Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Azok az anyukák miért panaszko...

Azok az anyukák miért panaszkodnak állandóan, akik egyetlen gyerekkel vannak otthon? Nem gondolnak arra, hogy az ő problémájuk semmi ahhoz képest, aki pl.3 vagy több gyereket nevel?

Figyelt kérdés
2013. jún. 27. 12:07
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
81%
Nem nem gondolnak mert minden embert a saját problémája érdekel nem másé.
2013. jún. 27. 12:40
 12/20 anonim ***** válasza:
93%

Én nem panaszkodom állandóan, egy fiam van, de az szó szerint kitesz hármat is. Tehát lehet hogy a TE problémád semmi az enyémhez képest, mert lehet szófogadó jó gyerekeid vannak. Tehát kérlek ne általánosíts, mert ez a kérdés eléggé provokatív. Sok anyuka kimerül egy gyerektől is, más meg nem. Különbözőek vagyunk mi anyák is, és különbözőek a gyerek habitusai is.

De most ha elolvasod kérdező a saját kérdésedet, te is ugyan úgy sajnáltatod magadat.

A tulajdonságaink,saját gondolataink, legyen akár hány gyerekünk nem változnak,tehát akárkmennyi is a gyereke annak aki panaszkodni akar teljesen mindegy, mert egy gyerek is nyűg neki, és három is az lenne......ergo értelmetlen a kérdésed

2013. jún. 27. 12:48
 13/20 anonim ***** válasza:
93%
Annak is lehet nehéz. A 3 gyerekes nem gondol arra,milyen nehéz annak,akinek 5 gyereke van? vagy nincs gyereke? vagy beteg a gyereke?
2013. jún. 27. 12:49
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
szerintem is csak provokáló a kérdés :) egyébként meg miért panaszkodik az, akinek 3 van, miért nem gondol arra, hogy másnak meg soha 1 sem születhet és neki ez mennyire fájó? Minden csak nézőpont kérdése, az "egyetlen" gyerekkel otthon lévőknek is lehetnek problémái.
2013. jún. 27. 12:52
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Mindenkinek a sajátja a legnagyobb gond, nem a másé, és igen, szeretünk panaszkodni.

Valamint, ahogy valaki leírta a 2 gyerekes sem gondol bele, hogy 3 gyerekesnek milyen nehéz, vagy a 3 gyerekes, hogy az 5 gyerekesnek nehezebb. Ilyenek vagyunk.

2013. jún. 27. 12:56
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező,

nekem is egy kisfiam van, de nem vagyok panaszkodós típus. Gyermeknevelésben sem, munkában sem, általában az élet legtöbb területén nem.

Azt hiszem ez a panaszkodási "hajlam" erősen személyiségfüggő (mármint az anyáé) és lehet, hogy nem a gyermekek számát kell alapul venni ahhoz, hogy a képlet kijöjjön :)

Nehéz gyermekeket, családokat, édesanyákat összehasonlítani és nem is értem, miért kell. Láttam én is egy gyermekes édesanyát, aki - SZÁMOMRA, tehát ez is szubjektív- sokat panaszkodott és többgyermekeset is, aki nem.

De ennek fordítottja is igaz lehet: egy beteg, sérült gyermekkel lehet, hogy több gond adódik, mint 3 egészségessel.

A gyermeknevelés értékét sem a gyermekek számával lehet lemérni, tehát egy három gyermekes édesanya sem több nálam, akinek egy gyermeke van. CSAK EZÉRT biztosan nem: majd az élet, a gyermekeink boldogulása, a családi életünk, a saját elégedettségünk és az idő eldönti, hogy ki végezte "jobban", a gyermekei és önmaga számára nagyobb szeretettel és haszonnal a nevelési "munkáját".

Csak attól, hogy valakinek van-e és ha van, akkor hány gyemeke, még nem lehet sem felmagasztalni, sem elítélni senkit.

Szép napot:

2013. jún. 27. 13:04
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Miért ne lehetne annak problémája akinek egy gyereke van? Szokták mondani,hogy az első gyerekkel nehezebb,de amúgy meg,miért kéne egy 1 gyerekesnek a több gyerekesek problémájával foglalkozni,aki vállal 2-3 gyereket pláne kis korkülönbséggel az oldja meg,nem az 1 gyerekesek tehetnek arról,hogy nehezebb több gyerekkel.Amúgy nem tudom miért mondod,hogy állandóan panaszkodnak,valahol el kell mondani az embernek a problémáját,mert túl telítődik.
2013. jún. 27. 13:44
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
A nagyobbik fiam nagyon jó gyerek volt, nem rámolt, nem rombolt, úgymond mégsem volt időm semmire, mert nem volt rutinom, a kisebbik fiam igazi rosszcsont, mászik fel mindenre, pakol, rámol, földhöz vág, leránt, stb. igencsak a sarkában kell lennem, de belerázódtam a dolgokba, nagyon kevés dolog van, amit nem tudok megcsinálni mellettük.
2013. jún. 27. 15:04
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 3 gyermekem van , a kicsik ikrek, de én sem szoktam panaszkodni, pedig férjem reggeltől estig dolgozik és csak vasárnap van itthon. MIndenkinek a saját problémja a legnagyobb. Mikor az elsővel voltam ithon sokat voltam fáradt, sokat nem volt időm ezt-azt megcsinálni, de mint utólag kiderült rossz időbeosztás miatt+a gyereket ha fent volt nem hagytam egyedül, mindig ott ültem mellette. Most hogy mindhárom ittvan (méég a nagy sem óvodás), nem ülök állandóan rajtuk és csodásan el vannak, viszont ha velük vagyok akkor az nagyon aktív együttlét. Bármit csináok jönnek velem és akkor is fejlődnek, egy gyermekesként ezt mmég nem láttam, hogy jó neki ha jön velem a konyhába, fürdőbe stb.
2013. jún. 27. 16:47
 20/20 anonim ***** válasza:
Es akkor minek panaszkodik az akinek tobb gyereke van? Van akinek meg beteg a gyerkoce....most itt ra lehet mindg licitalni a dolgokra. Meg mit erdekel masnak a problemaja az enyem oldodik meg attol h belegondolok h marinak a szomszedba rosszabb mert o 5 gyereket nevel en meg csak 2. Es meg is van oldva a hazimunka, bevasarlaw, fozes, takaritas.... ekkora okorseget de tenyleg....ha annyira irigykedsz azert mert masnak csak egy van akkor minek szultel tobbet? De akkor is megneztelek volna mikor csak egy gyereked volt. Mindenkinek akkor es olyankor nehez amikor benne van.
2013. nov. 30. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!