Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy lehet elmenni főállású...

Hogy lehet elmenni főállású anyának?

Figyelt kérdés

3gyermekem van, és érdekelnének a főállású anyaság feltételei. Van munkám, és vissza is várnak, igazából vissza is mennék, mert szerettem a munkát, kollegákat is. De szeretnék tisztában lenni ennek a lehetőségnek a feltételivel is. Én most gyed után gyes-en is leszek a pici 3éves koráig, utána letöltöm a szabadságaimat és úgy mennék vissza dolgozni.

A főállású anyaság a kicsi 3-10éves koráig lehetséges? Ha letelik ez az idő, akkor is visszavesznek a munkahelyemen, úgy mint a gyes után? ennek az összege ugyanannyi, mint a GYes, és ugyanúgy munkaviszonynak is számít? (mármintha ez valaha az én nyugdíjamnál számítnai fog....)

Köszi ha válaszoltok!!

2013. jún. 11. 13:54
 1/3 anonim ***** válasza:
Főállású anyasági a legkisebb gyermek 8 éves koráig jár. Mellette ha jól tudom, heti 30 órát lehet dolgozni, többet nem, vissza kell mondani az anyaságit akkor, ha már 40 órát dolgozol. Nekem legalábbis ezt mondták, én is ebben a cipőben járok. Az összege szintén 25.650 Ft, mint a GYES.
2013. jún. 11. 13:56
 2/3 klopusz ***** válasza:

Egy kiegészítés az első hozzászóló - amúgy hibátlan - írásához.

A főállású vagy a legkisebb nyolcéves, vagy a legnagyobb tizennyolc éves koráig jár (amelyik előbb bekövetkezik).

Nem nagy "üzlet", csak a gyes összegét adják, bár ha jól tudom, a szolgálati időbe beleszámít.

2013. jún. 11. 13:59
 3/3 anonim ***** válasza:
Viszont a munkaviszony nem marad meg mellette!
2013. jún. 11. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!