Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi idős korától adnál a...

Mennyi idős korától adnál a gyerekednek alkoholt?

Figyelt kérdés
Nem csak úgy, hogy belenyal valakiébe, hanem hogy engeded, hogy a saját poharából mennyiséget igyon.

2013. júl. 16. 12:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Egy-két kortyot már 16 éves kortól lehetett. De már ovis koromtól belenyalhattam bármelyik pohárba, sőt mindig megkérdezték, hogy belenyalok-e? Annyit kérdezték, hogy nem volt bennem, később az hogy innom kelljen ahhoz, hogy felnőttnek érezzem magam. 37/N
2013. júl. 16. 13:26
 12/15 anonim ***** válasza:

OFF

Az én bátyusom nagyjából 5 évesen úgy fél percre egyedül maradt a konyhában, szüleim arra értek vissza, hogy üres a kint hagyott sörös pohár és bátyám ott röhögcsél :D

Eredmény: nagyjából 25 éves koráig volt teljes antialkoholista és azóta is csak elvétve iszik :D

ON

15-16 éves kora után én is engedném, hogy megkóstolja szilveszterkor vagy ilyesmi... nekünk is engedték és én is, bátyám is sokkal-sokkal kevesebbet ittunk, mint a kortársaink, akik "dugiban" csinálták.

2013. júl. 16. 13:27
 13/15 anonim ***** válasza:

16 éves kortól!

Szerintem ez az a kor, amikor már mindenképpen ki fogja próbálni, max. nem otthon.

A szomszédunk megoldása nagyon tetszett. Amikor a fiai 16 évesek lettek, leült velük x üveg sörrel a kertbe. Mondta,hogy igyanak annyit, amennyit jól esik. Azért csinálta,hogy otthon jöjjenek rá, hogy mennyit bírnak, mi az a határ, ami elég!

Onnantól fogva mindkét fiú tudta buliba,hogy mennyi kell egy kis spicces állapothoz, de berúgásig nem itták le magukat!

2013. júl. 16. 13:54
 14/15 anonim ***** válasza:

Tudom nem ez a kérdés, de mint tanár azért elmondom, hogy a volt nyolcadikos osztályom 90 százaléka hétvégente rendszeresen fogyasztott alkoholt (nem kis mennyiségbe), különböző szórakozóhelyeken. Nem kisebbségi gyerekek, fiúk, lányok vegyesen. A többség a szülei tudta nélkül, de páran az ő tudtukkal és beleegyezésükkel.

Én biztos sosem adok majd a lányomnak, abban is bízom, hogy a jó példa valamit ér majd, de azt is tudom, hogy van olyan időszak, amikor a társaság jobban befolyásol, mint az otthonról hozott példa...

2013. júl. 16. 14:22
 15/15 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy jót tennék azzal a gyerekemnek, ha teljesen eltiltanám az alkoholtól. (és itt most nem kisgyerekről beszélek, hanem kamaszról, kb 14 évtől felfele) És azt sem hiszem, hogy csak azzal mutatok jó példát, ha úgy gondolja, hogy mi soha egy korty alkoholt sem iszunk.

Én pl. szoktam időnként borozgatni, mértékkel. Nem hiszem, hogy bármi rossz van abban, hogy időnként egy este megiszok 1-2 pohár bort, és nem is szándékozom ezt titkolni a gyerek előtt.

A mértékletes, alkalmi alkoholfogyasztás szerintem nem bűn.

Ezért ha mondjuk a gyerek 15-16 éves, és valami alkalom van, amikor pl. pezsgőzünk, akkor fog ő is kapni. Ha teljesen tiltanám, biztos vagyok benne, hogy akkor is kipróbálná, csak akkor esetleg képtelen lenne mértéket tartani, mert ugye a tiltott gyümölcs mindig vonzóbb.

Ettől függetlenül biztos lesz néhány alkalom, amikor majd rendesen be fog rúgni. Szerintem kevesen mondhatjuk el magunkról, hogy sosem fordult elő velünk ilyesmi. Ez még nem jelenti azt, hogy alkoholista lesz az ember.

2013. júl. 17. 03:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!