Érzi egy gyerek a szeretlek szó értelmét?
Kisfiam 32 hónapos már teljes kiskora óta naponta többször mondom neki,hogy szeretlek nagyon-nagyon,most már nagyon sokat beszél,ha mondom neki,hogy szeretlek nagyon,ő is mondja vissza nekem,ha rosszat csinál mindig azt mondom neki,hogy most mérges vagyok rád mert rossz voltál és akkor bújik az édes kis pofikájával és mindig mondja"anya,na haragudj,szeretlek nagyon"!
Apa(férjem)nem nagyon mondja neki,sőt sajnos elég ritkán,már sokszor szóvá is tettem neki és érdekes mód neki a gyerek sem mondja,szó szerint úgy kell könyörögni neki,hogy mond apának,hogy szeretlek.
Ezért érdekelne,hogy ez másoknál is van így,és érzi,tudja úgy mint mi a gyerek,hogy mit jelent ez a szó,vagy csak megszokásból mondja mert sokat hallja??
Ki mit gondol erről,és nálatok is vannak ilyen helyzetek,szituk mint nálunk??
Apa érezteti vele,hogy szereti a "picurinkat"csak az a gond,hogy ő a keményebb,én szigorú vagyok,de tudom mikor lehet,kell engedékenyebbnek lennem,talán apa nem is olyan türelmes mint én.
Az 5 hónapos kislányunknak is szoktam mondani,de nála sosem tapasztaltam még olyanokat mint ti a babotoknál.
A gyerek nem a szó értelmét érti, hanem érzi, egy pszichológus mondta, hoyg a gyerekek mindnen egyes "rezdülést" éreznek.
Tehát ha valaki mondja, hogy szeretlek, de nem őszintén a gyerek azt tudja, érzi.
Az apával más a viszony, nálunk sem volt apa-fiu közözz állandó ölelkezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!