Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt valaki, aki korán...

Van itt valaki, aki korán adta be bölcsibe a babáját?

Figyelt kérdés
Szeptembertől félállásban vissza kell mennem dolgozni, így fél napra be kellene adni őt, akkor lesz 9 hónapos. Megosztanátok velem erről tapasztalatokat? Kösönöm

2013. júl. 16. 09:57
 1/10 anonim ***** válasza:
Szia! Nem olyan korán adtam be az én fiam 16 hónapos volt,de a másik csoportban rengeteg pici volt még 1 év körüli kisgyerekek,nekik nehezen ment a beszokás és sokat sírtak,kevesen voltak a csoportban 3-4en az elején.
2013. júl. 16. 13:36
 2/10 TKI Ibolya ***** válasza:
46%

Nem akarlak elkeseríteni de építő jellegű foglalkozás nincs ekkora gyerekkel.Bedugják a rácsos ágyba vagy ,jó időben ha tud ülni a homokozóba és ennyi!Általában a nagyobbakkal kénytelenek foglalkozni akik már totyognak!

Tényleg muszáj beadnod bölcsibe?

2013. júl. 16. 13:49
 3/10 anonim ***** válasza:
32%
Én 6 hónapos voltam mikor beadtak, nem vagyok se lelki sérült, se komplexusos, sőt előbb tanultam mega közösségi szabályokat és sokkal hamarabb lettem szobatiszta (14 hó) mint mások. Valószínüleg én is így fogok eljárni a sajátommal.
2013. júl. 16. 15:36
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is szóbakerült a korai munkába állás, amikor a fiam 9 hónapos volt.

Először magánbölcsődébe mentünk szétnézni.

A kicsik torkuk szakadtából sírtak, rácsos ágyban álldogáltak- szívszorító volt.

Nem adtuk fel, gondoltuk, hogy csk ez az egy hely ilyen rémes, mentünk mindenfelé legyen az akár önkormányzati, akár magán. Legalább 12-13 helyen voltunk.

Az állami bölcsikben pedig szeretik azt mondani, hogy inkább akkor, ha már tud járni. Tudom, törvény szerint akár 20 (!) hetes kortól is fel lehet venni a piciket, de nagyon nem tudnak velük mit kezdeni.

Mászkálni sem nagyon tud a nagyobb, futkározó gyerekek között, elég balesetveszélyes így, inkább rácsos ágyba dugják, ahol aztán a nagy semmi történik vele.

Mi megnéztünk több helyet, államit és magán egyaránt. A normálisabb helyeken elmondták, hogy ha nagyon ragaszkodunk hozzá, persze felveszik, de általában egy 10-12 fős csoportra van 1-1,5 jó esetben 2 gondozónő- nem jut rá elég idejük.

Mi épen a tapasztaltak hatására nem adtuk be ilyen korán bölcsibe, meg tudtuk oldani másképpen- nekem nagyon tanulságos és tényleg szívszorító volt.

Mielőtt döntesz, kérlek nézt meg több helyet és ha van bármi más esélyed arra, hogy ne kelljen beadni, akkor inkább ne tedd.

Otthoni távmunka? összevont munkaidő? családtag?

Majd írd meg, hogy döntöttél, kíváncsi vagyok.

2013. júl. 16. 16:05
 5/10 A kérdező kommentje:
Sajnos apuka elhagyott minket, így muszáj valamit kitalálni. Én is néztem magán bölcsit is, beszéltem a gondozó nővel, azt mondta pont most újítanak fel egy kertesházat, ahol indul majd ilyen csoport 4-5 ilyen kicsivel. Közel is van hozzánk, nem is olyan drága. Így is sikerült olyan munkát találnom, hogy csak délelőtt kell bemennem, és nem is minden nap, de ha már be kell adni, úgy gondolom jobb a rendszeresség. Persze ez még alakul, most kezdtem el nézelődni. Nekem sem ez a legjobb érzés a világon, szívesen maradnék vele otthon legalább 1,5-2 éves koráig, de sajnos ebben a helyzetben nem tehetem meg.
2013. júl. 16. 18:05
 6/10 anonim ***** válasza:

Off: Én is hasonlón gondolkodom. Most 8 hónapos.

