Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A kertben vadon növő gombától...

A kertben vadon növő gombától lehet valami baja a pici gyereknek?

Figyelt kérdés
Sajnos elég sok gomba nő a kertünkben, pedig időről időre kiírtjuk, eltűnnek, aztán ismét megjelennek. Nem tudom, hogy melyik fajta mérgező és melyik nem, de másfél éves kislányomat természetesen mindegyik érdekli. Lehet attól baja (ha felteszem mérges gombáról van szó), hogy megfogja a gombát és utána a szájába veszi a kezét vagy megdörzsöli a szemét? Tudom, hogy igazán a mérges gomba elfogyasztása veszélyes, de ha azt vesszük, hogy ha ehető gombák közé véletlenül kerül egy mérges is, akkor ki kell dobni az összes gombát, mivel a mérges gomba spórái rákerülnek a többi gombára is. Szerintetek?
2013. máj. 29. 14:24
 1/5 gabszem ***** válasza:
100%
igen lehet baja, nagyon vigyázzatok ,mert ki tudja, hogy melyik mérges és melyik nem.
2013. máj. 29. 14:26
 2/5 anonim ***** válasza:

A saját fajtájú spóráiktól termékenyülnek meg a gombák én úgy tudom.

Ha nem kerül be a tápcsatorjájába a kislányodnak nem hiszem, hogy veszélyt jelentene. De NEM vagyok szakértő...

2013. máj. 29. 14:27
 3/5 anonim ***** válasza:

Szerintem simán lehet baj.

Èn minden alkalommal, mielött kimegy a kertbe végig nézném. Gomba ölö dolgokat lehet kapni, ahol lényegesen sokszor szoktak lenni, ott elkeríteném és kiírtanám.

2013. máj. 29. 14:35
 4/5 anonim ***** válasza:
A kertben növő kisméretű, nagy telepekben növő gombák általában nem halálosan mérgezőek, de nagyon óvatosnak kell lenni. A gyereket sose hagyd magára, és nagyon sokszor el kell mondani hogy semmilyen növényt nem szabad megkóstolni. Ha meg nem is hal tőle, de gondolom nem hiányzik a hányás, hasfájás, és a gyomormosás sem. Minden növény veszélyesnek tekintendő a fogyasztás szempontjából, amit nem ismerünk. Rengeteg kerti virág is mérgező, némelyik halálosan.
2013. máj. 29. 14:38
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a nem megnyugtató válaszokat :-) Sajnos én is erre gondoltam és most már elég ideges is vagyok :-(
2013. máj. 29. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!