Skolasztika, Reményke, Színes, Zöldike, Üdvöske
A Zselyke, Villő, Csenge nekem sem tetszik.
Nem adnék olyan neveket, amiket magyarosítottak és így borzasztóan hangzik, még rosszabb magyarul leírva pl. Dzsesszika.
De a manapság nagyon divatos ősmagyar nevektől is irtózom (Koppány, Vajk stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!