Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hány éves kortól engednéd meg...

Hány éves kortól engednéd meg a gyerekednek hogy fesse a haját?

Figyelt kérdés
2013. jún. 7. 21:02
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
90%

Nálunk a középskolában is tiltott volt... Aztán csak szóltak érte, mqjd csúnyán néztek.., ma már senkit nem érdekel...

Ha kiemelné a választott szín, akkor nem tiltanám... De ne legyen sötétbarnából szőke, sem pedig fordítva, majd középiskola után...(18 után) ha akarja.... Mű vöröset sem engednék...tehát ízléses nem harsány változtatást akár 15 től is

2013. jún. 7. 21:18
 12/21 A kérdező kommentje:
6-os válaszoló véleménye a legjobb :D bár anyué kis így látnák a helyzetet,16 éves leszek és szeretném befesteni de az a baj,hogy anyu még csak csak bele menne na de apu..Hát komolyan szerintem ma. 40évesen látná jónak mondjuk az őszülés miatt :") na de addig csak meggyőzőm valahogy
2013. jún. 7. 21:21
 13/21 anonim ***** válasza:
57%

nem hiszem, hogy ettől szigorú szülővé válnék, de nem értem, hogy mi szüksége lenne neki rá.

ha tudna értelmes választ adni rá, hogy miért szeretné és milyen színűre, akkor oké lenne, sőt el is vinném fodrászhoz.

annyit kérnék tőle: kérdezzen meg mindenképp, nem vágnám rá egyből a nemet, engedmény lenne, de a korának megfelelően.

és nem is gondolom az, hogy ettől engedetlen gyerek válna belőle, vagy később könnyű vérű lenne, de úgy gondolom 14 évesen korai lenne ez az egész.

attól sem lenné jobb szülő, ha megengednék neki mindent.

tiltva meg nem nevelünk.

2013. jún. 7. 21:23
 14/21 anonim ***** válasza:
74%

Ennyi erővel mi szükség van a fülbevalóra, a lábszőrtelenítésére, annak, hogy nem zsákruhában járunk stb. ?

A színezők meg vagy olyanok, hogy egy eső is kimossa rá a ruhára, meg ha megizzad a gyerek, akkor összefogja a nyakát a ruhának és abból aztán ki nem mosod, vagy a másik kategória, amit tulajdonképpen sose fogsz kimosni, csak mindig ereszti a levét, a gyerek haja meg lelakott, igénytelen benyomást kelt a kopott színtől.

2013. jún. 7. 21:26
 15/21 anonim ***** válasza:
34%

"Ennyi erővel mi szükség van a fülbevalóra, a lábszőrtelenítésére, annak, hogy nem zsákruhában járunk stb. ? "

Azért aközött, hogy a borotvát végighúzod a lábadon és hogy vegyszert kensz a hajadra nagy a különbség. Én még a raszta hajat vagy egy kakastaréjt is könnyebben elfogadnék, a hajfestésről viszont addig próbálnám lebeszélni, amíg lehet. Egy tizenévesnek még nincs szüksége arra, hogy a festékkel eltüntesse az ősz hajszálakat, ellenben egy csinos ruhában, modern hajvágással tud divatosan kinézni.

2013. jún. 7. 21:32
 16/21 A kérdező kommentje:

k8:

az jó indok lenne egy majdnem 16 évesnek ,hogy mivel barnás a bőre és a haja meg ahhoz képest világos és túl könnyen barnul így egyszínű lesz SZINTE a haja meg a bőre és egy barna pacninak érzi magát : D?

nos ez lenne nálam az indok :))

2013. jún. 7. 21:33
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Most akkor az nem zavar, hogy vegyszerrel fürdik, azzal mosod a ruháit, azt keni a bőrére, azzal takarítasz, azt lélegzi be, légfirssítőt, olcsó műillóolajat stb?

De ha ilyen bio-típus vagy, akkor hennával is lehet hajat festeni, arra a vegyszer kifogás meg se állja a helyét.

2013. jún. 7. 21:38
 18/21 anonim ***** válasza:
58%
igen, de nem fejezted be az indoklást, mert a vége szerintem lemaradt, hogy milyen színűre szeretnéd ezek tudatában? :)
2013. jún. 7. 21:38
 19/21 zabmester ***** válasza:

Ez attól is függene, hogy az iskolában hogy kezelik ezt a kérdést. Nálunk pl. még általános iskolában határozottan meg volt tiltva, volt is ebből balhé egy lány esetében. Bár ahogy hallom, mostanság nem szólnak már ezért a legtöbb helyen. Szóval mondjuk olyan nyolcadikos korában valószínűleg megengedném, akár meg is csinálnám neki, de azért az sem mindegy, hogy milyen színűre akarja. Hupililára tuti nem engedném ennyi idősen.

Emlékszem, nekem 14 évesen volt először festve a hajam, gimnazista voltam, és a tüsi, sötétbarna hajam lett befestve pár árnyalattal világosabbra. Utána pedig évekig feketére festettem. Ebből nem is volt sosem gond. Szóval ilyen jellegű változtatást simán megengednék 14-15 évesen.

Viszont mondjuk egy derékig érő sötét hajat nem nagyon engednék pl. szőkíteni, ezt sokszor még a fodrászok se vállalják be.

16-17 évesen viszont már egyáltalán nem szólnék bele, maximum ha valami hülyeséget csinál a hajával, akkor megtanulja a saját kárán, hogy mi az ábra.

2013. jún. 8. 10:10
 20/21 anonim ***** válasza:
Amint elballagott az általános iskolából. Ma már lehet nagyon kímélő hajfestéket venni, nem félteném a haját. Na meg a nagy tiltással úgysem érnék el semmit.
2013. jún. 8. 12:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!