Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti bevállalnátok a gyereket,...

Ti bevállalnátok a gyereket, ha tényleg megemelik az anyasági támogatást 288 ezerre? De csak a férfi dolgozik. Vállalnátok így az első gyereket?

Figyelt kérdés
2013. jún. 26. 09:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
71%
Kérdező, ez a 288 ezer forint, a jövőre semmi. Főleg ,ha ebből tervezed a babának a legtöbb dolgot megvenni. Szerintem a gyerek születése után max. 1 hónapot tartana ki ez a pénz, vagy addig se, mert szerintem egyesek tuti, 3D televíziót, laptopot, X-Box-ot, okostelefont, tabletet és hasonló dolgokat venne. Szerintem kevés ember használná fel ezt a pénzt a babára. De ha csak tényleg a babára költik és nincs más megtakarításuk amiből a babának bevásárolnának, akkor ez elfogy ez a pénz nagyon hamar, hiszen egy normális babakocsi újonnan is már 40-60 ezernél kezdődik. Bár a ruhákon kívül mi mindent anno 3 éve újonnan vettünk (kiságy kivéve, azt kaptunk), kb. 250 ezerből kihoztunk mindent, de úgy hogy a mérleget kölcsönöztem, légzésfigyelőm, egyéb extra cuccunk nem volt. Ha baba már pár hetes korától tápszeres lesz, akkor meg tuti hozzá kell nyúlni még plusz ehhez a pénzhez, ha csak apa keres, anya nem. Persze nem mindegy, hogy apa mennyi keres, 70-200 ezer között, vagy akár az 500 ezret is. Nem mindegy van-e hitel vagy nincs.
2013. jún. 26. 10:06
 12/21 anonim ***** válasza:
71%
Melyik párt találta ezt ki? Még nem halottam erről.
2013. jún. 26. 10:14
 13/21 anonim ***** válasza:
83%
csakis a fidesz találhat ki ilyet a választások előtt 1 évvel
2013. jún. 26. 10:20
 14/21 anonim ***** válasza:
79%

Nem.

Mire a baba megérkezik, általában az alapvető felszerelésnek meg kell lennie. Az anyasági támogatást nem a szülés pillanatában kapja az ember. Még ha a babára költi is az ember, még ha okosan gondolkodik is, ez a pénz nem tart örökké. Ahogy nő a gyerek, úgy kerül egyre többe. Csak emiatt a pénz miatt biztos nem vállalnék.

Aki szeretne legalább egy gyermeket, az igyekszik megteremteni a feltételeket, és nem állami támogatásokra hajtva szüli meg.

2013. jún. 26. 10:42
 15/21 anonim ***** válasza:
84%

Ez köpedelem! Aki eddig is lesz@rta a kölykeit, az most pláne szülni fog. Aki meg agyban először végiggondolja, mivel jár egy gyerek, annak 288 ezer nem sokat jelent. persze, hirtelen jól jön, meg meg tud venni egy csomó dolgot, de ez nem jelenti, hogy végig így lesz.

Támogassuk adóinkból a szaporodó retkeket, aztán taníttassuk őket mindenféle tanfolyamokon, mert a suliból kiperegnek. Aki árvaházba kerül, azt is mi tartjuk el. És mi lesz ezután? Ő cseszik dolgozni! Téged meg jobban sanyargatnak adóügyileg! Jön a kampány Mo-n! OV a saját fajtáját támogatja...

2013. jún. 26. 10:44
 16/21 anonim ***** válasza:
79%
Inkább 2 gyerek után adhatnának több családi adókedvezményt.
2013. jún. 26. 11:38
 17/21 anonim ***** válasza:
25%

anyasági támogatás az egyzseri

nem terhességi gyermekágyi segély és az elsö gyermek után jár nem a 26 dik gyerekre

hA egyáltalán megszavazzák

2013. jún. 26. 11:43
 18/21 anonim ***** válasza:
60%
Sokan lesznek akik azért a pénzért fognak szülni, majd szépen el szórakozzák aztán ha elfogy magasról tesznek a gyerekre.
2013. jún. 26. 11:51
 19/21 anonim ***** válasza:
18%

Most derült ki,hogy babát várok és azt beszéltük a férjemmel pont,hogy milyen jól fog jönni az a pénz,ha majd meg kell venni a sok baba cuccot! Amúgy mi mindenképpen szerettük volna,akkor is ha egy fillért nem kapunk.

Amúgy úgy hallottam,hogy ez csak 18 éven felül jár. Tehát az aki ez alatt szüli az első gyerekét,nem kap semmit.De mondom mégegyszer,ezt úgy hallottam csak.

2013. jún. 26. 12:02
 20/21 anonim ***** válasza:
48%

Hát,komolyan,szerintetek a cigányság azon részét akiről beszélgettek érdekli,hogy az az összeg nem minden??? Tesznek rá,pénz az is,ha egyszer adják is!!

Én is kötném még valamihez! Sajnos azon rétegéből is soknak meg van már a 8 általános,ez szép kevés! Az óvodáztatási támogatást is Ők kapják!!! Még jutalmaznák?? Hát nem az a cél,hol több gyermek szülessen? Akkor a szülők munkába vissza térését kellene biztosítani!!! nem díjazni az alsó réteget!! Van olyan ismerősöm,akinek egy gyermeke van,de nem tud elhelyezkedni,mert a cég ahol voltunk nem tudom mi lett,a munkáltató eltűnt- jó kis pénzmosás az egész!- a papírjai nincsennek rendezve,munkanékülire sem tud menni így,és munka sincs a környéken sem! Rokoni segítség,aki ha távolabb felvennék valahova,nincs Neki,aki vigyázna a gyerekére! Na ezt kellene megoldani!

Ott van a lakás helyzet- sok családnak nincs saját lakása,vagy kicsi- most az állam elvárja,hogy milliós hitelt vegyen fel egy átlag család,azért,mert volt olyan hülye,hogy gyereket vállalt- bővíteni,korszerűsíteni a szocpolból nem lehet! Új lakások 10 milliónál kezdődnek, életük végéig fizethetik a törlesztőt a szülők... mert alig adnak valamit. Ostoba feltételekhez vannak kötve-bár a fél éves munkaviszony jó feltétel! többhöz kötnék ilyet!! De aki egyedül álló anya,pici gyerekkel,gyed-et kap és albérletben van?? annak ez sem jár!

A másik ami felmerült bennem,hogy mégis mi a bánatból akarják finanszírozni ezt is?? Tervben van egy nagy csomó dolog,amit az adófizetők pénzéből akarnak megoldani... pedig az alapokat sem tudják rendezni "odafent"!! A családi évek óta be van fagyasztva,a nyugdíjat emelni tudják. Sok anyuka még a gyerek három éves kora előtt vissza kényszerül dolgozni,mert "a gyes éhen halni sem elég"... Miről is beszélünk?? ezt kellene megoldani,a normális rétegnek (akik tisztességgel nevelik a gyerekeket,dolgoznak,vagy legalább a párjuk dolgozik és nem segélyből élnek) és nem az alsó rétegnek "segíteni"!

Ők megoldják egymás közt,putriban,egymás hegyén hátán -és itt tényleg az aljáról beszélek- Van több nagyon jó cigány származású ismerősünk,dolgoznak is rendesen évek óta!! Ő nem az aljába tartoznak!!

Mélyen felháborít hogy ilyet csak kitalálni is képes valaki!!

Nekünk 4 gyermek van,nem is tervezünk többet,mert a házat eladni nem akarjuk,a bővítésre is sok kiment -s még nincs vége- saját zsebből apránként.

2013. jún. 26. 15:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!