Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vannak itt leszbikus anyukák?

Vannak itt leszbikus anyukák?

Figyelt kérdés
Mostanában sűrűn találkozom olyan lányokkal, akik egy-két-három kisgyerekkel jönnek rá, hogy nem tudnak/akarnak férfival élni. Ezeknek a nőknek legtöbbször teljesen kilátástalan a helyzetük, légüres térben találják magukat. Sokszor nem kapnak segítséget családtól barátoktól. Munkát persze nagyon nehezen találnak, ha igen, akkor nincs kire hagyni a gyerek(ek)et. Emiatt vagy kénytelenek együtt maradni a férjükkel, vagy lemondanak a gyerek(ek)ről. Ez elég szörnyű. Ráadásul ezek a gyerekek nagy valószínűséggel felnőttként utálni fogják a leszbikusokat. Az jutott eszembe, ha az ilyen szorult helyzetben levő nők összefognának, tudnának egymásnak segíteni, nemcsak lelkileg. Pl aki nem dolgozik, tud vigyázni a mások gyerekére is, aki dolgozik tudja ezt a szívességet viszonozni nem feltétlenül pénzzel, hanem mondjuk másik szívességgel. Mindenki tud adni valamit. :) Ezek nem új dolgok. Szerintem az emberek elszigetelődve sokkal kiszolgáltatottabbak, mintha összefognak. Van itt olyan anya, vagy bárki, aki támogatja ezt a ötletet? Aki igénybe venne egy ilyen lehetőséget? Aki tevőlegesen vagy ötletekkel segítene?

2013. jún. 26. 19:02
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Szia!

Ne haragudj, nem vagyok leszbikus, de elegem van a férjemből. Gyanítom, hogy ha szétmegyünk, nem fogja másik pasi követni, tehát gyakorlatilag ugyanott leszek, mint a példádban leírt nők. És a legtöbb elvált nő. Jó kezdeményezésnek tartom, de én kibővíteném a nem leszbikusokkal, egyrészt mert ugyanaz a probléma, másrészt mert többen vannak. Szerintem nagyon sok nő venne részt hasonló segítő csoportban, akinek nincs segítsége. Szerintem akiket személyesen ismersz, azokkal beszélj, szervezzetek egy gyűlést. Ezután tervezzétek meg a weboldalt, ahová lehetne regisztrálni, egyben felajánlani a segítség módját, helyszínét. Pl. egy pedagógus tudna korrepetálni, valaki más meg hazavinné a gyerekét, ha szülőit kell tartania...

2013. jún. 27. 00:21
 12/29 A kérdező kommentje:

10-es

Akkor téged nem érint a téma.

2013. jún. 27. 09:13
 13/29 A kérdező kommentje:

11-es!

Igazad van, a nem leszbikus nõknek sem könnyû, ha ilyen szituba kerülnek. Helyzetembõl adódóan én elsõsorban a szexuális kisebbséggel találkozom, és az õ problémáikra vagyok inkább érzékeny. Ezért ezt a csoportot az õ ihletésükre, és elsõsorban nekik szervezem. Természetesen bárki csatlakozhat, aki megszólítva érzi magát, aki hasonlókkal küzd. Persze csak akkor, ha nem zavarja, hogy a csoport nagyrésze leszbikus. Ez egy önszervezõ, önsegítõ kör lesz szándékaim szerint. Mindenki beleteheti, amit tud - ötleteket, tetteket. A kapcsolattartás weboldalon keresztül lesz, ami hamarosan hozzáférhetõ lesz, de csak leinformálható embereknek, mert sokan félnek a kivülállóktól. Ha így is érdekel a csoport, írj privit, és megbeszéljük a tobábbiakat.

