Gyerekvállalás! Ahogy telik az idő egyre jobban erősödik, hogy nem akarok gyereket. Más is így van vele? Környezetetek hogyan fogadja ezt?
Én sokszor megindokoltam miért gondolom így, s szerintem elfogadható érveket hoztam fel.
A gyerekkorom miatt nagyon sok mindenről lemaradtam, így szeretném ezeket pótolni, s élni. Mindezek mellet türelmem véges, tehát nem vagyok benne teljesen biztos, hogy nálam a gyerek fegyelmezése egy bizonyos ponton nem verésbe manifesztálódna. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg lemondásról szólna az egész.
Persze egyetértek, hogy az ember a sajátjához másképp viszonyul, de azért szeretnék "normális" gyereket, s nem biztos, hogy el tudnám fogadni, ha nem olyan lenne, mint amilyenek az elvárásaim lennének.
Ugyanígy vagyok ezzel én is. /24 vagyok/
Okok, érvek?
1. Rossz szülői minta, nem nevelés (1,5 éves koromban váltak el a szüleim), alkoholizmus, abúzus (apám részéről)
2. Nem vagyok bulizós, sem ivós egyén, inkább a csendes tevékenységeket részesítem előnyben ebbe sem fér bele a gyerekvállalás (idegeim rámennének).
3. Másban szeretném kiélni magam egész egyszerűen. (pl. állatgondozás, jótékonyság, önkéntesség, sportolás, túrázás a világban /sohasem engedhettük meg magunknak hogy utazásba verjük a pénzünket/ stb.)
4. Társadalmi elvárásból/rábeszélésre tuti nem fogok gyereket vállalni - ez olyan mintha egy sziklát kérnének arra, hogy menjen máshová magától.
Azért mert valaki másban/máshol találja meg az élete értelmét mint a gyerekek nevelése az nem elítélendő, csak másképpen gondolkodik és ez nem rossz dolog.
Szerintem ezek elég indokok arra h miért nem szeretnék, kötekedni meg nem akarnék senkivel csak fogadja el az érveimet. Ennyi. Peace!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!