Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Modern családmodell? Vélemény?

Modern családmodell? Vélemény?

Figyelt kérdés
Mit gondoltok arról, amikor egy apa marad otthon a kicsivel mert az anya vissza megy dolgozni? (vagy vissza akar menni dolgozni)?
2009. okt. 12. 10:03
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
64%

Van ahol jó ez így! Ehhez olyan személyiségű apa ill anya kell! meg hát van ahol annyival többet keres az anya, hogy muszáj így csinálni!

Én biztos nem mennék vissza dolgozni, hogy apa maradjon otthon!

2009. okt. 12. 10:07
 2/13 anonim ***** válasza:
81%
Ha mindkettőjüknek így jó, miért ne?
2009. okt. 12. 10:08
 3/13 anonim ***** válasza:
30%
Ha apa tud szoptatni, akkor rendben.
2009. okt. 12. 10:09
 4/13 anonim ***** válasza:
97%
Mindennek megvan az oka. Nálunk egyértelmű volt, hogy én maradok itthon a picivel. De ismerek olyan szülőket, ahol az apuka maradt otthon, mert az anya sokkal többet keresett. Ha belegondolok, ez abból a szempontból jó, hogy így többet meg tud adni a picinek.
2009. okt. 12. 10:10
 5/13 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem semmi gond nincs vele, apa ugyanolyan szülő. Persze ehhez olyan apa kell...
2009. okt. 12. 10:15
 6/13 A kérdező kommentje:

Két példát is ismerek. Az egyik családnál azért ment vissza az anya dolgozni, mert az apa eleve munkanélküli, és segítségük semmi (nem élnek a nagyszülők, rokonok 200 km-rel arább)

A másik családban viszont mind a ketten jól keresnek,(talán még a pasi jobban is), de a nő azon agyalt már terhesség alatt is, hogy ő bizoy nem fog otthon unatkozni, akkor már inkább bébisintér . Erre az apa kiakadt , és mondta, hogy menjél, majd én maradok.

Az elsőt megértem valamennyire (habár szerintem a babának az anyánál van a helye), de a második esetnél legszívesebben megkérdezném a nőtől, hogy "Te tényleg akartál gyereket?"

2009. okt. 12. 10:20
 7/13 anonim ***** válasza:
Én ilyen téren nyitott vagyok. Benne lennék abban, hogy a másodikkal is én legyek itthon két évet, de abban is, hogy csak az első évben, második évben pedig az apuka. Ezt különösen jónak tartom, mert szerintem szükséges, hogy az apuka is csiszolódjon a gyerekkel, valamelyik országban asszem most tették kötelezővé az otthon maradó idő felezését pont ilyen megfontolásból. De ha pl. nekem olyan melóm lenne, amit nem lehet 1-2 évre felfüggeszteni, mert pl. az ügyfelek nem jönnének hozzám utána, vagy ilyesmi, akkor - ha kötetlen időbeosztásom lenne - én visszamennék 3-4 hónap után is, úgy, hogy az apa marad otthon, ha az ő munkája olyan lenne, hogy otthon maradhat két évet, hiszen ő is épp úgy szülő mint én. De ebben 3-4 hónap után csakis akkor lennék benne, ha tényleg olyan munkám lenne, amit kötetlenül tudnék végezni, nem napi 8-10 óra folyamatos.
2009. okt. 12. 11:35
 8/13 anonim ***** válasza:
35%

családja válogatja szerintem.

Nálunk Apa is elboldogulna vele, erről meg vagyok győződve, de a miénk - úgy érzem - igazi klasszikus családmodell. Nekem nem jól fizető, de jó presztizzel járó munkahelyem van, de szeretek babázni, szeretem a házat csinosítani, sütni-főzni, szóval én fogok otthopn maradni. Apának saját vállalkozása, ami akkor megy, ha viszi, ő a családfenntartó. Én támogatom a kulisszák mögül. Fel sem merült bennem, hogy ő maradjon itthon, meg sem engedhetnénk magunknak.

Valahol irreális az, ha apa marad otthon. Olyan papucsférj-hatást kelt. Én pedig utálom a papucsférjeket. Ahogy azt sem birom, ha a pasas alacsonyabb a nőnél. Hadd érezzem magam biztonságban. Én így vagyok vele.

2009. okt. 12. 11:45
 9/13 anonim ***** válasza:
48%

Nálunk én kerestem majdnem 2x jobban, mégis én maradok itthon a picivel. Nem tudom,én úgy gondolom, hogy ha én hordom a szívem alatt 9 hónapig, akkor én is szeretnék itthon maradni vele. Nekem a klasszikus felosztás( apa dolgozik, anya háztartást vezet, gyereket nevel) jobban bejön. El sem tudom képzelni, hogy a párom a maga pörgős élettstílusával itthon legyen évekig babázni. Annak meg semmi értelme, hogy anya dolgozik, apa jön megy intézkedik a gyereket meg a nagyi neveli.

Persze vannak helyzetek, mikor az a legjobb megoldás, ha a férfi marad otthon, de mi így is elvagyunk anyagilag és szerintem ez nekünk "régimódisan" a legjobb.

Ja, ezt persze apárom is így gondolja szerencsére:)

2009. okt. 12. 12:00
 10/13 anonim ***** válasza:
67%

Egy kicsit furcsának tartom,de mindeki csinálja,ahogy jónak látja.

Néha azért már elmennék én egy kicsit éd megnézném apát 12 órán keresztül egyedül a kisfiúnkkal.

Biztosan megoldaná!:)

15 hós nagyfiú anyukája

2009. okt. 12. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!