Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha eddig nem volt rám irigy a...

Ha eddig nem volt rám irigy a barátnőm, akkor a gyerekek születése után miért az?

Figyelt kérdés

Van egy barátnőm, akivel nem a legszorosabb a viszony, de havonta párszor összefutunk. Évek óta jóban vagyunk!

Két hónap van a gyerekeink között. Amióta megszületettek viszont látom,hogy sok minden zavarja!

Az anyagi helyzetünk, hogy viszonylag jól élünk, nemrég arra tett megjegyzést,hogy biztos koplalok, hogy vékonyabb vagyok, mint terhesség előtt. Ő még szoptatja a 16 hónapos fiát, nem is gondolkodott még diétán!

A gond az,hogy látom rajta,hogy jönnének is hozzánk, viszont ha eljönnek,akkor elromlik a kedve. Próbálok kedves lenni, de néha már bántanak az olyan megjegyzések, hogy "nem kell mindent a gyerek feneke alá tenni", meg,hogy a férjének ő így is tetszik. Én is tetszettem 40 kg plusszal a férjemnek, csak magamnak nem! :)

De nem tudom, hogy most hívjam, vagy hanyagoljam őket! A héten jönnek, már előre rettegek, hogy mit szól, ha meglátja mondjuk a felállított nagy medencét!

2013. jún. 18. 06:11
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem ellened irányul szerintem, hanem inkább magát védi, áltatja (pl. testsúllyal). Ne foglalkozz vele. Nem is irigynek mondanám, hanem vágyakozónak. Valószínűleg nem úgy képzelte az életét mint ahogy éli,te pedig úgy élsz, ahogy ő akart. Ez a hormonváltozásnak is betudható. Hülyén hangzik, de erősítsd. PL. De csinos vagy, milyen jó a hajad, új a cipőd ? Dedós, de lehet, hogy neki erre van szüksége.
2013. jún. 18. 06:48
 2/9 anonim ***** válasza:
60%
latom te meg elvezed a helyzetet. majd leszel te is irigy masra. ilyen az elet :)
2013. jún. 18. 06:54
 3/9 anonim ***** válasza:
Neki nem veled van a problémája, hanem saját magával. Nem rád irigy, hanem kisebbségi érzése van. A leginkább úgy tudod segíteni (ha akarod), hogy erősíted az önbizalmát. Legyél tényleg barát, ne csak egy minta, hogy ő milyen nem tud lenni. Ha barátkozni szeretnél, hívd át, cseréljetek diétás recepteket, dícsérd, hogy milyen sokáig tudja szoptatni a babáját, szervezzetek közös sportprogramokat, hívd el boltjárásra, hátha találtok előnyös ruhákat, stb. Egy barátnő nem meghúzza magát, amikor látja, hogy a másikban görcsöket okoznak a gátlások, hanem megpróbál segíteni. Nem a megjegyzéseken kell fennakadni, hanem észre kell venni, hogy ez mit is jelent. Persze, ha ennyire nem akarsz barátkozni és időt szánni rá, akkor ne hívd el, csak rosszat teszel vele. Jobb neki anélkül, hogy az orra elé tedd, neki mi nem adatott meg.
2013. jún. 18. 08:05
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Lehet azért ilyen, mert is tezsel megjegyzéseket és csak reagálni próbál. Pl:

te: -Hétvégén megvettük a kicsikénknek a Brendonban a legdrágább babahintát, mert neki mindenből a legjobb jár.

ő:-Nem kell mindent a gyerek feneke alá tenni.

Vagy:

Te:-Ugye, milyen szuperül lefogytam a szülés után? Aaaannyira jól érzem most magam!

Ő:-A férjemnek így is tetszem.

Szóval el tudom képzelni, h te is mondasz dolgokat,ami viszont neki lehet bántó, csak neked fel se tűnik.

2013. jún. 18. 08:35
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Te is az a típus vagy, aki azt hiszi, hogy mindenki irigy rá... Ne csodálkozz, ha rossz kedve lesz, ha állandóan az orra alá dörgölöd, hogy ti milyen jól éltek, és te bezzeg lefogytál. Még jó, hogy megpróbálja védeni magát. Te meg csak azt szűröd le belőle, hogy irigy, de magadat nem veszed észre. Ahogy korábban írták, neked ez tetszik. Ettől különbnek érzed magad, sőt még magadat állíthatod be áldozatként.

Gondolom mindenki irigy aki nem ért veled itt egyet.

2013. jún. 18. 08:53
 6/9 anonim ***** válasza:

Igaza van a többieknek a mondataidon látszik,hogy többre tartod magad és imádsz dicsekedni

"mit szól, ha meglátja mondjuk a felállított nagy medencét"

Szerintem nem szól semmit ha csak nem dicsekedsz látod milyen szép,most vettük...

2013. jún. 18. 12:59
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Azért szeretem, amikor úgy megítélnek emberek, hogy nem is ismernek! Na mindegy, nem zavar! Hála Istennek én azt tanultam apukámtól,hogy csak a hülye dicsekszik, az okos még azt is le tagadja,ami van! Sosem szorultam rá, hogy bárkinek bármit az orra alá dörgöljek!

2013. jún. 20. 05:25
 8/9 anonim ***** válasza:

1, Az anyagi helyzetünk, hogy viszonylag jól élünk

2, vékonyabb vagyok, mint terhesség előtt

3, a felállított nagy medencét

4, Sosem szorultam rá, hogy bárkinek bármit az orra alá dörgöljek

megtanultad te azt a lecket jol az apukadtol?:D

es ez meg csak par mondatban volt, el tudom kepzelni ha fel napig teged kell hallgatni mennyi minden hangzik meg el. :D

2013. jún. 20. 20:24
 9/9 A kérdező kommentje:

És te úgy gondolod, hogy azért mert ide ezeket leírtam tényként, hogy én ezt hangsúlyozom is előtte?

Ha nem írom, talán nem értik az emberek,hogy mit is akarok kérdezni!

Nem, nem szoktam mondani neki,hogy áll a medence, mert egyébként is látja. Ahogy azt sem kell hangsúlyoznom,hogy fogytam, mert 40 kg talán van annyira látványos,hogy észreveszik az emberek!

De inkább hagyjuk!

2013. jún. 21. 06:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!