Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2,5 évesemnek nagyon befelé...

2,5 évesemnek nagyon befelé dől a bokája. Valakinek van tapasztalata?

Figyelt kérdés

Elviszem természetesen dokihoz, de addig is olvasgattam pár dolgot.

Sokan írják, hogy hiába a supinált cipő, semmit nem ér. Van aki kiváltotta a receptet egyedi cipőre, de attól sem lett jobb. Van akinek pedig azt mondják, nem kell vele foglalkozni, kinövik.

Na akkor én is kinek higgyek majd? Ha valóban nem használ a szupinált cipő, meg a receptes, akkor fölöslegesen adogassam ki a rengeteg pénzt? Van erre tényleg valami megoldás? Tapaszatlata vkinek???? Köszi:)

2013. júl. 6. 13:32
 1/3 anonim ***** válasza:
Ortopédorvosnak kellene látni. Ha szükséges javasol szupinált cipőt. Az én fiamnak Salust javasoltak. 18 hónapos volt mikor kontrollra kellett vinnem. Akkor az mondta a doki, hogy szépen helyrejött, már nem muszáj hordania, de ha anyagilag bírjuk, akkor járassam abban, amíg lehet, mert jót tesz neki. Ma 3 éves és még mindig csak Salust hord. Nem olcsó, de jó minőségű, és én látom az előnyeit.
2013. júl. 6. 14:37
 2/3 anonim ***** válasza:
Ilyen korban természetes,hogy befelé dől a bokája. Ez idővel,ahogy erősödnek az izmai,rendeződik. Gondolom az x lába is megvan. Ez normális. HArántemelős cipőt nem szabad ráadni. A supinált cipő jó,de ne várd,hogy 2,5 évesnek kiegyenesiti a lábát :) Ez hosszú folyamat... De mondom,ha nem adsz rá gyógycipőt,akkor is ki fog egyenesedni ,csak ne adj rá harántemelős cipőt. A supinált mehet.
2013. júl. 6. 14:40
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! Megfogadom a tanácsot:)

Mindenféleképp elviszem dokihoz. Nem látom, hogy x lába lenne, de amikor cipőben van, akkor nagyon befelé dönti a bokáját. Ha nincs rajta cipő, akkor nem vészes, azt elfogadnám annak, hogy még kicsi és tudom, hogy sok gyereknek van ilyesmi "tünete", csak cipőben rémisztő egy kicsit:)

Még1x köszi!

2013. júl. 7. 07:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!