Miért kell lepontozni valakit azért, mert megmondja a véleményét a kérdéssel kapcsolatban őszintén?
Általában nem aszerint pontozzák az emberek a válaszokat, hogy hasznosak-e, hanem hogy egyetértenek-e vele.
Bizonyos esetekben én is ezt szoktam tenni.
Pl. aki havonta 20ezer forintért vesz ruhát a gyerekének, aki két-három hónap alatt úgyis kinövi mindet, az szerény véleményem szerint hülye. No most ezt leírhatnám neki egy kommentben is, de van hogy nem teszem, hanem a pontozással fejezem ki a véleményemet. (Az igaz, hogy a pontozórendszer nem erre való, de ezzel szinte senki nem törődik [nézz be a politika kategóriába], én is egyre kevésbé.)
Én megszüntetném a pontozási rendszert. Utálom. Pont azért, amit az egyik válaszoló előttem írta is. Mert úgy használják az emberek, ahogyan ő is.
Adott példánál maradva. Ha valaki olyan jól keres, hogy megteheti, miért kell lehülyézni, ha úgy dönt, többet tud a gyerekre áldozni. Mindenki szíve joga. Igen, a pontozási lehetőség szerintem kihozza az emberekből az összes negatívumot.
Azért, mert némelyik válasz valami akkora hülyeség, hogy az már szinte fáj.
Azt én személy szerint soha nem pontoznám le, aki 20 ezret költ a gyerek ruhájára, egészségére. De amikor valamelyik nap valaki megkérdezte, mit csináljon a kislányával, mert gyakran bekakil, erre valaki azt felelte, hogy ő ilyen esetekben elverte a gyerekét, azt igenis le fogom pontozni. Igaz, hogy a kérdésre válaszolt, de rosszat tanácsolt, és ennek valahogy ki kell derülnie.
Még soha nem írtam le, de most vállalom: nekem nincs bajom a pontozással. Valahogy jelezni kell, ha egy-egy vélemény nem szalonképes. Még mindig jobb nyomni egy piros kezet bizonyos esetekben, mint 50 oldalas, anyázásba fulladó vitát nyitni egy-egy kérdésről.
Nem csak az anyukák ilyenek, úgy általánosságban az emberek szeretnek ezzel "szórakozni". Régebben én is bosszankodtam emiatt, mert ugye szerettem volna hitelesnek tűnni egy adott válasznál. Már nem érdekel, megmondom a véleményem akkor is, ha az valakinek nem tetszik. Azért minden kérdéshez nem szoktam kommentelni meg belekontárkodni, csak ha engem is érdekel a téma.
Ez látszik is a %-omon.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!