Szülni albérletbe?
Szia!
Mi albérletbe vállalunk babát, most kezdünk próbálkozni. Jelenleg 330-360 ezer forintból élünk,mindketten dolgozunk.
Ha a babával itthon leszek,biztosított leszek (csak így vállalnék),kicsit lesz csak kevesebb a bevételünk,de kb. a kiadásunk is csökken olyan havi 60ezer forinttal,így jól megleszünk.
Persze,jobb lenne sajátba,jobban érezném magam. De szeretünk itt lakni,a főbérlő kedves és rugalmas, szeret minket.
Folyamatosan spórolunk,kb.3-4 év múlva tervezünk saját lakást venni,addigra érjük el azt,hogy legyen kellő önerőnk egy akkora lakáshoz,ahol 3 gyermekkel is jól elférünk és a hitel törlesztője sem lesz magasabb,mint a jelenlegi bérleti díj. Közben továbbra is spórolnánk és idővel szeretnénk előtörleszteni.
Reméljük sikerül.
De a babát most vállaljuk,szerintünk nem felelőtlenség.
23l/29f
Kérdező,megkérdezhetem,hogy mennyi pénzből éltek? Ebből mennyi az albérlet?
Persze semmi baj,ha nem szeretnél válaszolni :)
Önerőre nem tudtok félretenni, az azt jelenti, hogy semmit sem tudtok félretenni?
Mert azért az már más kérdés, mert a gyed kevesebb lesz mint a fizu és akkor alapból mínuszból fogtok indulni minden hónapban.
Minden további nélkül. Most is albérletben lakunk, ha lesz egyáltalán következő gyerek, akkor ő is bérelt lakásba fog hazajönni a kórházból.
Mivel örökölni nem fogunk, továbbá kizártnak tartom, hogy bármikor is legyen fölösleges 6-7-8-sok millió forintunk, amiből megvennénk egy lakást, tuti, hogy albérletben fogunk lakni a későbbiekben is. Abban meg nem sok különbséget érzek, hogy valaki havonta törlesztőt fizet, vagy havonta lakbért fizet. Én ebben nem érzek nehézséget, nekem ezt természetes. Amióta külön élek a szüleimtől, mindig fizettem lakbért, megszoktam. Persze nem zokognék, ha nem kellene fizetni, de mint mondtam, kétlem, hogy bármikor is lakást örököljünk, vagy hogy ki tudjunk rántani a zsebünkből milliókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!