Már válaszoltam korábban is, de mindegy, ez most nem lényeg.
Gondolom, te olyan anyuka vagy, akinek mindig mindenre van ideje, sportolsz, gyerek(ek)et nevelsz...Akkor téged mennyiben is érint ez a cikk? Hiszen te nem keresel kifogásokat, mert te megoldod... Akkor te miért válaszolsz?
Nem az a lényeg, hogy gépről, vagy telefonról írod. Telefonnal még több időt vesz igénybe, ha nagyon akartál volna, megcsinálhattál volna helyette pár felülést, guggolásból felállást, stb... :) Nem csak a futás van ám, ha már ennyire kifogásokat kerestek.
Van egy barátnőm, na neki tényleg nincs ideje. Hát, körberöhögne ha elmesélném, hogy valaki neten panaszkodik az időhiányról. Neki nincs ideje elolvasni itt kérdéseket, cikkeket, meg még válaszolni is rájuk. Több időhiányos anyuka még reagál is itt valamire, az azt jelenti 2 alkalma is lett volna egy kicsit sportolni, meg gondolom még több is. :)
Ja, és ez persze nem azokra vonatkozik, akik nem is akarnának sportolni.
Nekem bizony kinyílik. Utálom az ilyen magas lóról ítélkező üres fejű, ostoba libákat, akik szerint minden nőnek az a legnagyobb öröm, ha sikerül leadnia néhány dekát, vagy megszámolhatja a kockákat a hasán. Nagy hiba, ha valaki csak magából indul ki.
Nekem nem csak időm nincs sportolni, de kedvem sem. Na, lehet megkövezni. Van rajtam itt-ott egy kis hájacska, de nem zavar annyira, hogy sanyargassam magam vagy elhanyagoljam a gyerekemet, mert épp nem vagyok elég szálkás. Nálam más az értékrend.
Ráadásul a képen lévő Rubint Réka beütésű anyukára egy cseppet sem szeretnék hasonlítani, nekem nem jön be az ilyen összeaszott, terminátor testű lofogú sárgarépa színű kinézet. Akkor már inkább maradok ilyen tömör-gyönyör :)
Egyetértek a cikk írójával. Itt nem csak a sportról van szó. Én sem sportolok, mert nem szeretek. De nem használom pajzsként mindenre azt, hogy gyerekem van, nem mondogatom úton-útfélen, hogy nehéz az életem, mert így a gyerek, úgy a gyerek.
Ezzel a bekezdéssel pedig mélységesen egyetértek:
"Miért nem vállalnak a mai fiatalok gyereket?!
Persze, van az a rész, hogy „hova”, meg „miből”, de azért van egy másik aspektusa is. Az én generációm (akik pont benne vannak a korban, hogy szüljenek) már egy feltörekvő, önmegvalósító nemzedék. A nők többsége megtanulta, hogy igenis fontos legyen önmagának, hogy képes arra, hogy karriert építsen és egy teljes életet éljen. A teljes élet része az anyaság is, de ameddig azt látjuk, hogy az előttünk lévő generációban az anyaság azt jelenti, hogy feladjuk az álmainkat, hogy feladjuk önmagunkat, hogy egy napi félórás edzés is akár kivitelezhetetlen feladat… akkor azért a többségünk gondolkodásba kezd. „Anyának lenni tényleg ilyen?” És ha elnézem a 70%-ot, akkor igen."
Nos, én nagyon szeretném bebizonyítani, hogy nem, valójában nem ilyen. Mégis az ismerőseim leginkább csak csodálkozni szoktak rajta, hogy "jé, neked minden olyan könnyen megy". Nem, a francokat megy olyan könnyen, de ettől még nem vagyok hajlandó úgy élni, hogy semmi más nem létezik, mint a gyerek, a háztartás, az anyaságról való ömlengés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!