Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha valaki gyeden otthon van,...

Ha valaki gyeden otthon van, akkor miért kell neki a férjének is besegíteni a takarításba, miért nem tudja megcsinálni hétköznap, ha egyszer otthon van, nem jár munkába és így hétvége lehetne a családé, kirándulásé stb?

Figyelt kérdés
2009. okt. 10. 10:11
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez mindíg 2 ember megállapodása és nem lehet (nem is kell) általános szabályokat felállítani.

Ahogy a szülők megállapodnak, az úgy jó.

2009. okt. 10. 10:18
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

En egyre tudok gondolni csak. Lehet, hogy a kismama esetleg veszeljeztett terhes es igy nem nagyon mozoghat, tologathatja a porszivot emelgethet stb. Lehet ezt a ferj kell megcsinlja helyette. Gondolom a port letorli vagy a konnyu dolgokat megcsinalja a kismama is csak a nehezet nem. Szerintem aki nem veszeljeztetett csak a stresszes munka miatt ment tappenzre az megcsinal gondolom mindent es igy tenleg hetvegen egyutt van a csalad. Persze csak tippelni tudok mert en meg dolgozom.

21 hetes kismama

2009. okt. 10. 10:21
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig mindent megcsinálok, mire a férjem hazaér a munkából. Este fél 6 után és hétvégén semmi házimunka!

Babámmal (10hó) együtt takarítunk, teregetünk, főzünk, vásárolunk stb, amíg a férjem dolgozik.

Számomra ez így normális, nem is engedném porszívózni.

2009. okt. 10. 10:24
 4/15 A kérdező kommentje:
Már gyeden van, egy éves a kicsi. :)
2009. okt. 10. 10:24
 5/15 A kérdező kommentje:

Neked mennyi idő naponta a játszótér?

Neki 3/4 óra oda, 3/4 óra vissza, 2 óra ott. Utána délután másfél óra séta.

2009. okt. 10. 10:25
 6/15 A kérdező kommentje:
Láttam őt is próbálkozni, hogy együtt takarít a babával, de vagy ordított a gyerek vagy csímpaszkodott az anyjába. Pedig nincs elkényeztetve, ahogy látom - sose volt állandóan cipelve meg ilyesmi.
2009. okt. 10. 10:27
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

sziasztok! nekem a férjem nem segít be a házimunkába, de nagyon sokat segít azzal, ha az 1 éves fiunkkal foglalkozik, amíg én elvégzek dolgokat. például olyan munkákat, amiket a kisfiam jelenlétében nem tudok, fürdőszoba takarítás (vegyszerek), vasalás stb.

a kisfiam torka szakadtából üvölt a járókában, így csak azokat a dolgokat csinálom meg, amiben ő is közreműködhet. ha főzök, szegénynek azért marad a járóka (egyébként jön és kapaszkodik a lábamba, ami veszélyes, ha késsel, forró dolgokkal bánik az ember, egyátalán maga a tűzhely működése is).

szóval nekem ezért nagy segítség a férjem.

1 éves kisfiú 28 hetes terhes anyukája

2009. okt. 10. 10:28
 8/15 A kérdező kommentje:
Az a férj, akinek nem kell besegíteni, az nem szokik úgy hozzá ehhez, hogy majd akkor se fog segíteni, ha az anya már újra dolgozik?
2009. okt. 10. 10:30
 9/15 A kérdező kommentje:
10:24-es neked magadra mikor jut időt, amikor tudsz olvasni, netezni, barátnőzni, vásárolni menni csak magadnak, nem a gyereknek ( vagy vásárolni is tudsz vele menni? az övék ott is sír meg szaladgál-na meg játszana..."mindent" lehet vele, csak próbafülkézni nem :))
2009. okt. 10. 10:47
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk az én lányom még csak 4 hónapos, de eléggé leköti az időmet.

Első babával eleve ki kell alakítani az együttélés menetrendjét, ami eleinte nem nagyon van.

Őszintén? Vagy 20x már beúsztam a dolgaimmal, mire belejöttem, olyankor apa szó nélkül elpakolja a mosatlant. Vagy előszedi a porszívót. De ezeket eddig is megtette, kérni sem kellett.

Vannak gyerekek,akik mellett egyszerűen nem lehetséges mást is csinálni.

Lehet, hogy csak szoktatás kérdése?

Én voltam két napja nadrágot venni a lányommal, próbáltam is, együtt a lányommal. Amikor megunta a kocsit, kivettem lenguruba, amíg az állványokon keresgéltem. És élvezte, úgy láttam. De persze nem hátrány, ha nem egyedül megy így az ember lánya, mert nem könnyű.

Ja és még a kérdéshez:

Próbálom úgy csinálni, hogy este és hétvége a családé legyen. Nem mindig jön össze. És nekünk sokkal jobb úgy,ha otthon vagyunk, két óra alatt puccba vágjuk a házat és kész van egy hétre. Hétközben csak felmosás, söprés, meg szellőztetés marad...

2009. okt. 10. 10:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!