Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Bölcsi vagy nagymama gyesen?

Bölcsi vagy nagymama gyesen?

Figyelt kérdés
Ti melyiket választanátok 2 éves kortól? A nagymama az én anyukám, nagyon rendes, imádja az unokáját, jó erőben van, és hát valljuk be, a pénz (gyes) sem jönne rosszul nekik, sőt... De attól félek, hogy ha nem jár bölcsibe, nehezen fog beilleszkedni az óvodában (mint én anno..).
2013. júl. 3. 09:15
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
én a bölcsit választanám. első időben nagyon oskat betegek a gyerekek, elég sok szünet van, akkor jöhetne a nagyi.
2013. júl. 3. 10:10
 12/19 anonim ***** válasza:

Azzal is számolj, hogy állsz anyagilag. Jó lenne az a havi 28 ezer, vagy inkább fizetsz havi bölcsödei díjat (ahol kell) és a gyerek kajáját, havi 6-8 ezret.

Oviba simán be fog illeszkedni. Fiam se volt bölcsis, szeptemberben kezdi az ovit, de már nyílt napon is alig tudtam elrángatni az oviból, meg ha meglátja, menni akar be játszani. Lányom se lesz bölcsis, mamával lesz. Mondjuk nálunk be is kell íratni a bölcsibe a gyereket mikor megszületik, ha azt szeretném, hogy 2 évesen bekerüljön.

2013. júl. 3. 10:44
 13/19 anonim ***** válasza:
Mi vegyes megoldást választottunk: délelőtt bölcsi, délután nagyi. Így ismerkedik a gyerekekkel, megszokja hogy együtt esznek, vannak szabályok stb.
2013. júl. 3. 12:12
 14/19 anonim ***** válasza:

Én a bölcsit választanám.

Pedig szuper a nagymama, de mégis.

2013. júl. 3. 12:18
 15/19 anonim ***** válasza:
Ha bölcsis lesz a gyerek, a nagyszülő nem igényelhet gyest!
2013. júl. 3. 12:22
 16/19 anonim ***** válasza:
Én a bölcsit választanám. 2 éves gyereknek már jót tesz a saját kortársainak a társasága.
2013. júl. 3. 12:36
 17/19 anonim ***** válasza:
Én a nagyit választanám.Szerintem egy 2évesnek jobb otthon. Persze ha muszáj bölcsibe menni egy gyereknek az más. Én nem hiszem, hogy a bölcsibe úgy el tudják látni, ahogy a nagyi otthon.
2013. júl. 3. 15:12
 18/19 anonim ***** válasza:
Ja, egy ismerősöm kénytelen volt magánbölcsibe vinni a 2 éves fiát. A bevitt 5 pelenkából 1 hiányzott és nemcsak délig volt a gyerek!
2013. júl. 3. 15:31
 19/19 anonim ***** válasza:
8-as vagyok. Nálunk pici korától sokat járt át és napi szinten vigyázott rá anyukám - előbb betegségem, majd munka miatt -, és nagyon szeretik egymást. Édesanyám közel jár a 70-hez, de jól bírta még a gyerek két éves kora előtti utolsó nyarat is a sokszor napi 2x2 óra játszótérrel. Csak épp nagyon elkényeztette (pl. egész nap össze-vissza édesség, mesenézés, séta ölben...) és egyre több volt közöttünk a konfliktus (plusz ugye apjának is van beleszólása). Nekem ez nagyon kínossá tette, hiszen végtelenül hálás vagyok neki, na meg mégis az anyukám. Úgyhogy 2 évesen bölcsibe ment, ami minden bűntudatom és félelmem ellenére nagyon jó választás volt. Biztos szerencsénk is volt, mert jó helyre került, normálisak a nénik. Mindenesetre szereti, könnyen beszokott (bár a fiam nagyon társasági lény), elkezdett beszélni, próbálták rávezetni a szobatisztaságra is (ami most nyáron érett be), sok barátja lett, jót tett az egójának a fixebb napirend, tanult egy csomó hasznos dolgot (bár hülyeségeket is) és összesen 2 hetet hiányzott az egy év alatt. És valahogy minőségibb lett az az idő is (nincs többfele kapkodás), amit munka után vele töltöttem, csak rá figyelve délutánonként. Most nyáron nagyon hiányolja és emlegeti a bölcsit, de örömmel nagymamázik újra sokat és a játszótereken keressük állandóan a bölcsis haverokat.
2013. júl. 4. 07:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!