Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak a baba és semmi más?...

Csak a baba és semmi más? Miért fordul ki mindenki önmagából?

Figyelt kérdés

Van nekem egy nagyon-nagyon jó, legeslegjobb barátnőm aki már 12 éve a legjobb barátnőm. (vagyis az volt) Rengeteg dolgot csináltunk együtt, mentünk mindenhova, körbejártuk fél európát együtt, buliztunk, meccsekre jártunk, fesztiválokra jártunk és igazi lelki kapocs volt közöttünk. Aztán tavaly februárban bejelentette hogy terhes, de ez még nem is jelentett akkora törést, viszont miután megszületett a baba utána egy teljesen másik ember lett, nem is lehet ráismerni, mintha teljesen másik ember állna velem szemben. Minden csak és kizárólag a baba körül forog és nem is lehet vele semmi másról beszélni. Még a facebook profilján sem a saját nevét viseli ezentúl, mintha megszűnt volna a korábbi személyisége. Egyszerűen semmi más nem érdekli ami korábban érdekelte, a köztünk levő kapocs mintha szétpattant volna, már nincs meg ami régen volt, ülünk egymás mellett és udvariaskodunk... Már nem is megyek át hozzájuk az utóbbi hónapokban mert semmi értelme. Próbáltam őt áthívni, hogy már nem annyira kicsi a gyerek, de a gyerek nélkül nem megy sehova. Nem tudom mit tegyek, úgy vesztettem el a legjobb barátnőmet hogy közben itt van mellettem de mégsem. Én nem tudok ehhez asszisztálni, ehhez alkalmazkodni, én nem ezt az embert ismertem 12 évig. Egyszerűen nem értem hogy tud valaki így beszűkülni.

Elnézést hogy hosszúra nyúltam, köszi aki elolvassa.

2013. jún. 15. 20:16
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
65%

nyilván nem áll meg az élet a gyerek mellett.

hidd el ez változni fog,csak még nagyon pici a gyerek,na meg máris ott a kistesó a pocakban.

ha majd neked is lesz babád neked is ő lesz az első és majd akkor emlékezz erre a kérdésre.

el se tudod hinni hogy mi öröm egy kisbaba és hogyha eddig azt hitted nem tudsz szeretni senkit jobban ennél vagy annál,akkor majd rá nézel a kisbabádra és majd azt mondod de igen :)

2013. jún. 15. 22:45
 12/19 anonim ***** válasza:
60%

Nagy öröm egy kisbaba persze, de ugyanakkor iszonyatosan le is tudja szívni az ember energiáját, épp ezért kell, hogy néha az embernek legyen pár gyerekmentes órája, hogy feltöltődjön.

Ráadásul a legnagyobb ostobaság, ha eztán csak a gyerekének él, hiszen így elveszlik az eredeti, önálló személyisége.

Az ilyen anyák szoktak később rátelepedni a kamaszodó gyerekeikre, nem tudják elfogadni, hogy a kicsikéjük felnőtt, kétségbe vannak esve, hogy eztán mit kezdenek a sivár életükkel, hiszen teljesen eltűnt a gyerek előtti igazi énjük.

2013. jún. 15. 22:59
 13/19 anonim ***** válasza:
51%

Édes Istenem, hol lehet ilyen ragaszkodó barátnőt találni?

Szerintem ne erőletsd ami nem megy. Igazából te is tudod mit kell tenned, cask még hozzá kell szoknod a gondolathoz.

Sok hálátlan ember van, ő is cask egy a sok közül. Majd akkor ébred fel, ha már visszafordíthatatlan less, de remélem akkor elküldöd a picsbe.

2013. jún. 16. 00:04
 14/19 anonim ***** válasza:
50%
Sajnos sok ilyen nő van én is rosszul vagyok tőlük. Én semmit nem változtam mióta gyerekem van, ugyan úgy elmegyek időnként szórakozni, beszélgetek találkozgatok a barátaimmal és nem a gyerek a téma.
2013. jún. 16. 02:25
 15/19 anonim ***** válasza:
52%

Azokból, amiket leírtál, nekem nem az jött le, hogy belebetegedett volna az anyaságba, semmi szokatlan, vagy kóros dolgot nem csinált. Egyedül az furcsa egy kicsit, hogy nem a saját nevét használja, ezt nem igazán értem, milyen nevet használ helyette?