Még ugyan nem, de valószzinüleg másfél éves korában muszáj lesz beadnom, amikor lejár a gyed. De lehet, hogy elöbb is, 14 hósan.

Írd majd meg a tapasztalatod kérlek, ha mégis beadod. Hol van ez a hely amit irtál?

2013. aug. 6. 07:48
 7/10 anonim ***** válasza:

Szia

Az én kisfiam 13 hós volt mikor be kellett adnom bölcsibe, mert kérték a diplomát a munkahelyemen és meg kellett minél hamarabb csinálnom. Nekem nagyon sokat sírt, volt, hogy érte kellett mennem, mert nem bírtak vele, és mikor beértem annyit mondott( Már tudott akkor beszélni) "hogy végre ideértél már alig bírtam sírni." és itt kb. két éves volt már. De voltak jó dolgok is benne, még nem tudott beszélni és már mondókákat ritmusuk után gügyögött meg elmutogatta. Most fog suliba menni és csak egyszer mondok neki el valamit és rögtön megtanulja. És nem igaz, hogy csak állnak a kiságyban és sírnak, van ott hinta, hintaló, babajáték, kirakó és minden amit már egészen kicsik is tudnak játszani, sőt már 15 hósan sógyurmáztaták is. Szóval ha muszáj nem gondolkodj rajta, hiszen ott is foglalkoznak vele, délután meg mindent bepótolhattok.

2013. aug. 6. 11:14
 8/10 anonim ***** válasza:
Előző vagyok ez egy önkormányzati bölcsi volt, 10 gyerek volt egy csoportba két gondozónő + egy dadus. Én szerettem, de ez az én véleményem mindenképpen nézz meg több bölcsit is, és az alapján dönts, hogy melyik a leghumánusabb és hogy milyen ilyen picurkákra szabható játékuk van. Meg hogy otthonról a kedvenceit esetleg vihesd, hogy jobban érezze magát.
2013. aug. 6. 11:17
 9/10 anonim ***** válasza:

Az én gyerekeim 14 hónaposan kezdték a bölcsit. A csoportjukban 6 hónapos volt a legkisebb baba. A kicsik valóban rácsos ágyban vannak, ebben alszanak, de nem egész nap tartják őket ott, itt a kicsikkel is foglalkoztak. Sok olyan játék volt, ami a kicsiknek is érdekes (pl. színes, csörgős-zörgős akármik)

A csoportban 12 fő a létszám, de sosincs benn minden gyerek (utazás, betegség, egyéb programok miatt), általában 7-8-max. 10 fő a létszám. 2 gondozónő és 1 segítő (dadus) van.

Nagy udvar van, és amelyik baba nem tud még állni és járni, azokat az udvaron nem engedik szabadjára, vagy az udvari kiságyban vannak, vagy benn alszanak, amíg a nagyobbak játszanak kinn. Jó és de száraz időben leterítenek egy pokrócot és azon tudnak hasalni, forogni, nézelődni. Sokat mondókáznak, énekelnek.

Itt ahol mi élünk, az anyukák mind dolgoznak, és nem tehetik meg, hogy 3 évet otthon maradjanak (itt nem is szokás), sokan vezető állásban, multi cégnél, vagy olyan vállalkozásuk van, ahol muszáj ott lenniük és dolgozniuk.

Az én gyerekeimnek nem volt gondjuk a beszoktatással, nagyon szeretik a bölcsit, de mivel ők nem egyedül voltak, úgy talán könnyebb.

Van ismerősöm, akinek lakásban kialakított magánbölcsibe jár a kislánya kb. 1 éves kora óta. Ott kevesebben vannak, de nagyon ritkán vannak kinn a levegőn (egy emeletes házban lévő lakás, nincs kert/udvar). De ott is játszanak, foglalkoznak velük.

2013. aug. 7. 09:17
 10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat
2013. aug. 7. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!