Mi számít panaszkodásnak, mi az amit annak éreztek ha hallgatjátok más anyukától?
Gondolok itt arra hogy pl. az aggódásból vagy más anyukáktól való tanácskérés miatt felvetett gondok (másnak lehet tökéletes a gyereke és mindent elejétől tud de sokan nem így vagyunk!)is úgy "jönnek át" a másik félnek hogy minek panaszkodik? Múltkor a játszótéren (hol máshol) beszélgettünk 2 anyukával akik egy harmadikról mondták hogy hát annak is minek kellett a gyerek mikor folyton panaszkodik, én is ismerem a hölgyet, hallottam már beszélni és igazából csak nagyon bizonytalannak tűnik minden babás témában (altatásról evésről szokott kérdezgetni meg elmondani náluk milyen katasztrófa de ha egyszer TÉNYLEG gáz akkor mit meséljen, hogy minden tökéletes ha egyszer nem az?). Ezek után elgondolkoztam hogy múltkor én is meséltem a fiammal sétálás (ő 20 hónapos fut és rohan ÉS/VAGY lefekszik ez a két üzemmód van) "művészetét" biztos elkönyvelték hogy én is panaszkodok.
Szóval mit gondoltok, mi számít panasznak? Ha tapasztalatcsere miatt elmeséli hogy mondjuk nem tud altatni vagy beteg a gyerek és másnál hogy volt ez az is már panasz kategória?
És ha igen akkor mégis miből állhat kvázi idegenek között a beszélgetés? (hiszen az együtt játszóterezéstől vagy felszínes ismeretségből nem lesz barátság csak azért mert mindannyian anyukák vagyunk).

Van a játszótéren egy Anyuka, két fia van, 1 év van köztük, 4 hónapos volt a nagy, mikor megint terhes lett.
A lényeg, mindig csak azt hallani tőle, ilyen nehéz, olyan nehéz, nem alszanak, nem tud tőlük semmit sem csinálni, ilyen olyan fáradt!
De mindig azt mondja így tervezték, kis korkülönbséggel!
Elhiszem hogy nehéz, de minden délután Apuka viszi ki a gyerekeket 2-3 órára a játszóterre, egyik vagy másik Mami, vagy Papi minden nap ott van segíteni!!!
Nagyon sok segítsége van, de csak azt hallani tőle, ő hogy ki van, de el tudott menni egy 2 hetes jóga táborba...

Engem kétféle panaszkodás zavar. Az egyik, amikor olyasmiért nyavalyog valaki, amin simán lehetne változtatni, de arra nem hajlandó az illető, mert akkor egy kicsit meg kéne erőltetnie magát.
A másik, amikor valakinek 1000 segítsége van, mégis állandóan nyűglődik minden miatt. Főleg, hogy ha egyszer neki kell egyedül csinálni valami teljesen alap dolgot, pl felöltöztetni a gyereket, betenni a babakocsiba és elindulni otthonról. HA neki ehhez nincs legalább 3 plusz ember, akkor kiakad. De másnak nagyon tudja az észt osztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!