Ti hogyan oldottátok meg azt, hogy sszüléskor ki vigyáz a gyerekre?
Legyártunk előre néhány forgatókönyvet.
Ha hirtelen kell indulni, akkor egy szomszéd, közeli barát, aki át tud jönni, vagy át tudjuk vinni, amíg a nagyszülők megérkeznek. (Ez a spontán beindult szülés forgatókönyve.)
A nagyi 1-2 nappal korábban már nálunk lesz, jól elvan vele a fiunk, semmi gond nem lesz. (Ez a progis császár terve.)
Lányom bölcsis(még 1 hónapig) s ha nem lett volna beteg és
A, nappal indul meg a szülés,akkor ő bölcsiben. A bölcsihez közel lakó nagyi ment volna érte. Mig én mentővel (vagy ha anyum még nem dologzik,akkor vele) mentem volna a kórházba és apuka meg a kórházba.
B, variáció: éjjel indul be a szülés akkor a(ugyanaz a mama) jön át és apukával megyünk a mentővel a kórházba.
C,variáció: mivel beteg lett a lányzó igy nem mehetett bölcsibe de reggel indult el a dolog,igy anyum átjött és a lányt átvittük a dédihez(nagyon szereti és fiatal a dédi) s ezután mentünk be anyummal és a férjemmel a kórházba. Végülis ez a variáció lett,hogy a lány átment a dédihez ruhával,játékkal,kedvenc mesekönnyel,bilivel és mi mentünk a kórházba. A dédinél ott volt férjem keresztanyukája és ő is imádja a lányt,igy jól eljátszottak... Sőt délután még aludt is egy jót:) Alvás után meg este 8körül mentek a kislányért.Du 17:39kor bujt ki a baba,s kb 8,fél 9körül metnek el anyumék,9re értek haza,mert még a másik mama is felment a nagy lánnyal játszani:) Egyébként 3 éves a nagy:)
Nekem végül is annyiban jól alakult, hogy tudtuk a szülés dátumát.
Este voltam dokinál. Mondta, hogy másnap indítják. (Nyitott méhszáj, túlhordás)
Így anyukámmal megbeszéltük, hogy szabadságot vesz ki és jön hozzánk kora reggel.
A kislányunk akkor alig 3 éves múlt. Feszültség nem uralkodott, nyugodtan készültünk a másnapra.
Mindenesetre kicsit megviselte a tesó születése. Sírt örömében is, bánatában is. (Hiányoztam neki.) De összességében szépen alakult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!