Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ez lehet szülés utáni deprsezz...

Ez lehet szülés utáni deprsezzió? Vagy ezt minden anyuka átéli?

Figyelt kérdés
A kisfiam már 2 éves lesz szeptemberben, és mostanában azt kezdem észrevenni magamon, hogy egyre jobban bezárkózok, vele imádok lenni, türelmem is van hozzá ( van egy nagyobb fiam is ő ovis) , de viszont utálok bárhová is kimozdulni, sőt egyenesen elfog a félelem, ha mondjuk hosszabb útra kocsival kell mennem, nem merek megszólítani embereket, lassan már egy pizzaerendelés előtt is izgulok, vannak barátnőim is, hívnak is sokszor ide-oda de nekem egyszerűen nincs kedvem, sokszor nem is tudom miről beszélgethetnék másokkal, hiszen velem semmi izgalmas nem történik. Akkor érzem csak nyugodtnak magam mikor itthon vagyunk a kicsimmel. A nagyot is szeretem vele is szívesen csinálok bármit, de pl az ovis rendezvényeken sem érzem magam jól, nem tudok beszélgetni a szülőkkel. Ez azért is baj, mert van ugyan munkahelyem, de oda nem akarok visszamenni, állást keresni viszont ezek miatt nem tudom, hogy tudnék, hiszen semmi önbizalmam sincs, rettegnék elmenni egy interjúra. Pedig előtte keresekedelmi irodában dolgoztam nem volt ilyen gondom... most meg úgy érzem, hogy én csak a gyerekneveléshez értek....
2013. jún. 8. 13:40
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem szülés utáni depresszi, hanem a több éves bezártságtól van egy pszichológus mindenképpen jöt tenne és nagyon gyorsan vissza kéne menned dolgozni akár hova csak menni, mert teljesen megszűnnek a felnőtt emberi kapcsolataid.
2013. jún. 8. 13:45
 2/7 anonim ***** válasza:
A szules utani depresszio szules utan par napal-hettel jelentkezik, nem két év múlva. Simán arról van szó, hogy bele fásultal a gyereknevelés be. K kellene mozdulnod, hobbyt keresni, élni.
2013. jún. 8. 13:46
 3/7 anonim ***** válasza:

Ez nem szülés utáni depresszió!

Elszoktál a társasági élettől,egyszerűen ez a helyzet.Ami nem jó,mert a gyerekeidnek is szüksége van kapcsolatokra,térj vissza kicsit az életbe,menj el sportolni,hívd fel a barátnőidet,hogy most ráérsz,menjetek el kávézni,a szülőkkel az oviban próbálj meg társalogni egy kicsit,a játszótérről pedig gyűjts anyuka ismerősöket.Először kicsit biztos furcsa lesz,de majd belelendülsz,neked sem jó hosszabb távon minden felnőttől.

2013. jún. 8. 13:53
 4/7 anonim ***** válasza:

3-mas vagyok:

Az utolsó mondat az akart lenni,hogy neked se jó hosszabb távon,ha elzárkózol minden felnőttől.

2013. jún. 8. 13:55
 5/7 anonim ***** válasza:

ez egyfajta beszűkült tudatállapot, ahol nem is akarsz nyitni a külvilágra, mert elvagy a te saját biztonságot adó világodban a gyerekeiddel, akik felnéznek rád, akiket nevelgetsz.

míg a felnőttek világában nem iylen egyértelmű a helyzet, vannak konfliktusok, játszmák, kudarcok, meg kell felelned, hiszen nem automatikusan fogadnak el, mint a kisgyerek az anyukáját. mindenképp járj emberek közé, mert ez a burok, amivel körülbvetted magad, nagyon komoly gátló tényező és borzasztó romboló hatású.

amúgy megértelek, tudom, h milyen ez és mennyire fokozatosan alakul ki. én még csak várandós vagyok, de annak 7 hónapja alatt is éreztem, h rengeteg olyan program van, ami helyett a szívem mélyén szívesebben tévéznék az ágyból itthon. az, h mi történik pl a munkámban, a legkevésbé sem érdekel, de erőszakkal elolvastatom magammal ezeket a cikkeket és haladok az idővel,mert olyan ágazatban dolgozom, ahol fél év alatt szinte behozhatatlanul le lehet maradni. régen őrülten érdekelt, most nehezemre esik tartani a lépést.a híreket is kevésbé hallgatom, némiképp én is zárok a külvilág felé és bár ez valahol érthető, néha azt érzem, h ha nem figyelnék tudatosan oda arra, h ne menjek túl egy határon, akkor bizony könnyen elszigetelném magam és a net-tv-telefon-férjem négyszögében ellennék hónapokig.

2013. jún. 8. 13:58
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem depresszió szerintem sem. Én is nehezen mozdulok ki. Egyszerűen nincsen kedvem, olyan jól elvagyunk itthon. Amikor persze a gyerekek (3 és 1,5 éves) kívánják természetesen megyünk, kevés olyan nap van, hogy nem indulunk el vmerre. Az a különbség, hogy nem félek az emberektől meg a társas helyzetektől, hanem utálom őket! A sok rosszindulatú idegen pl tömegközlekedésben. Játszótéren vagy egyéb helyen meg egyszerűn más gyerekekre nem vagyok kíváncsi. Ha meg az enyémeket meghülyíti vagy bántja, és le se tojja a mamája, akkor meg szívesen helyreraknám mindkettőt (persze nem teszem / tehetem meg). Ezzel a dilimmel meg annyi a gond, hogy általában amikor így indulunk neki, akkor mindig vmi határozottan kellemes csalódás szokott érni. Barátokat is szereztünk már így. Szóval azt tudom tanácsolni, hogy tégy magadon erőszakot, sokszor nekem is az kell, de megéri, különben egyre csak magányosabbak és zárkózottabbak lennénk.
2013. jún. 8. 14:38
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia! Én még annyit tennék hozzá az előttem leírtakhoz, hogy az a helyzet, amiben most élsz, nem állandó, változni fog, mert a gyerekek pikk-pakk megnőnek, bontogatják majd a szárnyaikat, nem lesznek mindig 2 éves, anya körül forgolódó babák.

Nekem is van hasonló problémám, de próbálok tenni ellene. (pl. sokszor nincs kedvem játszótérre menni, inkább sétálgatnék a 2 éves gyerekkel, csak akkor ő is kerülni fogja a társas kapcsolatokat, ezért fogamat összeszorítva, kedvesen mosolyogva megyek.)

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne élvezd ki ezt a gyönyörű időszakot, amikor még picik és sokat lehettek együtt, de ha teljesen leépíted a kapcsolatot a külvilággal, akkor bajban lehetsz később, amikor mondjuk tizenvalahány évesen inkább a barátokkal lógnak, majd később kirepülnek a fészekből, és Te "egyedül" maradsz.

2013. jún. 8. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!