Keresztelőre mi is ugyanazt adjuk?
Mennyi idős a gyermek? Első gyermekük? Mert ha nem, vehetsz olyat, ami még nincs, etetőszék stb..
Vagy marad a pénz...
Kereszt apámtól arany láncot kaptam a keresztelőre, kereszt medállal.
Mikor kicsi voltam sosem adta ide anyu, mert hogy elhagyom, mire nagyobb lettem kicsi lett...
18 voltam mikor Kereszt apám rákos lett, meghalt.
Ez egy örök emlék, mai napig megvan, ha ékszert akarok felvenni, kinyitom az ékszeres ládikóm, benne a nyaklánc, s mindig eszembe jut Kereszt apám, mennyit mókáztunk, mennyit vigyázott ránk gyerek ként....
Az arany egy örök emlék, aminek az értékét is őrzi, hisz ha eladná egyszer a gyerek a láncot, lenne belőle kis pénze amire szeretne,
Míg ha kapott volna egy etetőszéket 20.000-ért, azt jó ha 5-8 ezerért el tudod adni, míg az aránynak mindig van értéke!
10 év múlva ha akar a fiad mobilt, a láncból meg tudod venni, de egy etetőszéket ami most 20.000, akkor fog érni 2-3 ezret, na abból vegyél valamit!
Ez nem pratikusságról szól, hanem egy szimbólum. Egy emlék, aminek nem feltétlenül most veszik hasznát, hanem majd. Az értékét kb megtartja, ha tényleg olyat adtok és ott lesz mindig.. míg egy praktikus ajánék elfelejtődik. Szerintem. Ez tényelg olyan esemény, ami csak egyszer történik meg, ezért szoktak ilyen ajándokat adni.
Amúgy meg, ha meg akarod kérdezni kérdezd meg nyugodtan. Csak mert ők nem tették, attól ti még megtehetitek... én ezt a logikát soha nem értettem az emberekben.
Szerintem is a keresztelő nem szülinap meg karácsony, hogy mindenféle ajándékokat adjanak.
Vagy gyerek bibliát ilyesmit szoktak, vagy maradandónak arany fülbevalót, nyakláncot. Nem etetőszéket meg ilyeneket. Nem az a lényege, hogy valamit adjunk, valamiféle ajándékot, ez nem olyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!