Hogyan zajlik egy környezettanulmány készítés?
Nálam már volt ilyen, gyermekelhelyezés előtt, igaz, ez csupán formalitás volt, kötelező jelleggel, mert én voltam a felperes, az alperest meg még csak beidézni sem tudták, szóval csak eljöttek megnézni, hogy megfelelő-e a környezet.
Nem volt semmi különös, megnézték a lakást, de csak úgy módjával. Látták, hogy nem egy istálló, úgyhogy nem volt nagy körbenézés. Megkérdezték, hogy hány négyzetméter, hogy van-e a gyereknek külön ágya (na kb. ennyire volt alapos a körülnézés, mert a gyerekszobába be se néztek, csak megkérdezték), meg ilyesmi.
Kimennek, körbenéznek a lakásban, de nem úgy, hogy centiről centire, csak annyira, hogy rend van-e, nincs kosz stb.
De mivel gyt emelésről van szó, ezek elhanyagolhatóak. Jövedelemigazolással kell bizonyítsd, hogy mennyi a kereseted, plusz kelleni fog minden számla, csekk (rezsi, Tv, telefon, hitel..), hogy lássák, a fizetésedből mennyi megy csekkre. Aztán azt is nézik, egyedül élsz-e, vagy van esetleg másik gyereked.
Körülbelül 15 perc az egész.
Mennyi a jövedelmed? Van másik gyereked? Mennyit fizetsz, mennyire akarja megemeltetni a gyt-t?
Egy szociális munkás (ezt csinálom nap, mint nap, mi tesszük a javaslatot, hogy emeljék-e, vagy sem)
Formai követelmény, hogy a csekkeket, jövedelemigazolást be kell mutatni. Nem tudom, nálatok hogy végzik a szocmunkások a dolgukat, de ezt kellene, hogy kérjék.
De a jövedelmedet látva nem fogják emelni.
Amúgy a párod nem írt már ki ezzel kapcsolatban kérdést? Volt már itt egy kísértetiesen hasonló szituáció
3. vagyok
Én bíróságon dolgozom. Ha tudod bizonyítani, hogy az elmúlt évek a te anyagi helyzetben nem állt be javulás, sőt még rosszabb lett, akkor a bíróság nem fogja a gyerektartás díját megemelni. Az, hogy a gyerek különórákra jár, vagy olyan plusz költségei vannak, ami nem létszükséglet, akkor az nem jelenti azt, hogy indokolt lenne az emelés. Így nem kell félni, megijedni a környezettanulmánytól sem, hiszen ha tényleg nincs "takargatnivalód", akkor az csak a te igazadat fogja bizonyítani. A környezettanulmány hozzátartozik a szokásos eljáráshoz, én nem is találkoztam olyannal, hogy ne kérte volna a bíróság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!