Kellene a gyerekeknek házimunkát végezniük otthon?
Figyelt kérdés
Konkrétan arról lenne szó, hogy 'miért igen, vagy miért nem'. Kérlek benneteket, hogy mindkétoldalról érveljetek!
Ha IGEN, akkor miért?
Ha NEM, akkor miért?
Ti mit gondoltok? Miért?
Bárki írhat! Csak gyorsan! :)
2013. máj. 27. 14:48
11/21 anonim válasza:
nem kellene, mert az elkényeztetett hü*e kis plázacicáknak leesik a műkörmük tőle! Nyomi, húzzál takarítani ostoba.
12/21 anonim válasza:
Nem kell végezni mondjuk érettségi előtt vagy nyelvvizsga előtt szóval ha tudom, hogy olyan dolga van ami tényleg nem hülyeség, és tényleg azt csinálja.
13/21 A kérdező kommentje:
Köszi aki írt választ!
És nem, nem egy feladat, csak kíváncsi vagyok, hogy melyik érvből lesz több az IGEN-ből vagy a NEM -ből, amúgy gondoltam, hogy az IGEN-ből lesz több csak kíváncsi voltam, hogy ki mit gondol a NEM-ről vagy az IGEN-ről. :)
Ezt olyan tesztnek tettem föl :)
2013. máj. 27. 15:44
15/21 A kérdező kommentje:
Igen, jól látod :))
2013. máj. 27. 15:51
16/21 A kérdező kommentje:
Amúgy a 11. Válasz mi lenne? :)
2013. máj. 27. 15:57
17/21 anonim válasza:
Igen,és nem árt ha már kicsi korban megtanulja, a játék elpakolást,aztán kicsit később a használt ruhát a szennyesbe tegye.Aztán jöhet a mosogatóba pakolás,mosogatás,teregetés,később saját szobájának rendbe tétele, száradt ruháinak elpakolása stb.Fontos,hogy megtanulja,hogy feladatok,és kötelezettségek is vannak,hogy szocializálódjon a családon belül,hogy tudja nem kiskirály,neki is van feladata,a szülők nem rabszolgák akik körbe ugrálják és mindent megtesznek helyette.
18/21 A kérdező kommentje:
Köszi! :))
2013. máj. 28. 00:44
19/21 anonim válasza:
Itt van érvelés a NEM mellett is: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
20/21 zabmester válasza:
Szerintem kell: azért, mert egyrészt a házimunka mindenkinek a feladata, akik az adott házban laknak, nem csak egy vagy két személyé. Mindenkinek részt kell benne vennie, idejéhez, képességeihez, életkorához mérten. Nyilván nem várom el egy gyerektől, hogy az otthon töltött idő java részét házimunkával töltse, de azt például igen, hogy amit saját maga után meg tud tenni, azt tegye is meg, illetve egy-két dologba besegítsen. Pl. az öt és fél éves fiamtól elvárom, hogy a levetett ruháit tegye be a szennyesbe, a kezébe adott tiszta ruhákat egye a szekrényébe, a nap végén a vizespoharát hozza ki a mosogatóhoz, a vizes törölközőjét akassza a helyére, stb., plusz az az egy-két dolog, amiben besegít: teregetéskor segít kiszedni a ruhákat a mosógépből, tálaláskor kirakja az evőeszközöket, segít letörölgetni a polcokat, meg hasonlók. Másrészt azért is kell, hogy megtanulja. Tanulja meg, hogy hogyan kell ezeket csinálni, és azt is, hogy nem a jótündér tart rendet, hanem mi magunk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!