Ha terhesség alatt veszélyeztetett terhesként ír ki az orvos engem, akkor megkapom a fizetésem 100%-át?
Októbert 1 től vagyok itthon táppénzen, csak nem vagyok vele tisztában hogy ha veszélyeztetett terhesként ír ki az orvos, akkor csak 60%-át kapom a fizetésemnek (kb) vagy a 100%át?
Köszönöm
Természetesen 60%-át.
Terhesség miatt nem ír ki senki,a veszélyeztetettség miatt lehetsz táppénzen, ami 60%-a a bérednek, mint minden más táppénz.
Sima táppénzt kapsz! De először betegszabit, az kicsit azért több, 80%.
Az hogy 50 vagy 60 % attól függ mennnyi jogviszonyod volt eddig!
100%-os már nincs. Az üzemi baleset is 90% már.
én is úgy tudom hogy csak szja-t vonnak, de az már mindegy, ne veszekedjünk :D
köszönöm a válaszokat
eddig 135800ft volt a bruttó fizum, és 100e a nettóm. ezek szerint a táppénzem is kevesebb lesz :S
Még egy kis adalék:
Mindegy, hogy influenzás vagy vagy veszélyeztetett terhes ugyanúgy a 8-as kódot írják rá a táppénzes papírra, vagyis a bérszámfejtő nem tudja, nem tudhatja, hogy te miért is nem dolgozol.
A betegszabadság mértéke már 70% (a korábbi 80%-ról ezt is csökkentették).
A táppénzé pedig 50 vagy 60% attól függően, hogy milyen régóta dolgozol. És nem a mostani fizetésed, hanem a tavalyi egész éves keresetedből számolják. És jár hétvégére is. Ezért fordulhat elő, hogy ha tavaly év közben kaptál plusz pénzeket, akkor akár jóval több is lehet, mint a rendes fizetésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!