Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi tennétek a helyemben?

Mi tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
18 éves koromban elköltöztem a szüleimtől.a barátoméknál laktam aki most már a férjem.elvégeztem a sulit dolgoztam 2 évig közbe vettünk házat és jöhetett a baba.a gondok ekkor kezdődtek a szüleimmel kapcsolatban.amikor terhes voltam minden nap felhívtak a szüleim többször.de mindig olyanokért hogy mi újság mit csinálok ettem stb.úgy csináltam mintha dedós lennék.amúgy a tehességem probléma mentes volt végig.már akkor nagyon idegesített ez az állandó telefonálás de gondoltam hátha megunják.de még rosszabb lett.amikor megszületett a fiam napi kb 5-6szor hívtak.most 2 éves fiam és még mindig felhívnak hülyeségekért.ma is felhívott anyukám hogy ettem,mondtam még nem.erre megkérdezi miért?aztán ha nem olyan hangnembe válaszolok akkor meg leteszi a telefont és duzzog.én nem akarom megbántani de nem értik meg hogy ne hivogassanak állandóan.a kicsinek is állandóan vásárolnak pedig mindig mondom hogy ne vegyenek neki semmit mindene megvan.arról nem is beszélve hogy múlthéten amikor a szüleimnél voltunk apukám kivitte a kicsit játszani az udvarra.mondtam hogy az utcára nem mehetnek ki.jó nagy udvar van tehát van hely játszani.aztán mire kimentem sehol nem voltak.felhívtam apámat hogy hol van a gyerekkel erre mondja hogy elmentek sétálni.erre nagyon ideges lettem és mondtam hogy már azonnal hozza haza a a fiamat.rá 2 percre visszahív hogy Ákos nem akar jönni menjem én el oda hozzájuk.a fiam most lesz 2 éves 5.én.mondtam neki hogy ilyen nincs.aztán anyámat utánuk küldtem és mondtam hogy még egy ilyen és többet nem jövünk
2013. jún. 17. 12:15
 1/9 anonim ***** válasza:

Hú, már az felidegesített, hogy elolvastam a soraid :))

Én biztos nem hagynám, hogy ennyire rámtelepedjenek. Hiába szülők és nem akarom őket megbántani, ha nem veszik észre magukat, akkor inkább bántódjanak meg, de ne csüngjenek vérszívóként rajtam.

Én határozottabban meghúznám a határokat.

2013. jún. 17. 12:19
 2/9 A kérdező kommentje:
csak tényleg nem szeretném megbántani őket mert nagyon sokat segítenek nekünk.de tényleg nem bírom már ezt az állandó telefonálgatást és felesleges kérdéseket
2013. jún. 17. 12:21
 3/9 anonim ***** válasza:
Leülnék velük beszélni és elmondanám, hogy zavar a viselkedésük, oldjuk meg a problémát.
2013. jún. 17. 12:21
 4/9 anonim ***** válasza:

Azt kívánom,sose veszítsd el a törődő szüleidet és ezek legyenek a legnagyobb problémáid és ezt mind jó szándékból írom. Kicsit el kellene gondolkoznod, mert a leírtak alapján benned van a nagyobb hiba. Sajnálom, ha megbántalak.

Kérdésedre visszatérve a válaszom: átgondolnám, tényleg ekkora probléma ez nekem? Meglátnám benne a pozitív dolgokat.

2013. jún. 17. 12:23
 5/9 anonim ***** válasza:
A 4-es válaszolónak teljesen igaza van. Inkább örülnöd kellene, hogy ilyen szüleid vannak. Jobb lenne, ha rá sem bagóznának a gyerekedre? Mert ilyen nagyszülők is vannak ám. Mit tennék a helyedben? Hálát adnék az égnek a szüleimért.
2013. jún. 17. 12:41
 6/9 anonim ***** válasza:

azt gondolom, hogy tényleg zavaró lehet ha azért felhívnak naponta 5x, hogy ettél-e, de a többit nem értem!

miért baj ha vesznek a gyereknek ajándékot? vagy mi a gond azzal, ha apukád elviszi sétálni?

anyukádat utána küldöd, hogy azonnal vigye haza a nagypapa a gyerekedet? nemhogy örülnél! én mit nem adnék érte, hogy csak heti 1x felhívna anyám, hogy mi van az unokájával!!!

3,5 éves a fiam, eddig EGYSZER vitte el anyám sétálni 5 percre, aztán közölte, hogy soha többet! ehhez tartja is magát! még soha nem hívott át magához minket! évek óta nem jártunk nála, ő is csak 2x volt nálunk...

pedig én olyan halás lennék :(

2013. jún. 17. 13:52
 7/9 anonim ***** válasza:
szerintem is túlzásba esel.én is 5x beszélek anyuval egy nap-jó,hozzá kell tegyem,vele ingyen-de nemcsak ő hív,hanem én is őt.a párom anyja itt lakik az utcában és kb. 2-3 hónapja nem jött át,h megnézzen minket,csak úgy futólag talizunk az utcán..Örülj neki,h így szeretnek.Az utcán sétálást pedig nagyon nem értem,h miért is nem lehet?nem bízol apukádban,h tud rá vigyázni???lehet,h a gyerek akart kimenni sétálni,mert olyanja volt,apukádból kiindulva pedig biztos még nem tud neki nemet mondani:D.Amúgy meg szépen is el lehet nekik mondani,h ne hívjanak 5ször,hanem minden este beszéljetek és akkor elmondod a napi eseményeket...semmiképp ne vessz velük össze,hidd el,nem akarnak ők rosszat,SŐT!!!
2013. jún. 17. 14:01
 8/9 anonim ***** válasza:

Nézd, a telefon egy ritka okos találmány, ha olyasmit csinálsz, amiben zavarna a csengés/telefonálás, ki is lehet kapcsolni, vagy rezgőre állítani és nem felvenni.

Nálam is eljátszották ezt a szülők, hogy este 7-kor (fürdetés) vagy 8-kor (altatás) hívtak a vonalason. Kétszer szóltam, harmadikra kihúztam a vezetéket. A mobilt pedig nem vettük fel, mert más dolgunk volt. Ha a szó nem használ, majd a tettek használni fognak.

Azért így befenyíteni a szüleidet, hogy többet nem mentek, mert apukád merészelte kivinni sétálni a fiadat...hát, ez már inkább a problémáid felfújása és kicsit bosszúszagú nekem...

Örülj neki, ha vásárolnak valamit a gyereknek, legfeljebb elteszed a következő babának vagy továbbajándékozod (pl. 220-dik kisautó). Még jobb lenne, ha kinyitnád a szádat és szólnál, hogy most nincs szüksége öt pólóra, de kell cipő...

A telefonálást le lehet építeni, a többit meg hagyd. Az unokájuk, örömmel vásárolnak neki. Kire-mire költsenek? Jobb lenne, ha elfüstölnék vagy legurítanák a torkukon és rátok se bagóznának? Ugye, hogy nem is olyan rosszak a szüleid...

2013. jún. 17. 14:29
 9/9 A kérdező kommentje:
nem az volt a baj hogy elvitte.hanem az hogy szó nélkül tiszta koszosan vitte el a fiamat mivel egész nap kint játszott és homokozott az udvaron.
2013. jún. 17. 16:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!