Azok az anyukák miért panaszkodnak állandóan, akik egyetlen gyerekkel vannak otthon? Nem gondolnak arra, hogy az ő problémájuk semmi ahhoz képest, aki pl.3 vagy több gyereket nevel?
Én nem panaszkodom állandóan, egy fiam van, de az szó szerint kitesz hármat is. Tehát lehet hogy a TE problémád semmi az enyémhez képest, mert lehet szófogadó jó gyerekeid vannak. Tehát kérlek ne általánosíts, mert ez a kérdés eléggé provokatív. Sok anyuka kimerül egy gyerektől is, más meg nem. Különbözőek vagyunk mi anyák is, és különbözőek a gyerek habitusai is.
De most ha elolvasod kérdező a saját kérdésedet, te is ugyan úgy sajnáltatod magadat.
A tulajdonságaink,saját gondolataink, legyen akár hány gyerekünk nem változnak,tehát akárkmennyi is a gyereke annak aki panaszkodni akar teljesen mindegy, mert egy gyerek is nyűg neki, és három is az lenne......ergo értelmetlen a kérdésed
Mindenkinek a sajátja a legnagyobb gond, nem a másé, és igen, szeretünk panaszkodni.
Valamint, ahogy valaki leírta a 2 gyerekes sem gondol bele, hogy 3 gyerekesnek milyen nehéz, vagy a 3 gyerekes, hogy az 5 gyerekesnek nehezebb. Ilyenek vagyunk.
Kedves Kérdező,
nekem is egy kisfiam van, de nem vagyok panaszkodós típus. Gyermeknevelésben sem, munkában sem, általában az élet legtöbb területén nem.
Azt hiszem ez a panaszkodási "hajlam" erősen személyiségfüggő (mármint az anyáé) és lehet, hogy nem a gyermekek számát kell alapul venni ahhoz, hogy a képlet kijöjjön :)
Nehéz gyermekeket, családokat, édesanyákat összehasonlítani és nem is értem, miért kell. Láttam én is egy gyermekes édesanyát, aki - SZÁMOMRA, tehát ez is szubjektív- sokat panaszkodott és többgyermekeset is, aki nem.
De ennek fordítottja is igaz lehet: egy beteg, sérült gyermekkel lehet, hogy több gond adódik, mint 3 egészségessel.
A gyermeknevelés értékét sem a gyermekek számával lehet lemérni, tehát egy három gyermekes édesanya sem több nálam, akinek egy gyermeke van. CSAK EZÉRT biztosan nem: majd az élet, a gyermekeink boldogulása, a családi életünk, a saját elégedettségünk és az idő eldönti, hogy ki végezte "jobban", a gyermekei és önmaga számára nagyobb szeretettel és haszonnal a nevelési "munkáját".
Csak attól, hogy valakinek van-e és ha van, akkor hány gyemeke, még nem lehet sem felmagasztalni, sem elítélni senkit.
Szép napot:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!