Kérdésem annyi lenne, hogy ha a párom a minimálbért hozza haza én meg csak a családi pótlékot kapom, akkor van-e esélye a hölgyeménynek?
Figyelt kérdés
A párom 15e Ft-os gyt. Fizet. A kedves ex feleség beperelte, hogy fizessen 25e Ft-ot a 16 éves közös lányukra, mert az alapítványi suliba jár. Azt azért előre leszögezném, hogy mi időközben összeházasodtunk és született 2 gyermekünk. A gyermek iskolájáról tudtunk, de nem egyeztünk bele. Az első fokú tárgyalás meg volt, de ítélet hozatal később lesz.2013. jún. 5. 18:54
11/18 A kérdező kommentje:
Maximálisan egyetértek az előttem szólóval....szerintem is lehet 53e Ft-ból kamaszt nevelni.Anyukának is ugyan annyit hozzá kell tennie,mint apukának.Ha meg nem megy jól a szekér állítólag,akkor meg nem kell alapítványi suliba íratni a gyereket!Ennyi!
2013. jún. 6. 06:09
12/18 anonim válasza:
Vagyis azért ne járjon szerinted jó suliba, mert ti bevállaltatok 2 gyereket a semmire. Meg neked aztán sok közöd nincs hozzá, hogy ő hova jár, még jó, hogy nem a te engedélyed kell hozzá... Nyilván nem fogják neki megítélni a gyt. emelést, de az anya reakciója is érthető, ő a legjobbat akarja a gyerekének, neki semmi köze ahhoz, hogy te mit kapsz és hány gyereketek van...
13/18 A kérdező kommentje:
Én úgy gondolom,hogy mindenki addig nyújtózkodjon,amíg a takarója ér!Pereli a páromat,mert szegény gyereke neki plusz kiadásokat jelent?!Ha ennyire rosszul menne neki,akkor nem lenne pénze még ügyvédre sem,mert így még azt a keveset is elveszi a gyerekétől.Abban igazad van,hogy nekem személy szerint nincs beleszólási jogom abba,hogy az ő közös gyerekük hol tanul,de,hogy felvilágosítsalak a párom az,aki nem kívánta kezdettől fogva támogatni kedves anyukát ezzel az iskolával kapcsolatban,mert úgy gondolja,hogy a gyerek tudni legalább olyan jól érvényesülni egy állami iskolában is!A másik 2 gyermeket meg nem a semmire szültem,mert nekem is volt munkahelyem,amíg meg nem szűnt!
2013. jún. 6. 09:58
14/18 anonim válasza:
"Pereli a páromat,mert szegény gyereke neki plusz kiadásokat jelent?!" - ha tetszik, ha nem, ezeket a plusz kiadásokat közösen kell állnia az apának és az anyának.
Az alapítványi iskola pedig igenis jobb, mint az állami.
15/18 anonim válasza:
Persze jobb a Harvard is jobb egyetem mint egy magyar, mégsem mehet oda mindenki gyereke.
16/18 A kérdező kommentje:
"az alapítványi iskola igenis jobb,mint az állami"
Lehet,hogy jobb,de jóval drágább is ezt ne felejtsük el!Nekem például egyszer sem fordult meg a fejemben,hogy a gyerekeimet alapítványi suliba írassam,csak azért,hogy mások előtt felvágjak.És ebben igen is igazam van,mert az ügyvéd is azt mondta,hogy a gyerektartás összegén kívül az apának nem kötelessége többet költenie a külön élő gyermekére.Ha valamit nem engedhetek meg magamban,akkor ez van!Követelőzni és a szavakkal vagdalózni nagyon egyszerű...
2013. jún. 6. 12:05
17/18 anonim válasza:
Én nem vitát akartam, csak esetleg figyeljetek az ilyenekre... És az már nem egyéni bejelentés, ha ha gyámhatóság, meg a bíróság kezd kutakodni a jövedelmi helyzetről...És nekem tök mindegy, kinek hány gyereke van...
18/18 anonim válasza:
Azért, mert a férje elvált és új házasságot kötött, a volt feleségnek még lakást is kellene cserélnie velük? Semmi köze az ügyhöz annak, hogy hány négyzetméteren lakik az előző feleség a két gyerekével. Azt nem lehet megenni. Ha eladja, egy vidéki házért manapság nem adnak annyit, hogy egy 2-3 szobás lakást vegyen belőle. A második feleség annak tudatában kötötte a férfihoz az életét, hogy tudta, hogy neki van egy előző élete is, és kötelezettségei vannak. Ezért nincs apelláta. Amit í bíróság megítél azt az apa köteles megadni a saját gyerekének, bárkitől is fogant.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!