Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A férjem szeretne 3. babát,...

A férjem szeretne 3. babát, én viszont nem. Mit gondoltok, nekem kéne engednem? Önző vagyok szerintetek?

Figyelt kérdés

2 lányunk van, 9 és 11 évesek. Korán jöttek, 19 évesen szültem a nagyot. Közben meglett a diplomám, dolgozni kezdtem. Férjem egy ideje mondja, hogy legyen még egy gyerekünk, én viszont nem szeretnék többet. Így most kerek az életünk, szeretem a munkám, hogy nagyok a gyerekek, nem szeretnék újra babázni.

Felajánlottam, hogy legyen, ha 10-12 hónap után ő jön el vele gyed-re, de erről hallani sem akar.

Mit gondoltok?

2013. júl. 15. 10:51
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Mi lenne jó kompromisszum?
2013. júl. 15. 13:10
 12/17 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy mit írunk...Mindenkit csak lehurrogsz...Nem vagy vevő semmi másra azon kívül h, magasztaljuk a döntésed...Feltettél egy kérdést amit eleve már el is döntöttél aztán meg ez van, ennek semmi értelme nem volt...csak már nem tudsz kivel vitatkozni otthon...o.O Azt le lehet ismét ugatni :D Azzal aztán minden a legtökéletesebb lesz!
2013. júl. 15. 13:14
 13/17 A kérdező kommentje:
Elnézést, ha így jött le. Szóval akkor szerintetek engednem kéne?
2013. júl. 15. 13:17
 14/17 anonim ***** válasza:

Nézd, a gyerekvállalás az egész számok skáláján mozog. 0 vagy 1, nem tudsz 0,5 gyereket vállalni, vagy "fele időtartamra".

Egy gyereknek szüksége van apára és anyára egyaránt. Én azt gondolom, hogy tudatos tervezés esetén akkor érdemes belevágni, ha mindketten azt tudjátok mondani, hogy "ha akar jöjjön, és örülünk neki". Ha ez nincs meg, akkor nem érdemes, és akkor van egy fél, akinek "nem teljesült a vágya".

Ha nem vállalsz többet, az nem bűn, viszont ha úgy tekintesz majd pl. a gyerekedre, hogy ő az, aki tönkre tette a karrieredet, akkor az már bűn az én szememben.

Egy biztos, ha most újabb kicsit vállalsz, az teljesen más lesz, mint amilyen emlékeid régről vannak. Fiatalon szültél, annak is rengeteg előnye van, de most sem lenne másképp. Van, ami akkor nehéz volt és most könnyű lenne, és fordítva, hiszen más nő vagy most már, mint aki akkor voltál.

Eddig is írtam, hogy "beszéljetek" a férjeddel, de most még azt is javaslom, hogy arról beszéljetek, hogy MIÉRT vállalna ő és Te nem. Mi az ami vonzó vagy előnyös egy babával és mi az, ami inkább hátránynak, nehézségnek tűnik most.

Az apró gondolataidra is figyelj oda. Lehet hogy aggódsz, hogy eddig a Bahamákon nyaraltatok, és most már csak Siófokig juttok majd? (sarkítottam persze)

Vagy izgulsz az alakod miatt?

Mindent gondoljatok át jó alaposan. (Már persze amit előre el lehet képzelni)

Ha jól számolom, rohanni nem kell,hiszen még mindig csak 31 vagy. Érleld magadban a dolgot. Szerintem annyi esélyt adj magadnak, hogy mondd azt, hogy engedd, hogy az érzéseid esetleg változzanak.

Ha fél év/év után is ugyanígy érzel, akkor talán ez már nem fog változni, nem tudom.

Senki nem tudja.

Egy biztos, ha jól működő szerető kapcsolatban élsz, akkor ott senki nem "kényszerítheti" a másikat, és el kell fogadni egymás döntését, még akkor is, ha így le kell mondani dolgokról, akár egy gyermekről is.

Sok boldogságot Nektek!

korábbi válaszoló

2013. júl. 15. 14:48
 15/17 anonim ***** válasza:
Èn azt ìrtam ne.Csak azèrt mert a férjem akarja biztosan nem vàllalnék...KÖZÖS döntès kell legyen.
2013. júl. 15. 17:20
 16/17 anonim ***** válasza:
Ha 31 vagy akkor még gondolkodj rajta. A férjed biztos fiút akar, ezért szeretne még egyet. Mond meg neki, hogy kérsz 1 év gondolkodási időt. És azért ezt alaposan át kell beszélni. De nem Támadva!!!
2013. júl. 15. 19:48
 17/17 anonim ***** válasza:

Első kérdésem : Szereted a férjed?

Második: Szereted a két lányodat??

H mindenre igen a válasz, akkor gondolj bele, a férjednek igazán megengedhetnéd, honnan tudod hogy nem egy fiúra vágyik, megmondod hogy jó még 1, de negyedik nem lesz..

Ha megszületik a 3. kölyök utána elsem tudnád majd az életed képzelni nélküle. Szerintem fontold meg!! :))

2013. júl. 26. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!