Főállású anyának hogy kell lenni? Mi kell hozzá? Mik a feltételei? Mivel jobb az mint nem annak lenni?
Minimum 3 gyerek után lehet így itthon maradni, és ha jól tudom 47000 Ft-ot kaphatsz érte. Ha mondjuk tényleg totál semmi esély rá, hogy munkát találj, akkor a semminél több, meg legalább a nyugdíj, tb megvannak, de megélni nem hiszem hogy meg lehet belőle.
Ha beírod google-be szerintem egy csomó oldalt kidob erről, ahol hasznos infókat találsz.
Ez a köznyelvi elnevezése annak, ha valaki GYET-en van. De igazából bárki lehet "főállású anya", aki otthon van a gyerekével, ez nem egy hivatalos státusz.
Viszont amire te gondolsz, az azt jelenti, hogy van minimum három gyereked, és amikor a legkisebb után már lejárt a GYES, akkor utána igényled a GYET-et, és továbbra is megkapod ugyanazt az összeget, amit addig, csak más néven, azt hiszem, a legkisebb gyerek 8 éves koráig (de ebben nem vagyok biztos, ha tévednék, légyszi javítsatok ki). És persze mellette nem lehet dolgozni, mert ez a "főállásod". Hát, hogy jobb-e, mint nem annak lenni, ezt mindenki döntse el maga, anyagilag általában jobban megéri, ha dolgozik az anyuka, már ha van hol, viszont három, vagy több gyerek mellett gondolom van annyi otthoni tennivaló, hogy időben meg az éri meg jobban, ha valaki otthon van, és ellátja az otthoni tennivalókat.
Kedves első!
A Gyet összege annyi,mint a gyes. 25ezer párszáz ft
Az első pár válaszoló jó sok hülyeséget hordott össze! Nem tudom miért írtok egy ilyen kérdéshez ha vagy fogalmatok sincs róla vagy csak fél füllel hallottátok stb...
"Gyermeknevelési támogatásra az a személy jogosult, aki saját háztartásában 3 vagy több kiskorút nevel. A gyermeknevelési támogatás a legfiatalabb gyermek 3. életévének betöltésétől 8. életévének betöltéséig jár. Megszűnik a jogosultság azonban akkor is, ha a legidősebb gyermek betölti a 18. életévét. A gyermeknevelési támogatás havi összege – függetlenül a gyermekek számától - azonos az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegével, töredékhónap esetén egy naptári napra a havi összeg harmincad része jár. Az ellátás összegéből nyugdíjjárulék, illetve magánnyugdíj-pénztári tagdíj kerül levonásra. "
"A védőnőm azt mondta, hogy 8 órát lehet mellette dolgozni!! "
Akkor a védőnődnek fogalma sincs semmiről. Ha 8. órába is lehetne kapni akkor minden 3 vagy több gyereket nevelő megkapná.
Heti maximum 30 órát lehet dolgozni gyet mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!