Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, akik konkrét dolgokat...

Anyukák, akik konkrét dolgokat írtok a családotokról (nevek, hány évesek, hol laktok, mit dolgoztok, stb. )? (Folytatás lent. )

Figyelt kérdés

...nem féltek, hogy kellemtelen helyzetbe kerültök? Vagy akik másokról kérdeznek hasonlóan, nem féltek, hogy az illető felismeri magát, és rosszul esik neki?Mert ez egy anonim oldal, ami nekem tetszik. Én nem is vagyok egy fényképkirakós, eseményeket megosztós fajta. Így ez engem nem érint.

De én is felismertem itt valakit, és eszembe jutott, mi van ha egy rosszindulatú ismerős olvassa, vagy ilyesmi...

2013. júl. 11. 21:23
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Szerintem azzal nincs gond, ha valaki leírja a gyereke nevét, korát, miért ne írhatná? Ha felismerik sincs semmi, hiszen kismamáknak van ez a topic. Az más, mikor nyíltan pocskondiáznak valakit, részletesen leírva a helyzetét, ez lehet sértő.
2013. júl. 11. 21:35
 2/17 anonim ***** válasza:
Sok a buta ember es a rosszindulatu.
2013. júl. 11. 21:35
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem írok a családomról olyan dolgokat, amiket magánügynek tartok és nem osztanék meg szívesen bárkivel, akár anoním, akár nem. Amit itt kiírok, azt bárkinek elmesélem, ha rákérdez. Nincs szégyellnivalónk. :)
2013. júl. 11. 21:42
 4/17 anonim ***** válasza:
Amíg csak egy gyerekem volt, előfordult, hogy kiírtam a nevét, amióta kettő van, már nem, mert én is kicsit paranoid vagyok, hogy annyiból már felismernének. :) Ráadásul én is fedeztem már fel ezen az oldalon ismerőst, konkrétan egy játszótéri anyukát. Még tavaly volt, de azóta is aktív. Azóta sem mondtam el neki, hogy "lebukott", nem biztos, hogy örülne, de azért nem egyszer fordult már elő, hogy felírt ide valamit, kérdezett vagy csak tapasztalatot osztott meg, aztán pár nap múlva ugyanazt meghallgathattam tőle személyesen a játszótéren. Hiába anonim az oldal, sokan beazonosíthatóak egy idő után.
2013. júl. 11. 21:43
 5/17 A kérdező kommentje:

Igen, ez az.:) Én sem szeretném, ha azt kellene magyaráznom, hogy akkor hogy is volt azzal a tápszerezéssel pl. Vagy "nem is tudtam, hogy a fiad ilyen nehezen született", stb. Én se írom ki a gyerekeim nevét, pont emiatt.

Amit ide kiírok, nem mindent mondanék el ismerősöknek.

A másik szempontnál meg pl. volt egy kérdés, amin nagyon kiakadtam. Egy kisbabáról kiderült egy ritka betegség, és még a keresztnevét is leírta az illető, úgy, hogy nem is az ő gyereke. Szerintem ez nagy tapintatlanság.

2013. júl. 11. 21:53
 6/17 anonim ***** válasza:
A nevêt, koràt kiìrom màst nem. De igazàbòl nem ìrok ide vàllalhatatlan dolgokat...:-)
2013. júl. 12. 07:12
 7/17 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem arról van szó, hogy vállalhatatlan lenne, amit írunk.
2013. júl. 12. 13:05
 8/17 anonim ***** válasza:

meg sem fordulna a fejemben ide olyat kiírni, amit egy akárcsak ismerősnek nem mesélnék el, vagy nem kérdezném meg róla a tapasztalatát. miért mesélnék vadidegenek, ha egy ismerőssel sem osztom meg? amit ide leírok, bárhol vállalni merem.

régebben gondoltam rá, h. pl. egy itteni idióta esetleg zaklathat valamelyik közösségi oldalon, de épp a fentiek miatt nem izgat. ha pl. facere kiposztolná valaki egy kérdésem, nem szégyenkeznék egy ismerős előtt sem, még ha bután is hangzik a kérdés.

a zaklatás más módja meg nem jut eszembe. valami más típusra gondoltál?

2013. júl. 12. 13:42
 9/17 anonim ***** válasza:
Egy idő után valóban felismerhető, főleg, ha nevet is használ az illető. De gondolom aki kiírja az vállalja is.
2013. júl. 12. 13:47
 10/17 A kérdező kommentje:

Most már tényleg nem értem, miért arról beszéltek, hogy amit leírtok, azt nem lehetne vállalni. Arról kérdeztem, hogy aki a családjáról ír le konkrétumot, és úgy válaszol, az nem érzi-e nem idevalónak. Sokan akár alá is írhatnák a nevüket. A példámban említett anyuka is ilyen, ráadásul jó nagy hülyeségeket írt. Na és ha egy ilyen helyzetbe kerül valaki, hogy nem én olvasom, hanem olyan, aki beszól neki, vagy akármi, nagy az Isten állatkertje.

A vállalhatóságról meg annyit, hogy vannak itt olyan kérdések, meg válaszok, hogy erősen kétlem, hogy mindenki vállalná szemtől-szemben. Pontosan ezért ide írnak, nem a facebookra.:) Vagy láttatok valakit, aki kiírta a valódi nevét? Ugyanmár...

2013. júl. 12. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!