Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lehetséges, hogy azért nem...

Lehetséges, hogy azért nem akar/tud elaludni a lányom, mert hirtelen elkezdett mondatokban beszélni?

Figyelt kérdés

Eddig csak a szavak első szótagját mondta, de azt már régóta. Pár hete már az új szavakat kimondta, de a régieknek továbbra is csak az elejét. Most hétvégén pedig elkezdett mondatokat mondani, szinte hibátlanul ragoz és mindezt két nyelven, mert az apukája nem magyar. Sőt 4-5 soros versikéket is mond (Pont-pont, cirmos cica, boci-boci, nyuszi ül, csip-csip). Viszont amióta ez elkezdődött alig tudom elaltatni. Most is 23.15-kor aludt el. Pedig előtte 5-től 8-ig játszótereztünk.

Tudom, hogy mikor járni tanulnak a babák is van olyan, hogy rosszabbul kezdenek aludni. Lehet ez a beszédtől is? Majdnem 2 éves...

2013. jún. 18. 00:16
 1/4 anonim ***** válasza:

Én a melegtől nem alszom.:)

És 2 évesen se tudtam.

2013. jún. 18. 00:30
 2/4 A kérdező kommentje:
A melegre is gondoltam, de szerencsére a lakásban még egész jó hőmérsékletet tudunk elérni...legalább is minket még nem zavar...de lehet, hogy a lányomat már igen...
2013. jún. 18. 00:35
 3/4 anonim ***** válasza:
Hát ha már beszél, akkor kérdezzétek meg őt!:)
2013. jún. 18. 00:54
 4/4 A kérdező kommentje:

Próbáltam :-) Valahogy így sikerült:

A: Gyere feküdj ide anyához, megyünk csicsilni

B: Nem, nem akarom

A: Miért nem?

B: Nem akarom

A: És mit akarsz csinálni?

B: Jááá (játszani)

A: Majd holnap játszunk, most már késő van, csicsilni kell

B: Boci-boci tarka, anya énekeld, boci-boci

Szóval ennyit a megbeszélésről :-) Nem lettem okosabb...

2013. jún. 18. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!