Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kisgyerekes családok, hogy...

Baranka kérdése:

Kisgyerekes családok, hogy spóroltok?

Figyelt kérdés
2013. júl. 16. 19:08
 1/7 anonim ***** válasza:

Piacra járok,minden olcsóbb(gyümölcs,hús,zöldség).

Amikor szabadnapos vagyok,akkor főzök,és itthonról viszek ennivalót.Megvárom,amíg tele lesz a mosógép.

A neten veszek sok mindent,használtan,a gyerekeknek előre veszek ruhát,szintén turiban(legutóbb a nagyfiamnak 10 ruhát vettem 2500 ft-ért,darabos turiban)

2013. júl. 16. 20:30
 2/7 anonim ***** válasza:
Magam főzök, figyelek arra, mit hol veszek meg, gyakran vásárolok turiban, bababörzén, játékokat is szoktam használtan venni, szuper dolgokat lehet kapni az eredeti ár töredékéért.
2013. júl. 16. 21:10
 3/7 anonim ***** válasza:

Fokozatosan az összes lámpánkba LED-es izzót tettünk, eszméletlen sokat lehet rajta spórolni, és nagyobb a fénye, mint bármely más típusnak.

Most vettünk egy 110 literes meleg vizes tartályt, ennek a bekötése elég drága, de fél év alatt visszahozza az árát, az is szuper lesz.

A férjem napkollektort épít, talán jövőre összejön végleg, így a fűtésszámla várhatóan 30 % -kal fog csökkenni, ha minden jól megy. Jelenleg csak gázkazánunk van, azt is le kell cserélni vegyes tüzelésűre.

Ezen kívül tartalmasabb leveseket, főfogásokat mindig nagy kondérban főzök, aztán adagonként megy a fagyasztóba, így jobban megéri. A gyerekek és a férjem szeretik a szörpöket, de az egészségesebb bolti fajták ezer ft fölött vannak, így itthon főztünk be szörpöket, és azt isszuk.

Nyaralni apósom nyaralójába járunk, aki ezért nem kér semmit.

Most ezek jutottak eszembe, de szerintem családonként változó, hogy kinél mire megy el több pénz, és hogy tudnák máshogy csinálni.

2013. júl. 16. 21:25
 4/7 anonim ***** válasza:

Első vagyok

emeletes házban lakunk,mi is nagyon spórolunk az izzókkal,és elektromos vízforraló helyett télen,amikor sok teát iszunk,vettünk egy gázon használatos vízmelegítőt,és így havi 1500 ft-al lett kevesebb a villanyszámlánk.

Egyedül a lábbeliken nem tudok spórolni,azt újonnan veszem...

2013. júl. 17. 10:57
 5/7 anonim ***** válasza:

Én is írok pár apró trükköt, a teljesség igénye nélkül:

- ha elmegyünk otthonról hétköznap, akkor reggel áramtalanítom a teljes médiás részt, nincs stand by üzemmód! (lenyomom a hosszabbító kapcsolóját, így ezek az eszközök sem fogyasztanak áramot)

- a hűtőszekrényünknél lehet állítani, hogy milyen a kinti átlaghőmérséklet (mármint a lakásban)- ilyenkor a nagyobb melegben átkapcsolom a megfelelő állásra

- jégtelenít a fagyasztó, de azért átnézem és ha van egy kis lerakódás, akkor leszedem a jeget

- energiatakarékos izzók

- akármilyen hőség is van kint, a klímát 5-6 fokkal kisebbre állítva kapcsolom be ECO üzemmódra és nem 18 fokon full teljesítményen fagyasztok a lakásban

- nagyobb háztartási gépek rendszeres karbantartása pl. mosógép aljából kiszedni a behullott dolgokat, pár havonta forróvizes, eceteszenciás üres mosás indítás, kávéfőző vízkőtelenítése, klíma éves tisztítása és gázszint ellenőrzése- ezek az élettartamot és/vagy a hatékonyságot növelik

- mosószert kevesebbet használok, mosószódát teszek hozzá, mosószódával áztatok, mosógolyót használok. Így az átlagos mosószermennyiségnek kb. 30%-át használom és gyönyörűek a ruháink

- mikroszálas törlőkendővel takarítok, kevesebb tisztítószer mellett vagy sima vizes kendőként is jól takarít

- vízszűrő van felszerelve a csapra és vízszűrős kancsót is használunk: így jó minőségű vizet iszunk, nem kell üveges ásványvízre költeni

2013. júl. 17. 11:03
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat! Nagyon jó és hasznos, értékes válaszokat írtatok! Köszönöm!
2013. júl. 17. 13:27
 7/7 A kérdező kommentje:
Egyébként én is hasonlóan igyekszem spórolni mint Ti! Én még a fürdővízet szoktam felhasználni vagy felmosáshoz, virág locsoláshoz. De többségében a mosógépbe szoktam átmerni a vízet a fürdőkádból. Talán így is kevesebb vízet használunk el.
2013. júl. 17. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!