Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti beadattok minden oltást?...

Ti beadattok minden oltást? Mi alapján "választotok"?

Figyelt kérdés

A kérdés e miatt a cikk miatt fogalmazódott meg:

[link]

érdemes elolvasni a hozzászólásokat is.

Ugyan még nem vagyok várandós, de nagyon szeretnék majd gyereket, és már régebben is foglalkoztatott ez a kérdés...

egyáltalán... mi a kötelező? ha esetleg visszautasítanám, mivel járna ( csak elméleti kérdés)

2013. júl. 22. 22:25
 1/9 anonim ***** válasza:

Hihetetlen, hogy mennyi baromság van az oltásokról. Néha történnek balesetek. Mint mmondjuk Csernobil. Akkor soha ne használjunk atomenergiát, mert egyszer történt baleset?

Egyébként megjegyzem: még így is több életet mentett meg a vakcina, mint amennyit esetleg elvett.

Veszélyesebb az, ha senki nem olt semmi ellen, mint az oltások. Nem tudom mennyire tetszene az embereknek, ha újra jönne a gyermekbénulás..

2013. júl. 22. 22:33
 2/9 anonim ***** válasza:

Minden oltást beadatunk a gyerekünknek.

Az egyik ismerősöm kisfia kapta el a rotavírust 1 éve, bele is halt, mi nem kockáztatunk, beadatjuk. Drága, de megéri. Kinek hogy.. :)

2013. júl. 22. 22:43
 3/9 anonim ***** válasza:
Én minden oltást beadattam.Mindenki döntse el maga,hogy beadatja e vagy sem.
2013. júl. 22. 22:49
 4/9 anonim ***** válasza:

Csak a kötelezőeket adatom be.

Eszembe se jutott a többit beadatni hiszen ki se tudnánk fizetni egyiket sem.

2013. júl. 22. 22:56
 5/9 anonim ***** válasza:
Nehéz kérdés... én is nagyon sokat olvastam az oltások ellen, és elhiszem valahol azt is, hogy nem véletlen amiket írnak, ez egy hatalmas biznisz. Ennek ellenére inkább az oltáskivezetés felé kacsintgatok, és reménykedek benne, hogy a gyerekeimnek semmi bajuk nem lesz a kötelezőktől. Többet egy db-al sem kapnak. Egyébként az oltások sem védenek mindentől, pl hpv, kb 8 fajta vírus ellen véd, amik helyére még agresszívabb vírusok lépnek a beoltottaknál, ezek ellen viszont nincs oltóanyag. Szóval ez nem ilyen egyszerűen fekete vagy fehér...
2013. júl. 22. 22:57
 6/9 anonim ***** válasza:
Én azt adatom be, amit az orvos javasol. Vannak a kötelezők, van a Prevenár, ami úgymond "kötelezően ajánlandó", ezeken kívül pedig az agyhártyagyulladás ellenit javasolta az orvos, így az is jött. Rotavírus és bárányhimlő ellen nem oltattam, szóba se került se az orvosnál, se a védőnőnél, ha nem járnék ide, azt se tudnám, hogy van oltás ezek ellen is.
2013. júl. 23. 07:51
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Azért ezekkel az összeesküvés elméletekkel is érdemes picit kritikusnak lenni. Szinte az MINDEN területéről találsz hasonló stílusú írásokat. Még ha van is valóság alapjuk, a mindennapjaink szintjén kb marha mindegy, hogy van-e akár a HIV vírus ellen is vakcina, csak senkinek sem érdeke, hogy hozzáférhető legyen (ilyet is olvastam már). Azt is tudjuk, hogy a gyógyszeripar a legnagyobb maffia és keményen mozgatja a világgazdaság szálait, összefonódva a nagyhatalmakkal.

Ez egyrészt elég nyomasztó, de tökre nem tudsz vele mit kezdeni. Másrészt viszont egy kicsit jobban zavarna, ha megint attól kéne tartani, hogy elviszi-e a gyerekeket a diphteria (apukám unokahúga, élt 3 évet), nyomorék lesz-e egy életre a gyermekbénulás miatt (ovis csoporttársam anyukája), apumnak nagyobb szerencséje volt, ő kijött a szamárköhögésből, stb... Nemrégiben is hallhattuk a híradókban, hogy a gennyes agyhártyagyulladás is azért fel-felbukkan ovis kislány betegségéről is beszámoltak, gimis lány bele is halt... Az utcák tele van tbc-t köpködő hajléktalanokkal...

Ezek után szerintem felelőtlen barom, aki a kötelező oltásokat nem adatja be a gyerekeinek. Mi még a gennyes agyhártya gyulladás ellenit adattuk be. Rotának és HPV-nek pedig azért nem látom értelmét, mert nem védenek minden törzs ellen, és ahogy írták előttem, sokkal agresszívabb fajták jönnek azok helyébe, amik ellen véd a vakcina. Az influenza oltással viszont van személyes nagyon rossz tapasztalatom, így azt hanyagoljuk. Igazából amik most kötelezőek, azoknak már van akkora múltja, hogy a hibák már kiderülhettek. (Persze szennyezett lot-ok így is előfordulnak, na de ugye hallottunk már üvegszilánkos bébiételről is, nem gondolnám, hogy szándékos szabotázs lenne az ilyesmi). A cikkben levő polioval kapcsolatban meg még mindig azt gondolom, hogy talán mégis a kisebb rossz egy 40-50 évesen kialakuló rákbetegség, mint egy halott / megnyomorodott kisgyermek. Az influenza oltásban viszont vmiért amúgy sem bíztam, de mióta megvolt és betegebb voltam, mint valaha, inkább vállalom magát a betegséget annak minden kockázatával együtt. Ebben inkább tartom valószínűnek a "bizniszt". Tudom, ezek egymásnak ellentmondó gondolatok, de ebben a témában szerintem lehetetlen teljesen tisztán látni és igazságot tenni.

2013. júl. 23. 08:29
 8/9 anonim ***** válasza:

Egyébként most ezek a kötelezőek, úgy látom ezt még nem írta senki:

már a kórházban: BCG - a tbc ellen

2 hónapos korban 2 oltás: Diftéria (torokgyík), Pertusszisz (szamárköhögés), Tetanusz, Poliomyelitis (gyermekbénulás), Haemofilia influenae B (agyhártyagyulladás), ezekre tavaly nyáron Pentaxim nevű oltóanyagot használták, és Pneumococcus a másik (Prevenar vakcina)

3 hónaposan megint Pentaxim

4 hónaposan mindkettő

15 hónaposan még egy Prevenar és MMR, ami kanyaró, mumpsz és rubeola ellen van.

Ha vki nem adatja be, akkor elméletileg bírságot kell fizetni, illetve később bölcsődei, óvodai, iskolai felvitelinél sem látják szívesen a gyereket.

2013. júl. 23. 08:52
 9/9 anonim ***** válasza:
A kötelezőket természetesen beadatom (nem is kérdés, elvégre ezért kötelezőek - nem véletlenül), plusz még ami ingyenes volt. A többit nem, egyrészt irreálisan drágák, másrészt úgy vagyok vele, ha akkora rizikót jelentenének azok a betegségek (vagy olyan gyakoriak lennének), akkor azok ellen is lenne kötelező védőoltás.
2013. júl. 23. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!