Akiknél becsúszott a gyerek, tegyék a szívükre a kezüket: védekeztek rendesen?
én is óvszer mellett lettem terhes,ahogy már írta valaki,óvszer a szekrényben,mi meg az ágyon,egy ilyen alkalom volt 4 év alatt...ma már két éves múlt:D
De szülés után már véletlenül sem kockáztattunk soha,csak mikor elérkezettnek láttuk az időt a következőre,ő sem váratott sokat magára:)
Még szoptattam az elsőt amikor elkezdődtek a terhességi rosszullétek. Vettem tesztet, negatív, gondoltam korai. 1 hét folyamatos hányás után még egy teszt, negatív. Mentem a dokihoz hogy 1,5 hónapja volt meg, de szoptatok, még nem állt be, de ugyanaz a rosszullét mint az első gyereknél, én terhes vagyok. Ultrahang, gyerek sehol. Doki állította, hogy nem vagyok terhes, a nyálkahártya vékony, ciszta van meg a szoptatás kavar be. Szedjek fogamzásgátlót egy hónapig, van amit szoptatás alatt lehet szedni, majd rendbe hoz. Ez volt januárban, utána többször voltam ultrahangon, gyerek sehol, állítólag nem is eshettem volna teherbe, nem is menstruáltam, de a terhességi rosszullétek folytatódtak. Már felmerült egy egészségügyi kaparás lehetősége is az egyik alkalommal. Kb 3 hetente voltam dokinál, többször ultrahangon is. Májusban úgy mentem vissza, hogy akkor legyen egészségügyi kaparás, mert nem bírom hogy folyamatosan hányok, ha babát vár az ember akkor elviseli, de 5 hónapja úgy, hogy valójában nem vagyok terhes már nem. Ultrahang, gyerek ott mocorgott. A doki a kis kerek gurulós székről lependerült a döbbenettől. Március közepén fogant meg.
A kérdésre a válasz: nem mondhatom, hogy rendesen védekeztünk, mert nem. De ha nem lett volna ez a mizéria, akkor tuti hogy igen, mert szoptatás ide vagy oda, a teherbeesés esélye megvan, addig védekeztünk is, amíg januárban nem kezdődtek a terhességi rosszullétek (akkor még álterhesként).
Igen.
Bár csak óvszer volt, de azt is hozzá kell tenni, hogy abszolút egyszeri alkalom volt, előtte-utána hónapokig semmi szex nem volt és akkor egyszer is óvszert használtunk, ráadásul az ejakuláció nem is hüvelyben volt...úgyhogy teljesen váratlan és hihetetlen volt szembesülni a teherbeesés tényével. (pedig akkor már kétszeres anya voltam, mégsem akartam elhinni, hogy ez így tényleg összejöhet)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!