Mi alapján választotok általánost? Sorrend mi?
a körzetes iskola jónak tűnik,rengeteg szakkör,elhivatottak a tanárok ovistársak nagy része oda megy majd stb. de egy lakótelep közepén van-mi is ott lakunk- és hát a gyerekek nagy része.. szóval nem igazán van velük foglalkozva,azt hiszem hátrányos helyzetűnek mondják őket.. tudom h nem tehetnek róla és a szülők hibája h el vannak vadulva de azt is tudom h nemsokára fontos lesz az egyéb közeg is- ha nem fontosabb-mint az itthoni ezért vacillálok...
a nem körzetesek is jók de..van 1 ami egy gizda suli oda meg azért nem vinném a gyerekeimet. a zenesuli jó,de semmi más nincs csak zene és angol. van egy ami a természettudományokra is hangsúlyt helyez de a művészeti dolgokra is ami jó,de nem igazán van sport és nincs zene a lányom viszont szépen énekel..
a kérdésem igazából az,h ki milyen sorrendet állit fel amikor iskolát választ,mik a kritériumok?
köszönöm!
A tesók szerintem nagyon jó, ha egy helyre járnak, mert ha két helyre kell évnyitóra rohanni, az nem szerencsés. Nekem sokszor az ügyeletben is együtt voltak, szünetben néha találkoztak, negatív hatása nem is volt.
A sorrendet úgy állítottam fel, hogy a térképen bejelöltem az összes olyat, ami közlekedés szempontjából megoldható. Hóban-latyakban tömegközlekedni két iskolással, táskákkal cuccokkal felmálházva mint egy tevekaraván nem kényelmes.
Utána kezdtem kérdezősködni, hogy melyik suli az, ahonnan nem hallok sok rosszat. A rossz és jó véleményeket is fenntartással kell kezelni mert mindenkinek más a fontos, amit az egyik anyuka pozitívnak mond, az nem biztos, hogy neked bejön - vagy fordítva. De ahonnan sok rosszat hallottam, a suli vonzáskörzetébe olyan utcák is beletartoztak, ahol nappal sem szívesen sétálok, azt kihúztam a listáról.
És kalkuláld bele azt is, hogy jó eséllyel csak a körzetis iskolába fogják felvenni. Nálunk most úgy volt, hogy bezár a körzetis, és akkor is kijelölték, hogy hová lehet beíratni a gyereket. Mondjuk szerencsénk volt, mert találtunk egy másikat, de olyan feltétellel, hogy az egész nyarat végigtanulhatjuk, mert vizsgázni kell.
Sajnos az osztálytársakat úgyse tudod megválogatni, mindenhol vannak renitensek. A legjobban talán akkor jársz, ha egyházi iskolát választasz, mert ott az iskola dönt, hogy ki járhat oda. És általában a rossz magaviseletűeket nem tűrik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!