Miért így reagáltam? Veletek is előfordult már ilyen?
Figyelt kérdés
Kisfiam másfél éves, egy darab főtt krumpli a torkán akadt,se le se föl.. én hü..e nem is gondolkoztam, a szájába nyúltam és kikaptam a darabkát. Egyet köhögött, és megölelt sírva. Ezután gondolkoztam, hogy ezt nem is lett volna szabad, mert lejjebb nyomhattam volna!! Miért nem gondolkoztam előtte, mit tehetek máskor, hogy ne ez legyen az első reakcióm? Tudom, hogy mit kell ilyenkor tenni, térdre hasaltatni, meg a többi. Azóta is rémálmaim vannak, hogy tehettem ezt, pedig nem gondolok rá, ez éjjel jön elő.
Nyilván más a tudat, és a fokozott pánik/stresszhelyzet. Biztosan kicsit pánikba estél, és nem maradtál higgadt, csak gyorsan ki akartad szedni onnan a darabkát. Ne emészt magad ezen, csak arra gondolj, hogy nem lett baj.
Nagyon jól csináltad,elsőként azt kell megpróbálni!
2013. máj. 28. 11:30
3/8 A kérdező kommentje:
ez volt a furcsa, hogy akkor nem estem kétségbe, csak utána..hogy mit tettem... a fiam már vígan játszadozott, én meg reszkettem és sírtam.. köszönöm a megnyugtatást. Sokszor félrenyel, de ez volt az első eset, hogy nem tudta felköhögni
2013. máj. 28. 11:34
4/8 anonim válasza:
13 hónaposom a kenyér héjától akart megfulladni vagy 4 napja. ugyanígy cselekedtem mint te én is sírtam és anya le is barmolt, hogy lejjebb is nyomhattam volna. Az a lényeg hogy nem lett baj, az ösztön nagy úr!!!
2013. máj. 28. 11:59
5/8 anonim válasza:
Az én gyerkőcömnek is megakadt már cucc a torkán,hátát ütögettem,semmi,ráztam,semmi,arca lilult,én is lekanalaztam a torkába,úgy tudtam kiszedni.Ő is sírt,én is,de azóta is,ha eszembe jut,hálás vagyok az ösztönöknek,hogy nem blokkoltam le!Rossz érzés,de nekem azért,mert mindig eszembe jut,mi történhetett volna,ha nem ezt csinálom!
Azt tetted,amit kellett!:)
2013. máj. 28. 12:11
6/8 anonim válasza:
Jól csináltad, ilyen esetben ez az első, hogy ha elérhető helyen akad a falat, akkor ki kell szedni, aztán jön a térdre fektetés, majd a spéci fogás. Jól működtél, nem veszélyeztetted a gyermekedet!
2013. máj. 28. 14:04
7/8 anonim válasza:
az én kislányommal is előfordult csak még kisebb volt mint a tied,alma darab akadt a torkán,nekem is az volt az első reakció hogy szinte szó szerint lenyúltam a torkán és kivettem,de olyan is volt hogy a lábánál fogva lógattam,ilyenkor nem gondolkodik az ember hanem mindent megtesz hogy az idegen tárgy kikerüljön a gyereke szájából.
inkább legyél büszke arra hogy megmentetted a gyermeked.
2013. máj. 28. 14:08
8/8 anonim válasza:
Karácsonykor a férjem almát evett. Ott volt vele az akkor 10 hónapos fiunk én a konyhában voltam. Egyszer csak üvöltözni kezdett hogy menjek be, látom a gyereknek már piros a feje ez a barom meg azt mondta hogy beleharapott az almába a gyerek... szegénykémre akkorát ütöttem (a hátára) hogy kiköpte az almát. Szerencsére nem lett baja (csak a férjemnek) megengedte a gyereknek, hogy beleharapjon az almába. Szerinte olyan szépen nézett és megsajnálta, adott neki almát.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!