2013. jún. 27. 09:30
 14/29 anonim ***** válasza:
Köszönöm! Egyelőre igyekszem megjavítani, amit lehet, de ha nem sikerül, elfogadom a meghívást.:)
2013. jún. 27. 12:58
 15/29 anonim ***** válasza:
Annak a válaszolónak szól a hozzászólásom, aki leszbikus és kicsit vádaskodóan írt. Kb. fél éve jöttem rá arra, hogy leszbikus vagyok. Előtte is voltam nőkkel, de sosem gondoltam volna, hogy egy nőbe is beletudok szeretni. Már akkor gyanús volt, amikor a pasikkal ugyan viszonylag jó volt a szex, de egyiket sem tudtam huzamosabb ideig elviselni, nem szerettem beléjük, semmi. Hogy miért jöttem össze pasikkal, ha most tudom, hogy leszbikus vagyok? Azért, mert ez volt az elvárás, ez szerint kellett menni. Csak azután jöttem rá mindenre, miután megismertem a barátnőmet és egyben életem szerelmét, hogy valójában sosem volt hozzám való egy pasi se. És még mindig ez az elvárás, a nem normális pedig a homoszexualitás. Amikor a szüleimnek elmondtam, azt mondták, hogy csak azért van ez, mert így döntöttem és mert nem tudok mit kezdeni magammal. Elítélnek a saját szüleim. Szerinted olyan könnyű így nyíltan vállalni a melegséget, amikor a számodra legfontosabb emberek nem támogatnak? Nem bántam meg, hogy felvállaltam, de nagyon fáj. És teljesen megtudom érteni azokat a nőket, akik inkább hozzámennek egy férfihez és kicsit boldogtalanok, mint hogy elviseljék a kirekesztés, megalázásokat, stb. Én még fiatal vagyok, egyenlőre nem fogok gyereket vállalni, de később szeretnék. Jó ötletnek tartom ezt az egészet, kérdező.
2013. jún. 27. 13:58
 16/29 anonim ***** válasza:

Hát akkor leírom én is a példámat. Együtt vagyok még a férjemmel, van egy gyerekünk, de én beleszerettem egy nőbe. Hülye szitu, mert egyoldalú a dolog. Mindketten dolgozunk, és a szexen kívül minden oké, csak így olyan, mintha testvérek lennénk, vagy barátok. A szex nagyon régóta nem megy férfival. Hogy mégis hogy sikerült akkor gyereket szülnöm? Ez talány marad, asszem.

Jó ötlet a kérdező ötlete, ezt akár simán egyedülálló anyukák is megfogadhatnák, de olyat is el tudnék képzelni, hogy régóta vacilláló leszbikus anyukák összefoghatnának egymást lelkileg erősíteni. Azért szembenézni a pasiddal, férjeddel, és elmondani neki az identitásodat, nem könnyű. Talán csak a magam nevében beszélek, mert nekem most inkább lelki segítségre lenne szükségem. (Privát üzenetet is szívesen fogadok...)

2013. jún. 27. 14:34
 17/29 A kérdező kommentje:

14!

Ok )

15!

Köszi! :)

Természetes, hogy a lelki segítség fonos ilyen helyzetben. Ennek a csoportnak nyilván ez is része lesz. Hisz már az is erõsít, ha tudod, sok sorstársad van - ismerkedhetsz, beszélgetjetsz velük. A csoportba kerülésnek nem feltétele, hogy adnod kell, muszáj igénybe venni egyéb segítséget. Semmiféle kötelezettséged nincs a belépéssel. Senki nem vár el, és nem kér rajtad számon semmit. Ha csak ismerkedni, beszélgetni akarsz meg teheted. Ha bármikor többre is igényed van, arra is keresünk megoldást. Minden képlékeny. A tagok alakítják az eseményeket.

2013. jún. 27. 16:45
 18/29 anonim válasza:
90%

Én voltam a "vádaskodó".

15-ös:

Ezt idézem tőled: "Szerinted olyan könnyű így nyíltan vállalni a melegséget, amikor a számodra legfontosabb emberek nem támogatnak? Nem bántam meg, hogy felvállaltam, de nagyon fáj."

Ó ha te tudnád nekem miken kellett keresztül mennem :) Sokkal komolyabb problémáim is vannak a leszbikusságom mellett, ami miatt nagyon nehéz éveim voltak. Fogadni mernék, hogy soha nem volt olyasmivel gondod, mint nekem. Szerintem ne próbáld nekem magyarázni, hogy jajj de nehéz.

Igen, nehéz, nagyon is, de ettől még vállalom, hogy ki vagyok, hiszen így van csak arra esélyem, hogy boldog legyek.

Újabb idézet: "És teljesen megtudom érteni azokat a nőket, akik inkább hozzámennek egy férfihez és kicsit boldogtalanok, mint hogy elviseljék a kirekesztés, megalázásokat, stb."

