Hogy lehet elmenni főállású anyának?
3gyermekem van, és érdekelnének a főállású anyaság feltételei. Van munkám, és vissza is várnak, igazából vissza is mennék, mert szerettem a munkát, kollegákat is. De szeretnék tisztában lenni ennek a lehetőségnek a feltételivel is. Én most gyed után gyes-en is leszek a pici 3éves koráig, utána letöltöm a szabadságaimat és úgy mennék vissza dolgozni.
A főállású anyaság a kicsi 3-10éves koráig lehetséges? Ha letelik ez az idő, akkor is visszavesznek a munkahelyemen, úgy mint a gyes után? ennek az összege ugyanannyi, mint a GYes, és ugyanúgy munkaviszonynak is számít? (mármintha ez valaha az én nyugdíjamnál számítnai fog....)
Köszi ha válaszoltok!!
Egy kiegészítés az első hozzászóló - amúgy hibátlan - írásához.
A főállású vagy a legkisebb nyolcéves, vagy a legnagyobb tizennyolc éves koráig jár (amelyik előbb bekövetkezik).
Nem nagy "üzlet", csak a gyes összegét adják, bár ha jól tudom, a szolgálati időbe beleszámít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!