Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerekvállalás! Ahogy telik...

Gyerekvállalás! Ahogy telik az idő egyre jobban erősödik, hogy nem akarok gyereket. Más is így van vele? Környezetetek hogyan fogadja ezt?

Figyelt kérdés

Én sokszor megindokoltam miért gondolom így, s szerintem elfogadható érveket hoztam fel.

A gyerekkorom miatt nagyon sok mindenről lemaradtam, így szeretném ezeket pótolni, s élni. Mindezek mellet türelmem véges, tehát nem vagyok benne teljesen biztos, hogy nálam a gyerek fegyelmezése egy bizonyos ponton nem verésbe manifesztálódna. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg lemondásról szólna az egész.

Persze egyetértek, hogy az ember a sajátjához másképp viszonyul, de azért szeretnék "normális" gyereket, s nem biztos, hogy el tudnám fogadni, ha nem olyan lenne, mint amilyenek az elvárásaim lennének.

2013. júl. 14. 11:23
1 2
 11/17 anonim válasza:
86%

Ugyanígy vagyok ezzel én is. /24 vagyok/

Okok, érvek?

1. Rossz szülői minta, nem nevelés (1,5 éves koromban váltak el a szüleim), alkoholizmus, abúzus (apám részéről)

2. Nem vagyok bulizós, sem ivós egyén, inkább a csendes tevékenységeket részesítem előnyben ebbe sem fér bele a gyerekvállalás (idegeim rámennének).

3. Másban szeretném kiélni magam egész egyszerűen. (pl. állatgondozás, jótékonyság, önkéntesség, sportolás, túrázás a világban /sohasem engedhettük meg magunknak hogy utazásba verjük a pénzünket/ stb.)

4. Társadalmi elvárásból/rábeszélésre tuti nem fogok gyereket vállalni - ez olyan mintha egy sziklát kérnének arra, hogy menjen máshová magától.

Azért mert valaki másban/máshol találja meg az élete értelmét mint a gyerekek nevelése az nem elítélendő, csak másképpen gondolkodik és ez nem rossz dolog.

Szerintem ezek elég indokok arra h miért nem szeretnék, kötekedni meg nem akarnék senkivel csak fogadja el az érveimet. Ennyi. Peace!

2013. aug. 11. 00:15
 12/17 anonim válasza:
Egyébként még annyi hogy amóta terhesen bántalmazta apám anyámat /válás előtt engem is bántott alig 1 évesen/ - a kézfogáson/ölelésen kívül nem szeretem ha megérintenek. :S
2013. aug. 11. 00:20
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el a legtöbb ember nem is gondolkodik el ezeken mikor gyereket vállal.A legtöbben nem is foglalkoznak a gyerekkel.Adnak neki enni,kb ennyi.Ennek van értelme?
2014. márc. 10. 16:43
 14/17 anonim válasza:
100%
Hasonlóan az előttem szólókhoz, én sem szeretnék gyereket és ez mindíg is így volt. Soha nem értettem, miért. Amikor az osztálytársnőim érettségi után férjhez mentek, meg gyerekeket szültek, meglepő volt..de az Ő életükhöz hozzátartozott. Azóta "nyomozok" és próbálom megérteni, ki-miért akar. Az tűnt fel, hogy azok gyakrabban és korábban vállalnak, akiknek volt(ak) testvére(i) és nyugisan nőttek fel. Én is elvált szülők gyermeke vagyok, nagyon szerényen éltünk, Anyukám sokat küzdött, míg fel nem nőttem és 17 éves korom óta dolgozom.. Aztán jöttek a párkapcsolatok és hiába voltak hosszúak, mindíg találtam valami indokot, miért NEM akarok gyereket. Egészségi állapot, anyagi körülmények, vagy valamilyen személyiségbeli gixer.. Aztán teltek múltak az évek, engem is folyton piszkáltak a kollegáim, hogy na, majd most, meg itt van az ideje már, meg hordták be a gyeses Anyukák a kicsiket, ők meg rohantak megnézni és ajnározni, milyen szépek. Rosszul voltam ettől. Mostani társamnak már van egy 5 éves kislánya az előző kapcsolatából, de nem vele él és állandóan hiányzik neki. Akar tőlem egy kisfiút, de hiába lenne meg számára minden - más kedvéért szülni bolondság lenne. Lásd nemrég voltak nálunk a barátai egy szintén 5 éves kislánnyal, aki már most mentálisan sérült (szinte nem is beszél, félős, antiszociális, stb.), mert a házaspár női tagja csak a férje kedvében akart járni. Úgy él a gyerekkel, mintha egy (bocs a kifejezésért) "hobbiállatka" lenne. Kap enni, meg amire fizikailag szüksége van, de semmi ölelés, semmi játék, sem egy vidám puszi. Félelmetes volt ezt látni és szomorú. Milyen lesz ez a kislány, ha felnő? Milyen élete van szerető Anya nélkül?
2015. jún. 2. 13:21
 15/17 anonim válasza:

Amúgy idén leszek 38 éves..az előzőből kimaradt.

Találtam egy jó cikket, ami idevág :)

[link]

2015. jún. 2. 13:32
 16/17 anonim válasza:
0%
Remélem azóta máshogy látod és van babád
2016. okt. 14. 23:42
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Fiatalon nem akartam, aztàn megismertem az igazi szerelmet-, ő akart gyereket és ez nàlam is előjött egy időre. 2 évig próbàlkoztunk, addig nem jött össze és abbahagytuk. Teltek az évek, nagyon megszoktuk a férjemmel, hogy kettesben élünk, mi màr így vagyunk egy csalàd, nem vàgyunk gyerekre, elmúlt a dolog. Egyre erősebben érezzük , hogy nem kell gyerek. A környezetünk? Akik szintén nem akarnak gyereket, simàn elfogadjàk, megértik, akiknek van, vagy akarnak, csesztetnek a témàval. Hangulatfüggő hogy reagàlok, vagy leszarom, vagy kiröhögöm ha hülyeségeket mond(pl hogy akkor minek vagyunk együtt, mi értelme gyerek nélkül élni, embebetegek, nemnormàlisak vagyunk stb), vagy megmondom hogy semmi köze a magànéletünkhöz és legyen szíves a sajàt dolgàval foglalkozni, na akkor bunkónak könyvelnek el és pàr hétig nyugi van. :)
2018. márc. 5. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!