Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vannak itt leszbikus anyukák?

Vannak itt leszbikus anyukák?

Figyelt kérdés
Mostanában sűrűn találkozom olyan lányokkal, akik egy-két-három kisgyerekkel jönnek rá, hogy nem tudnak/akarnak férfival élni. Ezeknek a nőknek legtöbbször teljesen kilátástalan a helyzetük, légüres térben találják magukat. Sokszor nem kapnak segítséget családtól barátoktól. Munkát persze nagyon nehezen találnak, ha igen, akkor nincs kire hagyni a gyerek(ek)et. Emiatt vagy kénytelenek együtt maradni a férjükkel, vagy lemondanak a gyerek(ek)ről. Ez elég szörnyű. Ráadásul ezek a gyerekek nagy valószínűséggel felnőttként utálni fogják a leszbikusokat. Az jutott eszembe, ha az ilyen szorult helyzetben levő nők összefognának, tudnának egymásnak segíteni, nemcsak lelkileg. Pl aki nem dolgozik, tud vigyázni a mások gyerekére is, aki dolgozik tudja ezt a szívességet viszonozni nem feltétlenül pénzzel, hanem mondjuk másik szívességgel. Mindenki tud adni valamit. :) Ezek nem új dolgok. Szerintem az emberek elszigetelődve sokkal kiszolgáltatottabbak, mintha összefognak. Van itt olyan anya, vagy bárki, aki támogatja ezt a ötletet? Aki igénybe venne egy ilyen lehetőséget? Aki tevőlegesen vagy ötletekkel segítene?

2013. jún. 26. 19:02
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
18: Az egy dolog, hogy te miken mentél keresztül még a leszbikusságod mellett, de úgy gondolom, hogy annak nincs köze a kérdéshez és a témához. Itt csak az a fontos, hogy a leszbikusság által mik jöttek, a többi ebben a pillanatban mellékes szerintem. Én azért nem így nézek a kirekesztős dologra... Nem azt mondom, hogy fontos más véleménye, de nekem még mindig a családom a legfontosabb. Van saját életem, de az anyukám nevelt fel és nem egy másik nő... De ez nem is lényeg. Mindenkinek más a fontos és kész.
2013. jún. 27. 18:33
 22/29 anonim válasza:

Ha a családod nem fogad el úgy, ahogy vagy, aki vagy, akkor nem is értem mi ez a "család a legfontosabb számomra" dolog. Komolyan, gondold át logikusan kérlek :)

Persze erre lehet mondani, hogy "jajj de hát ők neveltek, nekik köszönhetem, hogy vagyok", de igazából ez még mindig nem elég ok arra, hogy miért húzd meg magad és játszd meg, hogy az vagy, aki nem is.

Az én anyukám azt mondta, hogy akármi is van velem, ő mindig szeretni fog. Pedig elhiheted, hogy rengeteg balhé és gond volt ebből, de mindig elmondta. Mostanra már hajlandó beismerni, hogy nem csak hóbort az egész.

Ilyen egy rendes anya, aki a gyerekét szereti és nem egy "szerepet" amit a gyerek játszik.

2013. jún. 27. 18:39
 23/29 anonim ***** válasza:
22: Én nem játszok szerepet. Elmondtam nekik, de nem fogadják el. Oké, 2 hete történt az egész, de akkor is... Apukám folyton azt hajtja, hogy keressek magamnak egy pasit, aki jól megdug és észhez térít. Hányingerem van ettől, de szeretem őket, mert a szüleim. És megértem, ha így gondolkoznak, mert 30+ évvel idősebbek tőlem.
2013. jún. 27. 18:42
 24/29 A kérdező kommentje:

20. és 23?

Hasonló gondokkal sajnos sokan küzdenek kis hazánkban. Ha szeretnétek hasonló lányokkal beszélgetni,

ajánlom a lenti linken található fórumot:

[link]

2013. jún. 27. 19:53
 25/29 A kérdező kommentje:

Kedves 22!

Olyan szépen megfogalmaztad, milyen az igazi elfogadás. Csak azt nem értem, miért hánytorgatod ezt fel másoknak, ha Te sem vagy rá képes. Szerintem ezt gyakorolnunk kéne egymáson folyamatosan függetlenül attól, hogy rokon, barát vagy idegen az illetõ.

