Akik emeleten laknak, nyitva meritek hagyni az ablakokat éjjelre?
Én sem merném nyitva hagyni. Max bukóra nyitom ki (nappal is), vagy ha ott vagyok akkor van nyitva rendesen, és biztonsági lánc van az erkély ajtón. Nem hiszem, hogy ez túlparázás. 3 kicsi gyerekem van, nem mindig tudok minden pillanatban a sarkukban lenni.
Ha bukóra vannak nyitva az ablakok akkor talán valamennyire jár a levegő. Vagy ha van redőny, akkor kis hézagot hagyva kell leengedni. Végső esetben valami rács az ablakra.
Most szellőztetek. Ilyenkor kicsit le tudom hűteni a lakást. Kislányom velünk alszik, így mindig felébredek, ha ő is kel. Viszont akkor is csak résnyire van az ablak. Barkácsboltban lehet kapni ablakra szerelhető gyerekzárat. Állítható, hogy mennyire lehet kinyitni az ablakot. Én is parás vagyok. Két és félévesem mostanság jött rá, hogy a kuka tetejéről kinyílik az eddig előtte rejtett, ritkán látott magaslati világ. Ráadásul imádja az ablakból nézni az autókat, madarakat, robogókat és a *kaimonokat.
*kamion
Amíg pici volt, én sem mertem nyitva hagyni, pedig amúgy az ablaknak a közelébe sem ment soha.
Most már öt éves elmúlt, már nyitva hagyom. Tudja, hogy nem mehet oda, és ezt be is tartja. Mondjuk ő ilyen téren nagyon megbízható. És persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy innen nehezen tudna kiesni, negyediken lakunk ugyan, de nem sima ablakok vannak, hanem ilyen ajtószerű, pár centis kilépővel, előtte pedig korlát, ezen még egy felnőtt is nehezen mászna ki. Arra persze figyelek, hogy ne legyen az ablak környékén olyasmi, amire fel lehet mászni, pl. szék, doboz, hasonlók.
pont ezt akartam én is ma kérdezni!
borzasztó, hogy éjjel se tud lehűlni a lakás mert nem merem nyitva hagyni az ablakokat.
nappaliban teljesen nyitva vannak az ablakok, de a redőny le van húzva, csak egy 15cm-t hagyok, azon nem fér ki. a 2 hálóban meg csak bukóra van nyitva és a kilincsek is le vannak szerelve, így nem tudja kinyitni.
szerintem én túlaggódom ezt, de ez a parám és férjem is ilyen így ebből nincs gond nálunk.
ráadásul enyém szeret az ablakihoz felállni, nézelődni, tudja, hogy nem szabad kihajolni, de tényleg veszélyes lehet nyitott ablaknál ha kukucskál
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!