A testvérem ügyében szeretnék segítséget kérni. Ha apasági nyilatkozatot tesz, utána megcsináltathatja az apasági tesztet? És mi van, ha a csaj ebbe nem egyezik bele? Mert kezdettől fogva vonakodik a teszttől, de a nyilatkozatot alá akarja íratni.
Azt nem tudom, hogy utána lehet-e, de ha bíróságra megy, a nő nem tagadhatja meg (kivéve ha férjnél van, akkor nem indíthat pert).
Amúgy vannak magánlaborok, kb 40 ezer Ft és titokban is elvégeztetheti.
Addig ne írja alá az apaságit. Ha aláírja azzal vállalja az apaságot és annak a költségeit is.
Tesód menjen bíróságra és kérje az apasági vélemény megállapítását. Azt nem utasíthatja vissza az anya, mert bíróság kötelezi rá.
De ehhez kell, hogy ne írja alá az apaságot, addig üresen hagyják.
Mi most írtuk meg az apasági nyilatkozatot, nem olyan régen. Igaz, 100%-ban hűséges vagyok a páromhoz, de beszélgettünk erről a kérdésről, hogy mi történik akkor, ha... A lényeg nagyon egyszerű: ha a tesód aláírja az apasági nyilatkozatot azzal magáénak ismeri el a gyermeket, független attól, hogy így van-e, vagy sem. Kérhet utána DNS-vizsgálatot, de attól még a gyerek az ő nevén lesz. Az apasági nyilatkozat nem azzal kapcsolatban íródik, hogy a gyermeknek ténylegesen ki a vérszerinti apja. Erre ki sem tér. Egyszerűen arról szól, hogy XY JOGILAG elismeri, nem pedig biológiailag.
Szóval, ha aláírja, akkor hatalmas hercehurca, míg visszavonhatja, így ha bizonytalan, első az apasági vizsgálat.
5. válaszoló, nem szabad így ítélkezni, nem tudhatod, milyen körülmények állnak fenn. Te gondolom abból indulsz ki, hogy normális , stabil párkapcsolotba érkezik a baba.
De mi van, ha csak egy alkalmi viszony volt, vagy már hónapok óta külön vannak, és a csaj egyszer csak felbukkan terhesen a semmiből? Tételezzük fel, hogy nem alaptalanul merült fel a kétely a leendő apában.
Nem itelkeztem, magambol indultam ki.
Ez esetben nem kell alairni az apasagi nyilatkozatot. Ha a holgy akar, indithat pert. Ha nem biztos abban, hogy ki az apa, nem fog, mert a perkoltseget es a tesz koltseget a vesztesnek kell fizetnie. Semmit ne irjon ala a testvered
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!