Van, aki szül egy gyereket, és ugyanúgy él tovább, mintha gondtalan kamasz lenne, bulizik, plázázik, barátnőzik állandóan, a gyereket meg folyamatosan lepasszolja, de nem ez a követendő példa, és szerencsére nem mindenki ilyen.

Ha az embernek gyereke lesz, akkor igenis egy időre a feje tetejére áll az egész világ, átalakulnak az értékrendek, és bizony ideiglenesen a gyerek körül forog minden, és ez így van jól. Ilyenkor ő lesz a legfontosabb, teljesen természetes, hogy az anyukának a gyereke a központi téma, hiszen körülötte forog az élete, kitölti minden idejét. Ezt el kellene fogadnod. Persze lehet és néha kell is mással foglalkozni, de picike még az a baba és már jön a kistesó is, nem várhatod el, hogy úgy csináljon, mintha mi sem történt volna, csak mert neked még nincs gyereked. Finoman terelgetheted őt más irányba, kezdeményezhetsz beszélgetést másról, gondolom csak nem vág a szavadba, vagy szól rád, hogy nem szabad másról beszélgetni. Ha nem tudod elfogadni, hogy ő anya lett és most számára ez a legfontosabb dolog, akkor kerüld a társaságát, bár úgy gondolom, hogy ez esetben nem is állt ő olyan közel hozzád.

2013. jún. 16. 06:27
 16/19 anonim ***** válasza:
65%

Nem az a baj, hogy a gyerek az első. Hanem az, hogy ő a 2-3-4. is.

Kérdező, hagyd a pitsába! Majd amikor 1-2 év után megzizzen a dackorszaktól, majd jól jönne neki egy gyerekmentes óra, a barátnővel pl. majd pattintsd le elegánsan, hogy már van más programod.

2013. jún. 16. 10:45
 17/19 anonim ***** válasza:
58%

Plusz még, ha a gyerek 3-4 évesen oviba kerül egész napra, majd iskolába, és suli után nem anyához fut haza, hanem a barátokkal csinál programot, akkor anyuka, aki totál "belebuuzult" a gyerekébe, majd néz, mint a vett malac, hogy akkor ő most mit kezdjen magával. Majd jól jönne akkor, ha lenne valaki, akit előrángathatna a semmiből, csak általában ekkorra a régi bnők már felszívódtak.

Szóval csodálatoskiséletke-pocaklakó-életemszerelme ide vagy oda, az emberi kapcsolatok igenis fontosak, akár van az embernek gyereke akár nincs, mert pl. nmem kétévesed fog munkát szerezni neked, ha már senkinek nem kellesz kisgyerekesként, nem a kétévesed fog kölcsönadni, ha megszorultál, nem ő fog segíteni a költözködésben, nem ő fog a kórházba vinni az éjszaka kellős közepén, stb. Hanem a barátok, a rokonok, a férjed. Akiket ha a kistünemény miatt letojsz évekig, akkor szívfájdalom nélkül fognak neked nemet mondani.

2013. jún. 16. 10:56
 18/19 anonim ***** válasza:
58%
nem csak a gyerek fontos egy anyukának sem normális esetben,hiszen emellett feleség,nő és barátnő is,szóval nem kell ez a duma,hogy anyának a gyereke a legfontosabb,már nagy baj,ha valaki csak anyaként tekint magára és a gyereken kívül semmi sem érdekli
2013. jún. 16. 21:28
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Ahogy írtam, nem az a baj hogy gyerek az első és hogy nem várom nyilván hogy mindent ugyanúgy csináljunk mint azelőtt, hanem hogy legalább ugyanúgy tudjunk beszélgetni egymással mint régen, hogy szakítsunk időt a barátságunkra is, hogy érezzem hogy még azért fontos vagyok neki én is. Remélem hogy idővel ez majd változik és újra olyanok leszünk mint régen. Én nem szeretnék neki hátat fordítani, akkor sem ha Ő ezt teszi. Tudom, hülye vagyok.
2013. jún. 18. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!