Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha valaki gyeden otthon van,...

Ha valaki gyeden otthon van, akkor miért kell neki a férjének is besegíteni a takarításba, miért nem tudja megcsinálni hétköznap, ha egyszer otthon van, nem jár munkába és így hétvége lehetne a családé, kirándulásé stb?

Figyelt kérdés
2009. okt. 10. 10:11
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk nem KELL besegítenie, bár sosem fordult elő baba előtt sem. Meg sem fordul a fejében.

Ugyanakkor tudom magamról, hogy néha bizony igen jól tudna esni, ha csak úgy kedvességből elmosogatna, vagy ilyesmi.

Persze nem teszi, nem is kérem.

Azért ha belegondolsz, a GYED-et (mondjuk úgy, hogy a fizetésedet) nem a takarításért/mosásért/főzésért kapod, hanem a gyermek gondozásáért. A nevében is benne van.

Régen az asszonyoknak a dolga a gyerek és a háztartás volt, nem dolgoztak munkahelyen. Apuka dolgozott, eltartotta a családot.

Ma anyuka több "műszakot" is vállal, dolgozik, háztartással, gyerekkel foglalkozik. Ez minimum 16 óra (sokszor 24). Apuka meg ledolgozza a 8-10 óráját, aztán leül a kis popsijára, mert ő aznapra végzett. Persze vannak kivételek.

Szerinted jól van ez így?

Mert szerintem ez nem igazságos. Nincs rátáblázva a nevem a mosogatóra/mosógépre/porszívóra!

Ennek ellenére szó nélkül megcsinálom.

Apuka nálunk azt sem tudja, hogy melyik gomb mire szolgál a mosógépen.

Szerinted ez rendjén van?

Szerintem nincs.

Ő elmegy haverozni munka után, elég sokszor, mert arra sosem fáradt.

Én este úgy fekszem le, hogy "de jó, hogy vége van a napnak"!

Ez nincs rendjén, de ez van.

A nagymamám azt mondaná: "Kisleányom! Amilyen rózsát szakítsz, olyat szagolsz!"

És milyen igaza van!

11 hónapos a kislányom, ha apa átvenné néha, könnyebben boldogulnék.

Azért megoldom így is.

2009. okt. 10. 10:55
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha valaki GYED-en van az nem azt jelenti, hogy otthon henyél. A gyermek gondozása 24 órás "munka", főleg ameddig kicsi a kicsi. Vannak nagyon erős anyukák, akik meg tudják oldani, vannak akiknek nem sikerül. Akinek nem sikerül muszáj a férje segítségét kérnie. Nem csak az apuka fárad ám el, hanem az anyuka is.
2009. okt. 10. 15:01
 13/15 anonim ***** válasza:

10:24 vagyok. Igen, van időm magamra is! Bár szerencsés eset vagyunk, mert a babánk nagyon nyugis, bármeddig eljátszogat egyedül, a lényeg, hogy lásson engem. Így én nyugodtan tudok házimunkákat végezni. Amíg alszik, én netezek, olvasok, stb.

Ilyen szempontból klasszikus feleség vagyok, sosem engedném, hogy a férjem végezze a házimunkát. Amúgy is tele vagyok energiával.

2009. okt. 10. 15:38
 14/15 anonim ***** válasza:

És újra 10:24 vagyok. Kicsi a lakás, max 1 óra kitakarítani, és azt azért nem kell minden nap. Ha megkérem valamire a férjemet, persze segít, pl én nem pucolok ablakot, mert félek a létrán. Szóval ne egy döglusta férjet képzelj el mellém :)

Ha visszamegyek dolgozni, majd kiderül, mi lesz, de akkor tutira magától jön majd segíteni :)

2009. okt. 10. 15:43
 15/15 anonim ***** válasza:

Háááát, mi lazábbra vettük a figurát, mert sehogysem fér bele a napba minden. 21 hónapos a kislányunk, a férjem dolgozik 10-12 órát, plusz néha elengedi magát motorozni. Igy hétközben rám marad minden. Kibirnám, ha segitene, de nem tud egyszerre pénzt is keresni meg itthon is lenni. Próbálok hétvégére végezni a dolgokkal, de ha nem sikerül, nem megyek a Dunának. A férjem magától nem igazán jön rá mit kéne segiteni, mondani kell neki, de nem baj, nem hagytam a számat sehol :-D

Válaszolva a kérdésre: azért kell(ene) a férjnek besegitenie, mert esetleg együtt élnek az adott családban, és ha a feleség megkéri, ne forditson hátat. Nem tudom, a kérdés kiirójának van-e gyereke, netán volt-e otthon gyerekkel gyeden, de az én tapasztalatom,hogy nem fenékig tejfel ám ez, nehogy azt higyje bárki is. Ha beszélgetek barátnőkkel és szóba jön azért elmodom nekik is, hogy én nem csak a gyerekkel vagyok otthon, hanem a GYEREKÉRT. Merthogy a gyerekkel foglalkozni kell, nemcsak megszülni...

2009. okt. 10. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!