Én nem tudom megérteni őket. Soha nem is fogom megérteni. Lelehet pontozni, de a kín, a szenvedés sosem jobb alternatíva, mint a boldogság. Kitagad a társadalom, mert egy nőt szeretsz nőként? Akkor kitagad. Ott lesztek egymásnak. Nem a társadalmat kell szeretni, hanem a másikat. Ezt kéne végre megértenie sokaknak, hogy nem megfelelési kényszert kéne éreznetek, hanem úgy dönteni, hogy saját magatoknak és annak legyen jó, aki fontos számotokra.

Csak ennyit akartam. Lehet, hogy vádaskodó vagyok, de igazam van.

2013. jún. 27. 17:51
 19/29 A kérdező kommentje:
Mindenkinek a saját kínja a saját gondja a legnehezebb. Ha valaki késõbb jut el oda, hogy vállalja magát, és inkább a boldogságot választja, mint, hogy mások elvárásai szerint éljen, az sem kevesebb semmivel másoknál. Nem az a fontos mikor, hanem, hogy végre rájön, hogyan érdemes élni. Nem verseny ez. Mások helyzetét meg kívülrõl nem lehet megítélni.
2013. jún. 27. 18:13
 20/29 anonim ***** válasza:
74%

Szia, én még nem vagyok anyuka és ahogy alakulnak a dolgok, valószínűleg nem is leszek, de mostanában fiúkkal kell randiznom, hogy ne gyanakodjon senki. Nem gondoltam, hogy leszbikus lennék, mivel szexuálisan izgattak fiúk is és jó is volt, de nem értem, az érzelmi rész miért nem erős senkinél. Egyszerűen úgy érzem, hogy ők számomra csak egy darab hús, ami szörnyen hangzik, de a lelküket nem tudom szeretni, nem tudok többet látni beléjük. Amikor lányhoz kezdek vonzódni, az egy leírhatatlan érzés, nem csak testi vágy, de egyszerűen mennyország. Úgy gondoltam, nincs okom aggodalomra, biszex vagyok, minden okés lesz, férjhez megyek, lesz családom, ezzel a dologgal meg majd elleszek. De 24 évesen ott tartok, hogy még egy komoly kapcsolatom nem volt, pedig vonzó lánynak tartanak, nem tudom kimondani, hogy együtt vagyok egy férfival, max ha magányos vagyok, flörtölök és jobban érzem magam, de már a szextől is rosszul vagyok, mert semmi érzelem nem kíséri.

Képtelen vagyok felvállalni magam, egyszerűen olyan családban élek, akik elítélik élből ezt az egészet. 14 éves koromban találtak olyan üzeneteket a számítógépen, hogy egy barátnőm azt írta, "szeretlek", semmi többletjelentése nem volt, mégis az egész(!!) család nekem esett, hogy 2 lány ilyet ne mondjon egymásnak, ez undorító, leszbikus vagyok vagy miért írunk ilyeneket? Aztán 16 évesen szerelmes lettem egy lányba, akiről megtudták, hogy leszbikus és lelkileg teljesen tönkretettek, hogy nem barátkozhatok vele, mert még a végén én is az leszek, holott már régóta találkozgattunk. Valamiért kamaszkorom óta belém akarták verni, hogy soha ne legyek leszbikus, mintha ezt választani lehetne. Felhozták a témát állandóan, ha valamelyik ismerősről kiderült, azon elszörnyedtek, majd prédikáltak arról, hogy szegény szüleik mit élhetnek át. Nem tudnám elmondani soha, hogy tetszik ez vagy az a lány, mert vége lenne mindennek. Egyszerűen nem tehetem meg, olyan szinten elfordulnának és elítélnének, hogy hihetetlen és félek ettől.

Egyáltalán nem könnyű felvállalni magunkat, az egy másik dolog, hogy nem tagadjuk meg és csendben így élünk, de ott van az állandó rettegés, hogy a család rájön. Ez mind teljesen nem ide tartozik, de úgy éreztem muszáj leírnom, hogy igenis rengeteg ember van, aki kényszerből házasodik, legyen az akár meleg vagy csak olyan, aki fél felvállalni a saját egyéniségét. Én is félek és épp ezért rejtőzködöm, nem küzdök a meleg jogokért, mert nem érdekelnek, nem is akarnék nővel "házasodni" vagy gyereket vállalni, szimplán annak örülnék, ha minden feltűnés nélkül azzal lehetnék, aki testileg és lelkileg is boldoggá tesz.

24/N

2013. jún. 27. 18:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!