2013. jún. 27. 19:59
 26/29 anonim válasza:

Kérdező: Én olyan ember vagyok, aki kimondja, amit gondol. Általában az emberek rosszul fogadják, ha őszinték velük mások olyan helyzetben, ahol ellehetne intézni a dolgot egy kevésbé fájdalmas hazugsággal.

Én nem vagyok az ilyen hazugságok híve. Értem én, hogy kellemetlen és nehéz ezt feldolgozni, de egyszer lépni kell.

Én miért ne lennék képes az elfogadásra? Nálam elfogadóbb embert keveset ismerek. Viszont az elfogadás és a vélemény elfér egymás mellett. Én szimplán közöltem a véleményem és egyben próbáltam segíteni azzal, hogy hátha rádöbbentek itt egyeseket a helyzet súlyára. De persze tudom, hogy makacs az ember és nem hallgat másra. De azért megpróbáltam :)

2013. jún. 27. 21:29
 27/29 anonim válasza:
Hát ami azt illeti én nem vagyok leszbikus anyuka, csak szimplán leszbikus aki egy elvált biszex két gyerekes nővel van együtt. Nagyon nehéz a helyzetünk én szívesen felvállalnám az egész kapcsolatot az egész világ előtt, de szerintem ö sosem fogja, fél a barátaitól, a családjától mindentől. Nagyon szomorú, hogy emberek képesek egy életet leélni hazugságban, s bujkálás közepette, ahelyett, hogy úgy élnének ahogy igazán szeretnének, azzal akit valóban szeretnek.
2013. jún. 27. 21:57
 28/29 A kérdező kommentje:

Szia 27! :)

A párod gyerekei kicsit a tieid is, nem? Te éppúgy kiveszed a részed a nehézségekbõl. Ha van kedved, csatlakozz Te is az alakukó klubhoz.

2013. jún. 27. 22:24
 29/29 A kérdező kommentje:

Létrehoztam egy titkos Facebook csoportot Leszbikus Anyukák Klubja néven. A következő szöveggel:

"Mostanában sűrűn találkozom olyan lányokkal, akik egy-két-három kisgyerekkel jönnek rá, hogy nem tudnak/akarnak férfival élni. Ezeknek a nőknek legtöbbször teljesen kilátástalan a helyzetük, légüres térben találják magukat. Sokszor nem kapnak segítséget sem a családtól sem a barátoktól. Munkát persze nagyon nehezen találnak, ha igen, akkor nincs kire hagyni a gyerek(ek)et. Emiatt vagy kénytelenek együtt maradni a férjükkel, vagy lemondanak a gyerek(ek)rõl. Ez elég szörnyű. Ráadásul ezek a gyerekek nagy valószínűséggel felnőttként utálni fogják a leszbikusokat. Az jutott eszembe, hogy ha az ilyen szorult helyzetben levő nők összefognának, tudnának egymásnak segíteni, nemcsak lelkileg. Pl aki nem dolgozik, tud vigyázni a mások gyerekére is, aki dolgozik, az tudja ezt a szívességet viszonozni neki nem feltétlenül pénzzel, hanem mondjuk szintén szívességgel, vagy bármivel - valamit mindenki tud adni. Ezek nem új dolgok. Az emberek elszigetelődve sokkal kiszolgáltatottabbak, mintha összefognak.

A közelmúltban többször is bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk az összefogásra, és, hogy működhetnek így a dolgok - sőt csakis így működhetnek. Lásd hóvihar, árvíz. Egyre több helyen alakulnak meg a helyi csoportok által üzemeltetett gazdaságok. Arra hiába várunk, hogy majd a politikusaink segítenek rajtunk, csakis egymásra számíthatunk. Be kéne bizonyítani, hogy a nők is képesek az összefogásra, és férfiak nélkül is életképesek vagyunk."

Ha valaki szeretne a tagja lenni, írjon privit. A jelentkező valódiságát ellenőrizni fogom, a tagok védelme érdekében.

Természetesen nem kötelező, hogy anyuka vagy leszbikus legyél. Bárki beléphet, aki úgy érzi, bármi köze van a dologhoz, nyitott a problémára, úgy érzi segíteni tud.

2013. júl. 1. 11:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!