Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek szép név a Holly?

Szerintetek szép név a Holly?

Figyelt kérdés
A feleségem hajthatatlan ő ezt a nevet szeretné a lányunknak.Szerintem így még gyerekként oké de felnőtt ként nem lesz nagyon jó név, szerintem túl gyerekes lenne szerintetek?A vezeték név Szabó.

#nevek.név
2013. jún. 2. 15:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Kövezz meg kérdező, de nekem tetszik!! :)

Amúgy hasonlít a Molly-ra és felnőttnek sem hangzik rosszul.. ahogy a Holly sem. Különleges.

2013. jún. 2. 15:54
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem szép, de ha nem külföldi származásúak vagytok, akkor az y felejtős, sima i-vel anyakönyvezik csak
2013. jún. 2. 16:05
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem.Egy amerikai szőke buta nő jut róla eszembe a felnőttfilmekből.
2013. jún. 2. 16:09
 4/12 anonim ***** válasza:
Szerintem szép név. Bár Mo-n nem adnám, csak angol nyelvterületen. :)
2013. jún. 2. 16:13
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

És tegnap nem véletlenül a p.s I love you-t néztétek?

On: Szabó Holly szerintem rettenetesen hangzik dehát ő tudja... valahogy ezzel a vezetéknévvel nagyon nem jó ha ennyire amerikai-angol egy név.

2013. jún. 2. 16:39
 6/12 anonim ***** válasza:
66%

Nagyon szép név :) egy aranyos mosolygós, szőke kislány jutt róla eszembe. De még felnőttként is szép. Öregnéninek már nem tudnám elképzelni, de azért a névválasztásnál nem ez az első szempont, hogy a néni- vel jól hangzon :) max lesz holle anyó :D

Szép név, de amerikában jobban hangzik... ez egy béna ország, nem lehet azt adni, amit akkarsz... csak i-vel lehetne. De úgy meg olyan bután hangzik... ráadásul a vezetéknév meg tipikus magyar....

2013. jún. 2. 17:46
 7/12 anonim ***** válasza:
50%
Sima i-vel jobb sztem, igy olyan mintha Hojj lenne..:P
2013. jún. 2. 22:22
 8/12 anonim ***** válasza:
50%
Szép név, de nem Mo.-n és nem Szabó vezetéknévhez.
2013. jún. 3. 09:39
 9/12 anonim ***** válasza:
72%

Kedves Kérdező,

először is semmiképpen nem szeretnélek megbántani.

De szeretném megkérdezni, hogy tisztában vagytok azért a név jelentésével is?

Az amerikai angolban KRISZTUSTÖVIS (is) a jelentése (ez egy tüskés bokor!) A növény neve nem véletlen, a hagyomány szerint ebből fonták a töviskoszorút.

Illetve magyalt is jelent (ez is egy hasonló bokros, évelő növény), főleg holly berry változatban.

Ennek tudatában talán elgondolkodtató a választás.

Nekem még esetleg a Hollywood vagy a Holle anyó ugrik be róla, de semmiképpen sem egy kedves kislány.

A HOLLY így 2 L-lel meg nem keverednő a HOLY-val, ami egyébként szentet, szentéletűt, megszenteltet jelent.

Én talán ezt az áthallást is kerülném a gyermekem nevénél.

A Szabó vezetéknévvel nekem egyáltalán nem illik össze ez a Holly.

Tudom, hogy a vezetéknevetek nem különleges, de ez miért olyan nagy gond? Talán nem érdemes a kicsi életét megnehezíteni azzal, hogy épp a lehetetlen nevével hívja fel magára a figyelmet.

Lehet kiemelkedő, különleges pl. Anna vagy Sarolta vagy bármilyen más "átlagos" névvel is.

Sőt talán így könnyebb, mert nem a nevére figyelnek majd, hanem az érdemeire, kedvességére, szépségére stb.

Ha nem bántalak meg vele: őszintén remélem, hogy le tudod beszélni a feleségedet arról, hogy pl. a töviskorona növényéről nevezze el a kislányt :))

Szép napot és boldog babavárást.

2013. jún. 3. 16:12
 10/12 Klaus7 válasza:
66%
Szerintem nagyon szép név! Bátran adjátok ezt a nevet a kicsinek:)
2013. okt. 27. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!