Miért van ennyi ápolatlan és elhanyagolt, igénytelen anyuka?
Rengeteg fiatal, 28-30 éves anyukát látok (2,3 gyerekkel), akik úgy néznek, ki, hogy rossz rájuk pillantani. Komolyan, a nagymamám különbül néz ki...
Nem akarom elhinni, hogy heti 2x nem lehet 10 percre likvidálni a gyereket, amíg megmossák a hajukat, meg havonta egyszer 1-1,5 órára valakire rábízni, amíg elmennek fodrászhoz/kozmetikushoz.
Megértem, hogy közvetlenül a szülés után nem azon jár a legtöbb nőnek az agya, hogy hogy néz ki - bár én ez alól kivételt képzek - de amikor már 2 vagy 3 éves a gyerek, miért nem lehet már egy kicsit visszarázódni? A hízásról, edzésről meg nem is beszélve.
Kíváncsi vagyok, hogy férfiak hogy látják ezt, az ő véleményük is érdekelne.
Ti hogy látjátok ezt?
Utolsó vagyok. Napi 10 perc reggel,míg elmegyek pisilni,megfésülködöm,fogat mosok,megmosom a képem és felöltözöm. De ha még csak azt hozzá veszem,hogy este megfürdök,az még egy 10 perc.... :-D
De most komolyan! Lehetetlen bele látni mások életébe,így felesleges dolog elítélni akárkit is azért,ahogy kinéz,hiszen lehet elhízva mert beteg;lehet foltos a ruhája,mert a boltban kapott egy kakaós csigát a gyereke és azzal össze kente;lehet zsíros a haja,mert az előző lett volna esedékes a hajmosás,de egész este hányt a gyerek,vagy befulladt... és kisebb gondja is nagyobb volt annál,hogy hajat mosson.... Soha nem tudhatod ki miért néz ki úgy,ahogy!
Szép estét! Szép álmokat!
A sok elhanyagolt anyukának mindenre van kész magyarázata, és hogy miért nincsen ideje a gyerek mellett, hogy fürödjön, hajat mosson, illetve, hogy úgy nézzen ki, -mint amikor még adott magára-, mert azt akarta, hogy el vegyék feleségül?!
Még talán el is hinném, hogy nincsen egyetlen szabad percük sem magukra, ha nem itt hazudtolnák meg saját magukat azzal, hogy állandóan itt írogatnak a gyakorin!!
En minden nap zuhanyzok, 3x mosok fogat egy nap, heti 2x mosok hajat amugy fekcsatolom. Havonta egyszer meglatogatom a kormost, a kozmetikust es a fodraszt. Szemoldokot szedetek-festetek, vagatom es meliroztatom a hajam (vilagosbarna, felhosszu es sotetbarna melir van benne:
) es gellak van a kormomon. Reggelente tornazok a babammal es kimegyunk setalni estenkent bar en inkabb mar kocogasnak neveznem raadasul sokat jatszok a kutyammal, az is izzaszt. Szedek vas, calcium, magnezium pezsitablettat. Zold teat iszom kave helyett. Itthon legtobbszor bikinibe vagyok vagy rovidnadragba es bikinifelsobe. Setahoz, futashoz terdnadragot es trikot veszek fel. Ha csak oltasra, vasarolni megyunk, akkor farmer, polo, ha bulizni vagy barhova mashova, egy lenge, nyari ruha. Hetente egyszer tartok szepsegnapot, mikor veszek egy hosszu furdot es termeszetes kencekkel regeneralom a hajam, a borom. Sminket ritkan rakok fel, nem tudok szepen sminkelni es nincs kedvem megtanulni. Heti egyszer van portorles, amugy igyekszunk rendet tartani. Minden nap fozok, mosogatok, pakolok, mosok, teregetek, hajtogatok. Minden nap jatszok a kutyaval, amikor a ferjem itthon van, jon velunk o is setalni. Ugy osztom be az idom, hogy jusson is, maradjon is. Pl mikor reggel felkelek, megetetem a csoppet es utana en is megreggelizek, a kutya is eszik, megiszom a zold teamat stb. Mikor ruhakat hajtogatok, azt a kanapen teszem, a csopp ott van mellettem. Osszehajtogatok egy ruhat, felreteszem, adok neki egy puszit. Meg egy ruha, felreteszem, megcsiklandozom stb.. ez csak egy pelda volt. Amikor alszik, akkor pihenek. Most epp arrol olvasgattam, hogy osszel mit kell csinalni a kertben es milyen viragokat lehet osszel ultetni. A babammal ket feladat kozott a kovetkezoket csinalom:
- babatorna
- masszazs
- enek, mondoka, vers (ezeket este tanulom, hogy ne azt lassa, hogy a telefont nyomkodom)
- simik, puszik, olelesek
- fordulas gyakorlasa
- fogunk dolgokat
- korbejarjuk a lakast, nezelodunk, nezi magat a tukorben
- ismertetem odakint is a vilaggal, a kutyaval, mindenkivel
- babozunk, meselek neki
Stb.. a ferjemre is jut ido, este fel 9-kor mar alszik a csopp ilyenkor kiulunk grillezni, fozocskezni ma pl hamburger lesz a vacsi. Nezzuk a csillagokat, elvezzuk a huvos, esti levegot, beszelgetunk a jovonkrol, az almainkrol. Este meg megmasszirozzuk egymast, filmet nezunk, olelkezunk es alszunk. Amikor a picur alszik, en is pihenek. Olvasok, filmet nezek, tanulok stb.
En nem tudom, te hol lattal igenytelen anyukakat, mi tegnap voltunk a gyerekorvosnal oltason, mindenhol fitt, energikus es csinos anyukak voltak!
Fincsi kis kérdés. .
Én 2 gyerkőcöt nevelek egyedül és ha ciki ha nem 2 hónapja nem tudtam fodrászhoz menni, olyan drága az iskolakezdès.
Nem vagyok most prioritás, mert inkább neki veszek meg még 2 új pólót és majd a szeptember végi fizumbòl rendbe teszem magam.
Fair enough!!??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!