Milyen sporolasi otleteitek vannak?
Minden erdekel, ami normalis keretek kozott mozog.
Tehat, az ilyen hetente furdunk es a wc-t napokig nem huzzuk le.dolog nem erdekel. Viszont az ertelmes es megvalosithato dolgok igen :)))
Még sokat kell tanulnom, de ezeket már napi szinten tudom:
- zuhanyzásnál bevizezem magam, majd szappanozásnál elzárom a vizet.
- ha valami étel megmarad, akkor adagonként lefagyasztom.
- mindig fedő alatt és kevés olajjal főzök.
- vásárlásnál mindig megnézem a rövid szavatossági idő miatt leértékelt árukat és amiről tudom, hogy pár napon belül megesszük, azt megveszem. Így sokszor féláron vásárolok és eszünk olyan dolgokat is, amiket teljes áron nem vennék meg.
- ruháknál, tartós fogyasztási cikkeknél is mindig megnézem a leértékelteket, ezért mindig van nálam pénz, hogyha találnék valami olyat, amit hamarosan amúgy is venni kéne, akkor meg tudjam venni.
- az akciós újságokból (Auchan, Tesco, Metro, Spar, Lidl, DM, Rossmann) mindig kiírom a minket érdeklő akciókat, hogy ha arra felé visz az utunk, akkor kész listával megyek be.
Minden elektromos dologt ne hagyj stand by-ban. vagy is teljesen legyen kikapcsolva vagy a hálozatból kihúzva. Villany, tv , rádió ne menjen ha nem nézi senki.
Anyukáméknál sokszor mi gyerekek úgy hagytuk a tv-t majd vacsora után mentünk vissza nézni. Férjem ekkor is kikapcsolja. A tv csak akkor megy nálunk ha nézzük aktívan.
Hetentei vásárlás. Ha közel laksz nagy üzlethez akkor hetente vásárolj ba nagyot. Ekkor csak azt fogod megvenni ami elfogyott vagy a köv héten biztosan elfogyasztjátok. Ìrjál mindig bevásárló listát(nalunk a hütön van), amire ráírod hétközben ami elfogyott vagy már fogyóban van.
Hétközben csak kenyérért járunk.
Családon belül leginkább csak ünnepnapokra veszünk egymásnak. Elöre utalunk arra mit szeretnénk kapni és azt vesszük meg a másiknak. Pl nagyon szeretnék egy új nyakláncot már ki is néztem, és a férjemnek is utaltam rá, hogy nemsokára lesz szülinapom. Férjem az ilyeneket megszokta hallani.
Jót mosolyogtam a kérdés alatti kommenteden:D Sajnos vannak ilyenek... Én csak kevés dolgot tudok mondani:
-Nem drága Domestossal mosok fel,hanem hypoval(előbbit csak wchez,mosdóhoz ,stb. használok fel)
-A játszós ruháit a gyerekeimnek a duriból veszem,azokat nem sajnálom ha olyan folt kerül rá ami nem jön ki
-Fiamnak én nyirom a haját,nem fodrász
-Főzni akkora adagokat szoktam,ami biztos elfogy és csak nagyon kevés maradjon meg(az kutyicsemege)
AmúgY nem én vagyok spórolás mintaképe,szeretek vásárolni,szórakozni. És minőségi mosószert,tisztálkodási eszközöket veszek,cipő is márkás a lábunkon. De ezekből nem engedek:)
- Mosható pelus
- Magam főzök két napra, a férjem is azt viszi a munkahelyére
- Örököljük a ruhákat, bár erre tudom, nem mindenkinek van lehetősége.
- Nem biztos, hogy konkrétan spórolás, de szervezési szempontból nagyon jó a hó eleji nagybevásárlás. Tehát minden tisztálkodószert, és tartós vagy mélyhűthető élelmiszert megveszünk egyszerre a hónap elején. Így nem fordulhat elő olyan, hogy a hónap utolsó hetén már nincs pénz húsra, vagy zavarba jövök, mert elfogyott a tusfürdő.
- Az aprópénzt este perselybe rakjuk, jópár ezer összegyűlik így a hó végére, amihez szintén lehet végszükség esetén nyúlni.
Egyébként nem vagyunk egy mélyszegénységben élő család, nem nyomorgunk, inkább szeretünk spórolni olyan "luxusokra", mint nyaralás vagy koncert.
Vérplazmát adok, 2-4ezer Ft-ot fizetnek alkalmanként, és még segítek is beteg gyerkőcöknek:)
Az ebédköltségemet leszorítottam 25ezerről 10 ezerre.
(babfőzelék/derelye/sz.káposzta/milánói/tejbegríz/levesek/spenót/gombapöri stb pont feleannyiba kerül, mintha "random" ételeket ennél.
Lámpa-energiatakarékos
Mósógép-mosódió
Közlekedés-BKV, gyalog
Dohányzás, gyógyszerek: nem élek velük
Ételek: Akciós, olcsó (lefagyasztva minden, túrótól kezdve a húsokig).
Rezsi: télen a konyhát alig fűtöm, nyáron nincs klíma (bevizezem a hajam:)
Sport: ingyenes, nyáron Balaton, otthoni súlyzózás, futás, bicikli, pingpong stb.
Bulizás: nem költök eszetlenül, kerülöm a beugrós helyeket
Pénzem bankban van, 30%részvény 70%kötvény befektetéssel (tartós befektetési számla, kamatadómentes, évi 6%).
Így sikerült 28éves koromra félretenni 7,5 millió Ft-ot.
De a spórolásom már beteges:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!