Eleve nagyon kevés volt a tejem,(20-30 ml egy alkalom) 5 hónapig szoptattam, most két és fél éves a gyerekem és ugyanezt tapasztalom. Illetve nagyon sokszor olvasom fórumokon mástól is. Nem tudom, mitől van,de azt hiszem talán normális lehet, ha ennyire gyakori. (Amúgy a ciklusom rendben van)
2013. máj. 27. 14:20
2/16 anonim válasza:
Nem mondanám, hogy normális, hogy egy nőnek bármiféle váladék jöjjön a mellében, akár anyatej.
Szerintem ezt hormonális probléma okozza. Ami vagy probléma vagy nem, nyilván. Hisz terhességnél, szülés után normális, hogy így van, nem gond ilyenkor, de ha nincs köze egyikhez sem, akkor általában valamilyen hormonális dolog okozza.
És attól, hogy gyakori probléma, még nem jelenti azt, hogy normális! Akkor ezek szerint a hüvelyi fertőzés és gyulladás is tök normális, hisz rengeteg nő szenved tőle? Nem ezen múlik.
2013. máj. 27. 14:23
3/16 anonim válasza:
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam, csak tényleg nagyon gyakori dolog, úgy veszem észre. Meg azért sem gondolnám, hogy hormon probléma lenne, mert nekem pl. világ életemben össze-vissza volt a ciklusom, szültem egy gyereket és most 28 napos. Én valahogy úgy gondolom, - persze nem kérdeztem utána, az az igazság, hogy eddig nem zavart, de most elgondolkodtam, hogy dokinál rákérdezzek - , hogy egyszerűen ha egy nő szül, arra emlékszik a teste és nem lesz teljesen olyan mint régen.
2013. máj. 27. 14:27
4/16 anonim válasza:
Nekem is ilyen volt, mert a hülye fogamzásgátló felnyomta a prolaktin értékemet (pedig sosem voltam terhes)... Van rá gyógyszer, de gyógynövényes készítmény is (barátcserje). Mindenképpen menj orvoshoz, és vérvételre, aztán eldől, hogy mi legyen!
2013. máj. 27. 14:29
5/16 anonim válasza:
Attól, hogy beállt a ciklusod, attól még lehet hormonproblémád.
És nem csak olyan nőknél fordul elő ez, akik voltak terhesek vagy szültek, hanem ettől függetlenül.
És nagyon is játszhatnak szerepet ebben a hormonok. Mint ahogyan egy terhes, szülő nőnél is hormonváltozáson megy át a szervezet. És hormonváltozáson ettől függetlenül is áteshet egy nő.
Amúgy linkelek egy kis olvasnivalót, hogy mitől jöhet bármilyen váladék egy nő melléből:
hmmm... Azt hiszem akkor én is kivizsgáltatom magam.
2013. máj. 27. 14:35
7/16 anonim válasza:
Magas prolaktin szint, vagy Micro adenoma okozza. Nőgyógyász kivizsgálja.
2013. máj. 27. 14:36
8/16 anonim válasza:
igen, ez hormonális probléma és valóban a prolaktin okozza. én mastodynont szedtem rá, de rengeteg kezelési módja van. az agyalapi mirigy irányítja termelődését, nem árt utánajárni, mert nem mindegy, h mit csinál. sima vérvételből nézik, még csak nem is kell éhgyomorra menned.
2013. máj. 27. 14:37
9/16 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :)
Holnap dután megyek a dokimhoz és kiderül.Egyébként félek hogy a szedett bogyótól van,ami igazából hormon gyógyszer és a mellékhatása a fogamzásgátlás.cypromix a neve és azt olvastam vhol hogy rengeteg hormont tartalmaz.
Kicsit azért parázok,mert félek hogy hogy lesz így következő baba!! :(
2013. máj. 27. 14:52
10/16 anonim válasza:
ettől még lehet baba. nekem is hiperprolaktinémiám volt és 32 hetes terhes vagyok :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!