Úgy el vagyok keseredve, már nem tudom, mit tegyek! Hogyan adjam be a gyógyszert a 3 éves gyerekemnek? Kézzel-lábbal tiltakozik, összeszorítja a fogát.
Reggel és este 4 ml gyógyszert (édes szirup) kell beadnom a gyereknek, sajnos valószínűleg évekig. Már két hónapja szedi, és eddig nem is volt gond, de pár napja már "zsarolással" sem tudjuk neki beadni. (ha beveszi, csokit kap utána)
Van valami bevált módszeretek, hogy normálisan, gyorsan bevegye? SOS!!!!
En azt csinaltam, hogy egy leveses kanal vizzel osszevegyitettem az edes szirupot es onottem hozza pici szollolevet. Siman megissza igy.
Azert kell a pici viz mert ha a szirup edes izu akkor a viz elveszi picit az edesseget. Mert ha az edes lotyit belekevered az edes gyumolcslebe emelygos ize lesz nagyon. SOk gyumolcslebe viszont nem erdemes belevegyiteni mert akkor lehet nem issza meg az egeszet es akkor a 4ml-nek lottek. Pici viz, gyumolcsle es tuti siker. En mar nem is probalkozom maskent mert hiaba.
Kezdokent mi meg le is fogtuk es valahogy a fogai kozott muanyag fecskendovel belenyomtam. Semmit sem ert. 3 evesen mar volt annyi esze, hogy nem nyelte le hanem elfordult es jol kikopte. :)
off: Kedves 12-es - Szerintem ott már komolyan gond van a szülő viselkedésével és felfogásával, aki egy 3 évestől feltétlen tiszteletet vár és azt, hogy minden esetben szót fogadjon nekik...
on: nálunk ha tiltakozik a lányom valami ellen, bár ő még csak 2 éves, teremtünk a dolog köré valami színjátékot, ami onnantól kezdve minden nap el van játszva. Ő is hónapok óta cseppeket szed, bár nem életfontosságúakat. Egy este elfelejtettem neki beadni a vacsihoz és csak a kádban jutott eszembe. Kiáltottam apának, hogy hozza oda. Ez annyira megtetszett a lányomnak, hogy ő is kiabálni kezdte a férjem keresztnevét. Onnantól kezdve minden este ezt csináljuk és a kádban legalább az sem baj, ha néhány csepp elcseppen (csúnya barna színű). Szóval nem azt mondom, hogy fürdés közben add be neki :-), hanem hogy teremtsetek köré valami rituálét. Mondjuk először a kedvenc macija veszi be a cseppeket, vagy apa is kap, esetleg a tesó is...ilyenekre gondolok
12es vagyok. Nem azt mondtam, hogy a 3 éves minden szóra álljon haptákban.
De az, hogy imádkoznak neki, hogy nyissa ki a száját, az meg a másik véglet. Majd mikor reggel visít, hogy nem megy óvodába, meg visít a boltban a nyalókáért, akkor meglesz ennek a böjtje, mert az anyja/apja nem tud hatni rá (mint a kérdésben is látszik)
Te jó ég!
Először is a 14-es válaszolónak köszönöm az együttérzést, és már mi is csináltunk "színjátékot", több-kevesebb sikerrel.
"Kedves" 12-es! Azt hiszem, nem olvastad el a kérdést, és a kommentjeimet elejétől a végéig. EDDIG NEM VOLT GOND!!!
Mondd csak, 3 éves gyereked van? Szednie kell epilepszia ellenes gyógyszert? MINDEN NAP, akár évekig? Olyan hihetetlen, hogy már unja a gyerek? Én is unnám... főleg, hogy még nem értem, mert 3 éves vagyok, hogy miért kell ebből az izéből 4 ml-t lenyelni reggel és este.
Egyébként megoldódott a probléma, valszeg nyűgösebb volt az átlagnál ezen a pár napon, és tegnap este végre ismét gond nélkül ment a dolog, remélem, most reggel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!